kuşlarım kaçtı 4 saat sonra geldi fikirleriniz çok önemli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhaba abiler kardeşler fikirlerinize çok ihtiyacım var. bnde hep dediğim gibi 5 güvercin var 2 saya 2 mısıri 1de taklacı . kuşlar geleli 3 haftayı geçti . kuşlarımı hiç uçurmadım sayaların yavrusu var diye kanatları bantlı taklacının eşi yok kaçmasın diye onuda bantladım . mısırilerin bantlı değildi ancak aldığımda kanatları çekikti. herneyse . bu sabah kuşları saldım ve farkettmki dişi mısıri uçuyor..hiç ellemedim aşşağı saçlarımı yıkamaya indim sonra tekrar çktım ve baktımki mısıri çifti çatımdaki yarım dairenin çatısında, kümesi görmeyen bir yerde, erkek uçuyor evin etrafında snra dişiye gidiyor ama dişi kıpırdamıyor.( bu arada mısıriler 2 günönce yumurtladı ) pırıltı verdm yem attım gelmediler bende okula gittim . annem telefonda dedi kuşlar çatıda yok komşunun çatısına gittiler ordanda uçtular .bende kümesi kapatmasını söyledim . bi kaç saat sonra annem çamaşır sermeye çıktığnda bakmışki kuşlar kümesin önünde ve yanlarında birtane bembeyaz güvercin :D ama tabi yabancı kuş annemi görünce uçmuş benimkilerse kaçmamış . annemde açmış kümesi girmişler. dişi kuşum yumurtada yatıyor şuan. sizce kuşlar byle kalsın uçurym mı yoksa tekrar bantlıyım mı yada dişiyi bantlıyıp erkeği salıyım mı ?

Re: kuşlarım kaçtı 4 saat sonra geldi fikirleriniz çok öneml

ve yumurtalara bişey olmuşmudur ? hava sıcaktı

Buna göre kuşlarn sana alışmıstır yavruları olanları uçur %100 gelirler amaa tabiki biraz aç olmaları lazım anında indirmek istyiosan örnegin arkadsım kusun karnını doyurdu attı 3 gün boyunca indiremedi daha yeni indirdi :) açıkınca hepsi iner sen raaad ol :))

peki bu mısırileri ne yapıyım yumurtaları var kaçarlar diye korkuyorum .s

Öncelikle Yavrusu Var Demsıın Yumurtaya Oturuyor demsın yumurtayamı oturuyor yavrusumu var ? once onu soylede cevabımız doğru olsun sneı yanlıs bılgılendırmeyelım

ya sayaların yavruları var onlar uçmuyorlar bantladım kaçarsa yavru ölür diye korkuyorum. bu 4 saaat sonra gelen mısırilerse 2 gün önce yumurtladı yumurtada oturuyor ..

Kardes Bak Yavrusu Oldugu Icın Yemlerını Hep Onunde Tutman Lazım Bu Sefer Obur Kuslarda Yem Yıcek Ve Salarsan Gelmezler O yAVRUSU oLAN dISININ onUNU kAPA YEMINEI HEP ONUNDE TUT 2 ERKEGI AC BIRAK 1 2 GUN SONRA SAL UCUR ONLARI HEMEN GELIR ONLAR ;) AMA IKI DISIYI RAHATSIZ ETME FAZLA

Bu Arada Yavrusu Olan Dısınınde Bandıcı Coz Hayvan Rahat Etsın ;)

dişi mısıriyi bantlıyım mı ? bugün sabah saldım sadece, dişi saya pek yem yemedi kümestede yoktu temizledim çnkü. acaba yavrulara yarın sabaha kadar bişey olurmu ?

bak o yavrusu olan kusu sakın bantlama olmaz ama sanah hemen yem ver kusa yavrulara kusması lazım onun yanından yemı hıc ayırmasan daha ıyı ;)

öyle yapıcam kasasına hep bir avuç koyucam. yavrusu olanın kanadını neden sakın bantlama dedin anlamadım .s

Ya sen en iyisi mısırıyı banta kalsnı yavrusunu büyütsün öle uçur eşinide onuda..

kardeş senin kuşların uçmuş tekrar gelmiş daha niye bantlıyosun yda kuşları uçurmuyosun onu anlayamadım sal gitsin kuşları niye kapatıyosunki ?

kuşları kendi hallerine bırakıcam kaçarlasada canımız sağolsun ne diyelim..

Alalı 3 hafta olmuş diyorsun hala kelebeklerin(sayaların)kanatları bantlı diyorsun buna hiç gerek yok hemen aç benim kuşlarım 3 günde alıştı eğer böyle devam edersen kuşlarında kanat tutulması olabilir...Mısırileri falanda bantlama sen onları aç uçur zaten onlar uçup yem yemeye geldikten sonra karnını doyurup yumurtaya geri döner...

slm herkeze aynı sorum benim başımda vae ben çok çeşit güvercin beslerim cumartesi sabahı güvercinlerimi uçururken beyaz taklacı güvercinim çok yükseldi ve baya bir açılmaya başladı ne yaptıysam inmedi bir ara ortadan kayboldu saat 4 ila 5 arası bir arapla geldi arap dama indi o ise hayla uçuyordu ve akşama doğru güveş batarken çok fazla uzaklaçtı ve kayboldu posta güvrcinim ikinci kez kaçtı onla değil ama başka bir yere gitti pazar sabahı saat 05.35 civarı dama çıktıgımda arap gitmemiş dışarıda duruyordu ama beyaz yine yokdu neyse zorlukla arabı uçurdum gitti beyazin geldiğini farkettim ama etrafında bu kez iki arap vardı bizim güvercinleri salına anca indi sonra öyle zamani ise dama çıktıgımda posta güvercinimin geldiğini fark ettim sizden istedigim neden postam her uçtugunda bir iki gün sonra gelmektedir ve ilk kaçışında 2 gün sonra gelmişti oysaki acken uçuruyorum cevapları bilenlerden bekliyorum
SAYGILAR VE TEŞEKKÜRLER... :hungur: :hungur:

"Mehmet NURİ" postan eski kümesini arıyor fakat diğer kümesine de tam damar olamamış demek ki, gidiyor bulamıyor tekrardan geri sana dönüyor, kuşlarını kesinlikle tok ve gözetimsiz uçurma, yani sabah kalk, kümesini aç kuşlar dışarı çıksınlar, 3-5 tanecik yere buğday at kim yerse artık, sonra, kuşlarını uçurmak için havalandır, 8-10 tur atsınlar evin etrafında sonra ver yerden pırıltıyı indir, yemle kuşlarını kümesin içine sok kapıyı kapat, yani sen yokken kümesin kapısı açık kalmasın. 1 Hafta bu şekilde kuşlarını eğit, sonra sen sıkıştır onların performansı artsın, bir yere de gitmezler rahat ol :) (bu arada yem olarak ay çekirdeği, mısır vs. gibi yemlerden de arada kullan, ayçekirdeği yiyen kuş çabuk damar olur)

teşekkürler felix_ bende kendim kapısını açıp kapatı yorum ama posta dişi ve hatta kaçtıgı yeri biliyorum ordada çatı güvercinleri var gittikten bir veya iki üç gün sonra geliyor geldiği zaman fark ettim de tüyleri yolun muştu herhalde erkek çatı güvercinleri yolmuştur ama kendisi uçtugu zaman gidiyor sadece kendi eşiyle uçarsa gitmiyor ama senin verdigin bilgileri dikkate alacagım saol :evet: :evet: :evet: :hacker: :hacker:

arkadaşım kuşlar zaten birinde yumurta var biri yavruya bakıyo demişsin yavruya bakanları cöz salma ama yumurtada yatan kuşlarının performans kusu ise erkegini sal dişi yumurda da yatsın erkeyide açsal o saten 5 10 dakkaya iner yumurtasını ve eşini bırakmamak için zaten kuşlar bikere gitti 4 saat sonra geldi diyosun dişiyi ve erkeyi artık aynı anda salma yumurtalar boş kalmasın yavruları oldugunda 4 birden uçurusun SAYGILIR Mustafa Coskun

mısırileri sırayla uçur ki yumurtayı boş bırakmasınlar dostum, diğerleride alışmıştır %70 onlarıda açabilirsin yavaş yavaş ama sen uçurma kendileri kalkıp etrafı tanısın

Ne olursa olsun kuşun kanadı fazla bantlı kalmamalı, yapmayın lütfen bende bantladım ama yarım saat bantladım açtım ve bunu sadece 3 kere yaptım. Bizim ellerimizi ayaklarımızı bağlasala bu kadar süre ne yaparız? Güvercin alıştırılırken güven sağlanmalıdır ürkütülmemelidir kuş mümkünse talli bir yerden çevresini görmelidir sonrada erkeği salınıp dişisi tutulur sonrada ikiisi birden bırakılır, aç bırakılırki yuvaya gelsin ne zaman iyice alıştığından emin olursanız o zaman uçurulmalıdır.

hepsinın kanadı açık kalsın bantlama. yavrusu olan varsa onları kumeste bırak diyerlerını cıkar kümesi kapat. yavrusu olanı içerde yemle o yavruya kusar diyer cıkardıkların aç kalsın baska dama gıttıklerı zaman 1 avuç yem ıle gerı cagırırsın.yanlız yavrusu olan kusu aç bırakma.

3 haftadır kuşlar bantlmı? bence çok uzun bi süre kuşların kanatları yıpranır. Bu arada her güvercinin alışma süresi farklıdır benim hiç bişey yapmadan direk benimkilerin yanına saldığım oluyordu yeni kuşları. Tabi her kuş farklı oluyor. Ama 3 hafta fazla yani

bence yumurtası olanları sal ama dişiyi kaldırmamanı tavsiye ederim. (:

Kardeşim genelde böle olur uçurmadıgın kuşlar uçurdugunda kaybolur 1 2 saat sonra süzülür havadan gelir konar çatına çok sevinirsim ben bildim bileli hep böle oluyor kuşlar açıp bırak kanatlarını sonra 1 2 şer uçurmaya başla

Geri