kuşlarım karşı eve konuyor ben bundan rahataızım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
A

Anonymous

Misafir
kuşlarım karşı komşunun çatısına konuyor sürekli bundan dolayı sürekli taşlıyorum çatıyı yha birgün komşuyla kavga edecez yada yoldan geçenin kafasını yaracaz ne yapmam lazım benim çatıda durmasını saglamak için çatı boyları eşit

poşet baglıyabiliyorsan poşet bagla..yoksa o kusları elden cıkarman lazım..bir kere alısdılarmı dahada kurtulamazsın

kuşları çok zorlarsan ucurmaya basaldıgı nılk gunlerde kusalr kendılerını güvene almak için senden yukcekde ve uzakda bir yer secerler.karsı komsuna konmak gıbı ve kusalrı ucururken ac bırakmalısın kı karsıay kondukalrında yem atınca gelmelıler hemen ve kusalrı cok zorlama ne kadar zorlarsan okadar karsıda kalırlar bu sefer ac olsalar dahı gelmezler.kusu attıgında havaya dırek karsıya konuyosa kus ucmak ıstemıyodur onu 1-2 gun ucurma ozaman ucma ıstegı gelıcek hayvana. ve kusalrı co kacı kbırakırsan karsı satıyı plaj belırlerler sabahtan aksanama kadar orada yatıp guneslenırler xD

hıc ucmıyan kusu pazara götür sat xD arkadan gelenlerı alıstırmasın xD

dogukan kardeşim kuşlara mı baglıyorum poşeti karşı komşunun çatısına mı bilgi verir misin lütfen

64kuscu64' Alıntı:
dogukan kardeşim kuşlara mı baglıyorum poşeti karşı komşunun çatısına mı bilgi verir misin lütfen
kardeşim büyükce bir poşeti karşıya bagla...rüzgar estiginde o poşet hışırtı cıkarıp hareket edeceginden kuslar konarken yada orda yatarkn ürküp kalkacaktır....daha vsonra 3-4 yumurta at karsı dama orayada kargalar alısdıktan sonra kusların artık oraya gitmeyecek...ama baska bir dam seçebilirler yani bu olay tekrar edebilir..

Yem verme aç olsunlar bi daha gitmezler gerekirse 2 gun yem verme birde kuşlarının kümesinin kapısını sabahtan aksama kadar acık bırakma..

Gunde 2-3saat aç kuşlarının kapısını sabahları ve aksamları 2 şer saat veya günde 1 kere 2-3 saat disiplinli olmayı bilsinler

Güvercine yem vereceğin zaman kümese sokacağın zaman olsun kapısını açar açmaz verirsen eğer karınlarını doyururlar karsı dama giderler aksama kadar gelmezler.

Bunu uygula %100 sonuç alırsın.

siyah bi keçi derisi bul. derinin üzerindeki kılları duruyo olacak ama. o deriyi kuşların konmasını istemediğin yere at. ömrü billah ayak basmazlar....

kuscu6477' Alıntı:
siyah bi keçi derisi bul. derinin üzerindeki kılları duruyo olacak ama. o deriyi kuşların konmasını istemediğin yere at. ömrü billah ayak basmazlar....
Hayırdır usta bu nasıl bir teknık açarmısın biraz dikkatımızı cıktı sımdı..

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
kuscu6477' Alıntı:
Hayırdır usta bu nasıl bir teknık açarmısın biraz dikkatımızı cıktı sımdı..

bence karsı catıya bostan korkulugu dıkelım xD ınsan sanarlar en azından xD

Ben bahçede besliyom kaldırdığım zaman yüksek çatıya konuyolar.Bazen kalkıyolar 3-4 tur atıp konuyolar.Aç bırakınca direk iniyorlar hiç uçmuyorlar .Aç bırakmıyom bende.

önce mevcut kuşları bu huyundan vazgeçirmeye çalış. çeşitli yöntemler var. vazgeçiremezsen ya bunları hiç uçurma yeni uçan kuşlar alıştır ya da konanların hepsini sat. mevcut konan kuşlarla uğraşmak zordur onun yerine nasıl yeni kuş alıştıracağını anlatayım. uçurmak istediğin kuşları iyi seç. uzun süre uçmamış,salmada kalmış,yaşlı veya eski sahibindede karşıya konan kuşlar sendede konar. onun yerine hiç karşı görmemiş yavru kızması genç ve diri kuşlar al. bir süre bantlı tut,sonra kanatlarını çöz. bir kaç hafta hiç zorlama. kendileri inip kalksınlar. sonra aç olarak bir kaç tur uçurmaya başla. hiç karşıya konmadan bir iki tur atıp eve inmeyi öğrendiler mi hiç korkma. sonra uçuş süresini hızlandırısın. bir noktadan sonra sen istesende konmazlar. ben uyguladım sonuç mükemmel oldu. şimdi 1-2 saat aralıksız uçubiliyorlar. inşallah başarılı olursun.

bak kardeşim aynı sorun bendede var ama ben çözdüm bu işi tam karşı çatıya yatacak olan kuşlarımı en son uçuruyorum ve onları uçurmaya başladığım anda tüm kuşları terasa çıkartıyorum onlar yerdeki kuşu görünce zaten başka çatıya gitmezler ya bizim çatıya inerler yada direk terasa ben bu şekilde alıştırmaya başladım ama tabi karşı çatıya alışan kuşu elinde fazla tutmamak en mantıklısı hediye et birilerine yada siteye ilan ver belki alan olur

bnm kuşlarda konuyor ben sabah bi salıom akşama kdar geziolar posta gibi çok uzaklara gidiolar oysa mardin damar kuşu sen üzülme arkadaş bnmkilerde öle ama sakın aç salma başka kümeslere giderler

ABi beNC pOSETi orAyA As We 1-2 TAVuK YumUrTaSı At kARGAlar gelİR biDaHa GiTMeZlEr AMMA kargalara dikkat et kuşlar oraya konmaya kalkarsa kuşlara zarar werebilirler

banada öneri verin konuyor ama bizimkisi çatı ne ypmam gerek

güvercinim . başka güvercin besleyenlerin evine konuyor . aç olunca .karılarını orda doyuruyorlar. ne yapmalıym

:) Her sabah ve akşam düzenli olarak kendi kümesinin önünde yemle ki oraya alışsınlar kuşları 2-3 gün uçurma kovalama yani canları isterse uçsunlar ama sen kovalama 3 gün boyuncada sabah ve akşam 2 öğün aynı yerde yemle kuşları ve hiç ürkütme ki kendilerini orda güvende hissetsinler başkasının çatısında değil sen galiba biraz ürkütmüşün ki kuşlar tedirgin olup karşı çatıya geçiyorlar.. 3 gün sonra bi deynek yardımıyla kuşları kaldırmayı dene inşallah etkili olur ben böyle çözmüştüm bu sorunu saygılar .. :evet:

Ve Kuşlarımıza Asla Taş atmıyoruz Onlar bizim kıymetlilerimiz :asla: :asla: :slm: :slm:

Başka yere gider , yok dama keçi at , yumurta at elden çıkar bunlar hikaye arkadaşım sen önce besledigin kuşu iyi seçeceksinki madem kuşuna güvenmiyorsun oraya buraya gidebilir diye endişeleniyorsun ver coluga cocuga sevinsin herzaman yaptıgımı sölemek gerekirse katların arasında uçuruyorum yan önüm arkam büyük büyük binalar cokda güzel uçuruyorum hergün düzenli uçurma saatiniz olacak öle 12 de kümesi aç yemle 4 de aç yemle yok hergün belli bir saatte kümes açılacak kuş uçurulacak yemi suyu verilip kapatılacak ben 3 de kümesi açarım 3 4 takım kuşu elime alır atarım havaya 40 dk uçarlar oyuna girerler yükselirler 40 dk sonra kümesin kapısını açarım yerdeki ( hantal ) kuşlarımın önüne yemligi sulugu koyarım havadan uçan bütün kuşlarım direk yere gelirler karnını doyuran geçer içeriye bunu deneyin bide brakın yumurtayı kargayı yaw :) sen kuşun karnını doyur at dama kuş gelecek diye bekle dur 2 de taş at ordan oraya gitsin dursun

Arkadaşlar yumurta at kargayla martıyı çağır taş at komşuyu çağır post at hırsızı çağır evinin karşı damla olan mesafesini bilmiyorum ama git karşı evin ilgilisine rica ediver ufak bir çıngırak veya zil tak ipin ucunu kümesinin kapısına bağla bu işide çözmüş olursun konunca kapıyı bir iki oynatınca kuşlarında konmaz selamlarmla.

Kuşun çatıya atmasının birkaç farklı sebebi vardır.Kuşu yerden ürkütmüyorsanız,kuş kırgın değilse,kümesin yeri iniş,çevresi uçuş için uygunsa,kuşta herhangi bir sağlık problemi yoksa (kanat aksaması v.b) kuşun genetik özellikleri ve uçma alışkanlığı ile alakalıdır.Çatıya atan kuşları beraber uçurmayın.Varsa uzun uçan,yükselen kuşlarınız onlarla beraber kaldırın.Havanın açık ve güzel olduğu zamanlarda farklı yerlerden atın.Yem parası yapmak son çareniz olsun :)

Geri