kuşlarım kavga ediyor ne yapmalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
öncelikle merhabalar . 2 çift kuşum var . 1 çift mısıri ve saya . sayalar geldiğinde mısıriler önceden vardı ve erkek mısıri sayalara karşı biraz sertti kümes içinde kavgalar vardı. şuan o sorun çözüldü ancak erkek saya kümes dışında mısırilerin yem yemesine dahi izin vermiyor peşliyor, mısıriler kümesten çıkmaya korkuyor . bunun sebebi nedir nası bi çözüm bulabilirim ? bu arada dişi saya yumurtluycak gibi duruyor ben almadan önce eşleşmişler ve bana veren kişi 2-3 güne yumurtlar dedi. bugün 4. gün o konudada problem varmıdır ?

Her kuş ilk zamanlar yer ve yuva kavgası yapar, bu sorun bir süre sonra çözüme kavuşacaktır.Bir süre kuşlarınızı ayrı besleyin mesela ilk önce mısırileri salın yemleyin daha sonra onları kapayıp sayaları . Bir süre sonrada hepsini salın kuşlar birbirine alışırlar. Aldığınız kişi 2-3 güne yumurtlar dediyse ve dişi kuşunuzun beli düşükse kuşunuz yakında yumurtlar..

dişi saya yaklaşık 2-2buçuk saat önce yumurtladı :) sabah yemlemiştim akşamüstü saldığımda çıkmadı ve altında 1 tane yumurtası vardı . erkek saya saldırganlıklara devam ediyor acaba yumurtasını mı korumaya çalışıyor ?

Hayırlı olsun inşallah yavrularınız çıkıp sağlıkla büyürler.. Başka kuşların yuvasına girmesinden hoşlanmadığı için hem kendisini hemde yuvasını savunmaya geçmiş olabilir..

arkadalar bnim bir dişi bir erkek kuşumm erkek dişiyle kavga ediyor dişiyin kafasındaki tüyleri koparmışş ne yapmalıyımm kavga etmeden çift etmek için yardımlarınızı bekliyorumm

Alanı biraz daha küçültün ve karanlıkta olmalarını sağlayın. Biraz daha erken eşleşeceklerdir.

Geri