Kuşlarım kavga ediyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cuslaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cuslaw

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
EMRE KÖSEOĞLU
Meslek
BİLİŞİM
İlgi Alanı
Kuşlar
Balkonda yaklaşık 1 metre küplük bir kümesim var.1 çift mardin vardı bu akşam 1 çift hünkari cinsi aldım ve kümese koydum.Mardinler yer sahibi olduğu için yeni gelen kuşları hoş karşılamadılar :)
Erkek mardin hünkarilerin ikisini birden kovalıyo ve dövüyo hiç rahat bırakmıyo.Sizce aşırı zarar verir mi , alışırlar mı ne yapmam gerek ?

Hiç rahat bırakmıyorlarsa çıkarman gerek.Malesef ki kümes 2 çift için yeterli değil.Eğer gözüne falan vurursa gözü sulanabilir.Yerinde olsam bir çift bırakırdım,onlardan yavru alırdım.
Saygılar.

Erkek hünkari kızgın biraz sürekli kur yapıyo sanırım erkek mardin onu kıskandığı için kovalıyo umarım alışırlar bu gecelik mardinleri limon sandığına kapattım.Hünkariler kümese alışsın belki zamanla birbirlerine alışırlar.Eğer kavga bitmezse çıkarıcaz yapçak bişey yok..Teşekkürler öneri için

EMRE; O KÜMESTE 2 ÇİFT OLMAMALI..

Kardeşim ben snin kümesini gördüm kümesini fotolarını kümes tanıtmada göstermissin bence o kümese 5-6çift bile beslenir cünkü gayet boyu güzel ve iyi alanı hiç aldırış etme onlar hep dövüşcektir bırak sen hiç birşey yapma bi kaç yuvalık yap içine yeter yani 10-15 güvercin beslenir onun içinde boş yere telaş yapma

Her kuşun hakimiyet alanı olmalıdır. Eğer düzgün bir hakimiyet alanı bulamazsa ve hep rahatsız edilirse o kuştan verim alamazsın.

Arkadaşın dediği gibi her çift kuşun hakimiyet alanı olmalıdır. Dip tarafına 4 adet folluk yaparsın, 2 çift kuş yavruları ile birlikte o alanda barınabilir. İlk başlarda kavga ederler sonra alışırlar.

2 adet limon sandığı ve içlerinde birer folluk var.Şu an pek kavga etmiyorlar ilk gün ki gibi sadece yem yerlerken biraz sataşıyorlar birbirlerine ama alışacaklar gibi..2 tane daha limon sandığı ve folluk eklemeyi düşünüyorum.Yem konusunda da daha önce sürekli yemlik önlerindeydi şimdi akşamları işten çıkıp eve gittiğimde yemliği önlerine koyuyorum yiyorlar.Böyle daha iyi oldu diğer türlü yiyip yiyemediklerini göremiyordum hemde dengesiz oluyordu beslenmeleri.Önerileriniz için teşekkür ederim.

ya arkadaslar biz Dolaplarda besliyoruz adanada kuslarımızı benim bildigim kümes tavuklar vs içindir :D ne alaka kümes_?

Bence sizde bir sorun var :) Ne yani tavuğun geniş alanda adım atma , yaşama ve rahat hareket etme hakkı varda güvercinin yok mu ?

Geri