KUŞLARIM KISIRMI AMA HANGİSİ? DİYENLER BURAYA BAKSIN!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AKSARAYLI_RAMAZAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aksaray
Meslek
Aksaray68
İlgi Alanı
Kediler
Bu sorunun forumda çok sık sorulduğunu farkettim o yüzden yazma gereği duydum..

Erkek kısırsa: Tohumu olmaz dişi yumurtlar ama yumurtalar boş çıkar yavru oluşmaz
dişi kısırsa: Yumurta hiç olmaz altına başka bir kuşun yumurtayı çekin hemen yatar çünkü kendisinin yumurta yapamıyacağı nı bildiği için hevesle yatar..

Eğer daha önce yavru alınan kuşlar bir birbirine eş edildiğinde yumurta olmuyorsa kuşlar ya dinlenmeye çekilmiştir yada yumurtadan kesilmiştir artık...

Birde gözlemlerime göre kuşlar ne kadar eşleşirse eşleşssin yani erkek istediği kadar bassın dişi yuva kızdırmazsa yumurta yapmaları gecikiyor.

19-20 ŞUBAT baharı müjdeleyen ilk olay cemre havaya düştüğünde bütün kuşlar genelde yumurta yapmak isterler çünkü yavrular bahar yavrusu olacağı için bakılmaları be gelişmeleri daha kolay olacaktır..

SAYGILAR...

Düşüncelerinize aynen katılıyorum. Kuşların hangisinde kısırlığın olacağını tahmin etmekteki en önemli kriterleri açıklamışsınız. Dişi kuşların yumurtlamayı belirlediği de doğru... Eşini bile beğenmeyebiliyorlar. Dişi ona sunduğunuz yuvayı da beğenmeyebilir. Bu da çok öenmli bir ayrıntıdır. Kümeste çift sayısından fazla folluk olması kuşların kendi yuvalarını seçmesi açısından önemlidir.
Bahar tüm canlıların üreme hormonlarını harekete geçirir. Yalnız, güvercinler tüy mevsiminin atlatılmasıyla da hazır hale gelir. Çoğu kişinin düşüncesinin aksine yavrular yazın değil kışın ve ilk baharda alınmalıdır. Yavru alamamayı soğuklara bağlayanlara asla katılmıyorum. Kümesleri akıyorsa ve yumurta yuvası nemli ise yumurta bozulur. Bunun dışında "sadece soğuğa bağlı olarak" yumurta alamama durumu olamaz; mutlaka hastalık, kuşun sürekli yumurtadan kalkması ya da farklı faktörlerden dolayı üretim sorgulanmalıdır. Kuşlar soğuğa karşı çok donanımlıdır. Kuşların en hassas olduğu dönem tüy mevsimi olan yaza ve sonbahara denk gelir.

Ramazan abi katılıyorum Cemre inmesinden sonra kuşlar yavru isteği beliriyor biranda...

arkadaşlar benim dişi kuşum daha önce yumurta yaptı.yaklaşık 1.5 yıldır yumurta yapmıyor.tekrar yumurta yapmasına yardımcı olacak ilaç,vitamin veya teknik bilen varmı?kuşum damızlık ırkımdan elimde kalan tek dişi o yüzden degerli.gözden çıkaramıyorum.3 tane erkek değiştim.altına yumurta ve yavru koydum baktı.ancak halen yumurta yapmadı. yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba,arkadaşım bende bir sene duran kuşlarım yumurtlamıyor ama çok güzel yavru büyütüyordu .hasta bir kuşa beravit b12 vururken bu dişiyede vurdum kuş 1 ay geçmeden yumurtlamıştı ama yumurta kırığı ,tuz, mineral taşı ,kil önlerinden eksik olmazdı yani kalsiyum eksikliği olması zordu. bence çevrende bu ilaçtan kullanan varsa al ve kullan zaten bu ilaç çok faydalıdır.inşallah onada etkili olur :slm:

birde böyle damızlıklardan kalmış madem,2,3 kalite erkek bulup başka bir yuvaya at hangisiyle eşleşiceğine kendi karar versin ,aşk evliliği her derde devadır :haha:

Geri