KUŞLARIM KÜMESİNE GİRMİYOR!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
KUŞLARIMI NE ZAMAN NE SAAT SALSAM BİLE HAVA KARARMADAN ÖNCE KÜMESİNE GİRMİYOR BİR İŞİM ÇIKSA İÇERİYE SOKAMIYORUM KUŞLARI BUNUN ÇÖZÜMÜ NE OLMALIDIR SÖYLER MİSİNİZ!!!!

Aynen benimkilerde öyle içeri sokmak için canım çıkıyor.Ben önceden içeri sokup yakalıyodum.Artık yapmıyom ama alıştılar içeri girmiyolar.

Kuşlarını doyurma içeri katmak istediğinde yemlerini kümesin içine doğru at bu şekilde yaparsan kuşlarını kümese katmaya alıştırırsın.

Kuşların aç olsun sokmak istediğin zaman kümesin önüne atarsın yemi sonra arkalayınce girerler.. Birde ilk zamanlar çok uğraştırırlar ama bıkmadan sıkılmadan uğraşman gerekir.. Sonra zaten alışıp girerler hemen..Bİrde kümesiniz çok kalabalıksa azaltın biraz kuşlarınızı.. Özellikle dayak yiyen genç kuşlar içeri girmek istemeyebilir..

evet aç olarak salın kuşlarınızı yemleminizi akşam üstü hep aynı saatlerde yapmaya özen gösterin kuşlarda bu saate proglamlacaklardır kendilerini bide dışarda yemleme yapmanızı tavsiye etmem bi yemlik edinerek yemleri yemlik içine koyup öle kümesin içine koyun ve yemlemeyi yaptıktan sonra yemlik ve suluğu kümes içinden alın.

Mehmet Kaya kardeşime ve diğer arkadaşlara tamamen katılıyorum.. Ayrıca yemleme yapıldıktan sonra yemlik ve suluk alınırsa sabah uçumdan önce kuşlar daha sıkı ve diri olacaktır..

kuşlarını aç sal kuşların uçuncada indirmek istiosan yere kümesinden 1-2tane kuş koy onları yemlerken onlarda görür onlarda gelir ben hep öle yapıom önerrim

kuşları aç bırak bak nasıl giriyor bir kaç gün aç bırak alışana kadar sorun olmaz bide hangi kuş ipnelik yapıosa onu bantla bir kaç gün

herkez aynı şeyi tekrarlamış eger kümesin yanına bile yanaşmıyorlarsa su şişesi al içine yem koy salla ses çıkacagı için aç hayvanı cezbedecektir 2 dk salla iyi oraya konsantrasyonlarını verdikleri zaman bırak yere biraz uzaklaş sana alışık degillerse senden çekinirler

gaziosmanpaşa' Alıntı:
herkez aynı şeyi tekrarlamış eger kümesin yanına bile yanaşmıyorlarsa su şişesi al içine yem koy salla ses çıkacagı için aç hayvanı cezbedecektir 2 dk salla iyi oraya konsantrasyonlarını verdikleri zaman bırak yere biraz uzaklaş sana alışık degillerse senden çekinirler

Arkadaş kuşlarının kümese girmediğini yazmış yanılmıyosam yere diil.

64kuscu64' Alıntı:
KUŞLARIMI NE ZAMAN NE SAAT SALSAM BİLE HAVA KARARMADAN ÖNCE KÜMESİNE GİRMİYOR BİR İŞİM ÇIKSA İÇERİYE SOKAMIYORUM KUŞLARI BUNUN ÇÖZÜMÜ NE OLMALIDIR SÖYLER MİSİNİZ!!!!

umut coşkun' Alıntı:
gaziosmanpaşa' Alıntı:

Arkadaş kuşlarının kümese girmediğini yazmış yanılmıyosam yere diil.

sonuçda kuşların kümese yanaşıp yanaşmadıgı yazılmamış
bundaki amaç kümese dikkat çekmek yem sesini duyan aç hayvan kümesin içine de girer kümesin yanında yanaşır sorun ne olursa olsun çözün aynıdır salla şişeyi içeri yemligin yanına koy uzaklaş bak nasıl giriyorlar içeri yine aynı eyi yaparlarsa kümesi begenmemişler demekdir gönünü degiştir kümesin tekrar bi kaç gün yeni gelmiş kuşlar muamelesi yap

aç bırakıp kümeste yemlemek iyi bir yöntem fakat tokken çıkarıldığı zaman ne yapcaz her zaman aç çıkaramıyoruz . benim tavsiyem kuşların kanatları bantlanmalı belli bir süre bantlı gezmeli önce kendinize alıştırılmalı ve bir sopayla sürerek kümese sokulmalı daha sonra kümeste yem verilmeli . bu uzun bi süre çok tekrarla kuşlar koşullanmalı
kesin çözümünü göreceksiniz

Geri