Kuşlarım kümesten soğudu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tetikmusty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 580

tetikmusty

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa semizoğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Merhaba arkadaşlar..

1-Yaklaşık 2 ay önce kümesimin kapısı açıkken kedi girip bi baskamı boğdu diğer baskalarımda korkudan kümesten fırladı gitti ne yaptıysam daha o kümese sokamadım kuşları .
Catı aralarında vs. yatmaya başladılar yaklaşık 6 çift kuş. Memleketime gitmem gerekti öyece bırakıp gitmek zorunda kaldım geri dönüş yaptığımda kuşların yattığı yerleri kontrol ettim şu an 2 yerde yavrular var 2-3 günlük falan yeni kümes yaptım acaba bu yavruları anaçlarıyla falan kümese alsam yavruya bakarlarmı yoksa yavruların yeme düşmesini bekleyip öylemi almalıyım kümese ?

2 - Kuşlar 2 aydır çatılarda vs yatıyorlar o kuşlardan hayır gelirmi ?

Teşekkürler...

yavruların 1 aylık olmasını beklemelisiniz o süre zarfında yeni ve değişik bir yerde yeni kümes yapıp kuşlarınızı oraya getirin kanatları çekin a ay kümese girip çıksınlar eski çatı arasındaki yuvalerı bozun ve kapatın bunları yaparsanız alışırlar

Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

Yalnız yavrların 1 aylık olmasını bekle demişssin bulunduğum ortamda her türlü canlı var kedi, fare sansar vs. yavruların telef olmasından korkuyorum yeni kümes hazır zaten yani bu yavruları içeri alsam anaçlarıyla birlikte yavruya bakmama ihtimalleri varmıdır ?

tetikmusty' Alıntı:
Verdiğin bilgiler için teşekkürler...

Yalnız yavrların 1 aylık olmasını bekle demişssin bulunduğum ortamda her türlü canlı var kedi, fare sansar vs. yavruların telef olmasından korkuyorum yeni kümes hazır zaten yani bu yavruları içeri alsam anaçlarıyla birlikte yavruya bakmama ihtimalleri varmıdır ?

dediğin gibiyse yavruların çatı altlarında telef olma ihtimali fazla. ama 2-3 günlük yavruyu oradan alıp kümese taşırsan sen telef etmiş olursun. yani anne baba bakmaz. 1 ay değilde 2 haftalıkken indirirsen garanti veremiyorum ama bakma ihtimalleri var.

Gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkürler...

YEM SU İHTİYAÇLARINI KARŞILA ..ZAMANA BIRAK..ZAMAN HERŞEYİN İLACIDIR..

Geri