kuşlarım kurumaya girecek nasıl engelleye bilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bogachan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

bogachan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bogac calsimsek
Meslek
yok
İlgi Alanı
kuşlarım kurumaya girmek üzere 2 tanesi öldü kurmadan diğerlerini kurtarmak için ne yapmam gerekiyor birisine sordum suyuna soğan doğra düzelir dedi sizce bunun faydası olurmu

Değerli arkadaşım öncelikle gecmiş olsun.Aynı hastalık bendede var.İlac kimilerine fayda ediyor,kimilerini etkilemiyo,onun icin iki tanesini izmire veterinerlik araştırma hastanesine tahlil icin götürdüm.10 gün oldu yarın büyük bir ihtimalle hastalığın adı ve ne gibi ilac kullanacağım belli olacak,sanada bildiririm.SAYGILAR

tekço arkadaşım kuşların hastalığı belli oldumu ve ne ilaç kullanman gerekiyormuş acaba

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ;

İc kuruma için baytril öneriyorum. 3 gün ;günde 2 veya 3 damla damlatılarak kullanılıyor. Kuşlarım iç kurumaya girdimi kullandığım ilaçtır tavsiye ederim.Birde iç kurumada genelde pislik sıvı şeklinde olur bunun içinde kuşlarınıza kil veya taş takviyesi yapınız.

baytril tek kuşta etkili arkadaşın dediği gibi 3 ila 5 gün üst üste 2-3 damla şeklinde, birde belli aralıklarla kurt ilacı vermek kuşların kurumaya girmesini önler, kurma kuşun içindeki dökemediği kılcal kurtlardan oluşur sebebi budur bunuda mevsim dönümlerinde verceğimiz levamin yada nilverm 4500 kullan inşallah kuruyan kuşun olmaz. vitamin için ayrıca odun kömürü ufala önlerine mangal kömürüde denir çok faydalıdır b vitamini için....

Değerli arkadaşım iyi akşamlar faks bugün geldi,Bakteriyolojik muayenede E.coli izole edildi yazıyor.Virolojik muayenede Avian Influenza ve Newcastle Discase yönünden Negatif bulundu. yazıyor.Kullanılması gereken ilac,Antibiyogram Neticesi:Gentamycine+++ Colistin Sulphate ++ ve amoxycline ++;e duyarlı bulundu diyor. birde ayda iki gün kusların sularına E- SEVİL,EVİTSOL verin diyor.Ben bizim burda vetiriner arkadaşa gelen faksı okuttum.Ve gentamin Fort ilacı boyundan deri altına 3 gün şiringadaki 2 cizgi atılacak ve sularına cabuk tüketilebilmesi icin 1lt suya 2gr (2 gün) kullanılmasını tavsiye etti.Ben bugün tedaviye başladım,bakalım neticeyi göreceğiz.SAYGILAR

Değerli arkadaşım iyi akşamlar ilacı kullandınmı. bilgi verirmisin.Ben kullandım,ilaçın faydasını gördüm.Fakat isal devam ediyor. onun icin coxidin kullanıyorum.Hasta olan kuşlara hap olarak vitamin takviyesi yapıyorum.Ve kuşlarımda iyileşme gösteriyor.Fakat ilacı kullanana kadar 15 tane kuşum öldü.Ama ilacın sayesinde ölümleri durdurdum .Seninkilerinin hakkında bilgi verirsen memnun olurum.SAYGILAR

benim kuşlarıma vil-fox verdim biraz düzeldiler ama dışkı hala sıvı olarak çıkıyor polisamin die bi vitamin kullanıyorum umarım vitamin toparlamasına yardımcı olur inşalla bende daha ölen yok sence kurt ilacı olarak levamin-10 iyimidir ?? şimdiden teşekkürler

Değerli arkadaşım iyi akşamlar kurt icin ben hic ilac kullanmadım. Fakatyeni tanıştığım emekli öğretmen bir büyüğümün tavsiyesi, kusculuk ve hastalık hakkında gercekten bilgili hocamın önerisi nilverin tavsiye ediyor.SAYGILAR

Arkadaşlar, antibiyotik alan kuşa aynı gün vitamin verilmez, özellikle vitaminin içinde kalsiyum varsa, antibiyotiğin etkisini düşürür.Bunun yanında taş, kum ve benzeri kaynakları kümesinizde tedavi süresince tutmayınız.E coli genelde ateş ve ishal ile seyreder bunun yanında vitaminin ölcüsünü fazla kacırırsanız ,buda ishal nedenidir.Kuşları veterinere götüren arkadaşıda tebrik ederim, doğru teşhis doğru tedavi.

arkadaşlar kendi kuşlarımda faydasını gördügüm ve denemeler soncunda aldıgım olumlu cevaplar sonucu her güvercin besleyenin kümesinde bulundurmasını tavsiye ettigim HİPRADONİX adlı ilacı kümesinizde bulunmasını tavsiye ederim. bu ilacı kurutma,hırıltı,yavru agızıda oluşan mayalaşma gibi hastalıklarda kuşun ağzına damlatmak suretiyle olumlu cevaplar aldım. kuşun iştahsızlık,kusma durumunda bile faydasını gördüm. herkese tavsiye ederim bol yavrulu saglıklı bir sezon dilerim

Öncelikle geçmiş olsun kuşların iç kurumaya girecekse eğer Stroptomisin 1000mg ampisina 1000mg 2 sini normal enjeksiyonda karıştır ve 1 şişede topla unsilin iğnesiyle hayvanın altından 1 gün sağ taraf 1 gün sol taraf olmak üzere 10 gün uygula geçer bu tedavi ur tedavisi içinde etkilidir allah yardımcın olsun biraz zaman gerektirebilir..

kardeş en iyisi kuru ekmek verip hasta olan kusu ayrı bir yerde sadece ekmek vercen 4 veya 5 gün boyunca artı bide sögüt agacı dedigimiz agacın kabuklarının kaynatup kırmızı olana kadar onuda içireceksin bişeyi kalmaz

ben kuruma devaml aynı yemden,güneş görmemesinden,taş torak yememesinden kaynaklanır diye duydum tecrübeli ustalardan.pantarrmaycin'in faydalı olduğunu söylüyolar.biteral tabletle kullanılabilir.ayreten iç parazittende kaynaklanabilir onada parazit ilacı kullanmak gerek

Arkadaş,

Veteriner yazmış bütün gerçekleri,Lütfen onu uygulayın. (Baytril L ,Gentavilin de kullanabilirsiniz )aynı ilaçlar Gentamicinyle.İğneyi enseden yapmayın.Hayvanın Göğsünden yapın. İnsülin enjectörü ile 0.3 ml(cc) her hayvana yarısını sağ göğsüne yarısını sol göğsüne yapın.Mutlaka Karışık vitamin ve E-vitse ile takviye edin.iğne 3 gün peşpeşe hasta hayvanlara yapın. 1 hafta vitamine devam edin sonraki hafta bir düzelme başlarsa 2 gün ara ile 3 kere daha iğne yapın aynı şekilde.vitamine devam edin.

Hayvanlarınıza stroptomisin türü (Penisilin cinsi ) Antibiyotik kullanacaksanız.MUTLAKA VİTAMİN KARIŞIK VİTAMİN (Vitaforte olabilir veya aynı türden bir karma vitamin.Vitamin verilmesse özellikle dişi kuşlar yumurtayı keserler.
Kolay gelsin.

Not; Nilverm kullanmayın hastalık Parazitlerden meydana gelen bir hastalık değil.Veteriner raporuna göre SALMONELLA hastalığı başlamış.(NEWCASTEL Diyor yani SALMONELLA)

Kurumudaki kuşa sakın baytril veya herhangi bir antibiyotik özelliğe sahip ilaç vermiyesin kuşun ölümünü hızlandırır sen multivitamin takviyesi yap

Geri