kuşlarım neden yumurtlamıyor???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gürkanp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gürkanp

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
gürkan pala
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
ya daha önce yavru aldığım kuşlarımdan bu sene erkeklerin bastığı ve yumurtaya kovaladığı halde hala yumurtlamadılar acaba kuşlar dinlenmeyemi girdi dinlenmeye girdiyse nasıl yumurtlatabiliriz bi bilginiz varsa yazarsanız sevinirim..SAYGILAR...

Re: kuşları neden yumurtlamıyor???

Şuan aynı sorun bendede var takipteyim.

biraz sabır aynen bendede öyle oldu kuşları rahat bırak kendisi yumrluyor ve biraz sessiz sakin biyer olması lazımmm folluğun altına biraz talaş koyy 1-2 güne kadar yumutlar

Onları Fazla rahatsız edersen yumurtlamaz huzursuz olurlar sureklı, sen diyorsun ki yumurtlasın hemen bu ısler sabır isi sabretmezsen ogrenemezsın bazı seylerı. hıc elleme bakma bıle yemini suyunu ver bırak kendi hallerine yuvalarının ıcıne supurge copu at onlar halleder.

saolun teşekkür ederim bilgilerininz için...

Bazı kuslar kendılerını bıraz dınlenmeye ceker mesela benım bi dişim takır takır yumurtlardı sonra yumurtayı bi kesti tam 7 ay ne yumurtladı ne bişe en sonunda gecen hafta yumurtladı.

Kardeşim zaten bu aylarda kuşların yumurtlamaması , hatta yumurtlamasına bile izin verilmemesi lazım.Kuşlar kış ayına girildiğinde aralıktan , şubatın 15 ine kadar dişili erkekli ayrılmalı ve dinlenmeye alınmalıdır.Eğer sen habire yumurtlasın , habire yavru baksın büyütsün ve kuşlarım çoğalsın dersen ana babaya zarar vermiş olursun.Onlar zarar görürse hiç bir zaman kuşların çoğalmaz . Bu kuşlar makina değiller.Bunlarında dinlenmeye ihtiyaçları var.Onlarada hak ver ve biraz kendi hallerine bırak.

ya zaten ben kışın yavru alma taraftarı değilim ben sadece neden yumurtlamadılar onu merak ettim hayvan zaten yumurtladığı gibi bozuyorum yumurtaları yavru almıyorum yani bu olay yazında böyle tekerür edermi onu merak ettim sadece...

sabretmen gerekir sakin biyer bide sessiz biyer gerekir onları rahatsız etme baktın yine olmadı kuşun kısırdır

aynı sorun benimde bir dişimde var daha önce yumurtlayan bir kuştu bir yıldır yumurtlamıyor boşa yatıyor günlerce denemediğim bir yöntem kalmadı.kuşlarımı beslediğim yer oturduğum binanın 3.katı beslediğim kuş sayısı 10 taneyi geçmez yani bakımları dört dörtlük hepsisini elimle besliyorum okadar ilgi gösteriyorum yani.bu işin sabırla falan bir alakası yok.çözümünü tedavisini bulamadığım bir hastalık bu.

Geri