kuşlarım sırayla ölüyor. LÜTFEN ACİL YARDIM!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mekansiz0606
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah doğan
Meslek
mühendis
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. kuşlarım sırayla ölüyor. tüylerini kabartıp, kafasını içe çekiyor. büzülüp hareketsiz bekliyor. en belirgini de kursağı balon gibi şişip şişip iniyor...sanki aldığı nefes ciğerlerine değilde kursağına girip çıkıyor gibi... sürekli halsiz, sarhoş gibi... önceki ölen kuşuma vitaform adlı bi ilaç verdim (vitamin + antibakteriyel) fakat kurtaramadım. şunu da belirteyim yolculuktan sonra böyle oluyor. yani kuşları ankaradan alıyorum sağlıklı, kastamonuya getiriyorum hastalanıyor. burda rakım yüksek ondan mı acaba. bilen varsa lütfen yardımcı olsun...

kötü bir durum üzüldüm hastalığı bilmiyorum ama rakım olayı mantıklı geliyor.

arkadaşım vitaform kuşların yumurtlaması için kullanılan bir ilaçtır senin bahsettiğin hastalıkla alakası yok. internetten üst solunum yolları hastalıkları yazarak girer fikir sahibi olabilirsin. birde kümesine ilk götürdüğün kuşları hemen atma başka bir yerde bir hafta kadar ayrı besle sonra kümesine at. kümesinde nemli is hastalık yapabilir solunum yollarında

senin kastamonudaki kümesinde mikrop var büyük ihtimalle.önce kümesini güzelce dezenfekte et sonra kuş koy içine

selami06' Alıntı:
arkadaşım vitaform kuşların yumurtlaması için kullanılan bir ilaçtır senin bahsettiğin hastalıkla alakası yok. internetten üst solunum yolları hastalıkları yazarak girer fikir sahibi olabilirsin. birde kümesine ilk götürdüğün kuşları hemen atma başka bir yerde bir hafta kadar ayrı besle sonra kümesine at. kümesinde nemli is hastalık yapabilir solunum yollarında
bunun için önerebileceğiniz bir ilaç ismi var mı. üst solunum yolu hastalığı ile ilgili çok çeşitli ilaç var ama hangisi ne derece işe yarar bilemiyorum. eğer tecrübe ettiğiniz veya önerebileceğiniz bi ilaç veya yöntem varsa söylerseniz çok sevinirim. teşekkürler....

arkadaşım geçmiş olsun öncelikle. güvercinhastanesi.com adresinden istediğin ilaçı bulabilirsin incele istersen. Kuş pazarlarında yada yem satan dükkanlarda genelde ilaç bulunur. Dezenfekte için ilaç dersen verirler sana. kümesini güzelce temizledikten sonra dezenfekte ilaçını kullanıyorsun. geçmiş olsun tekrardan.

slm benimde başıma bi salgın gelmişti ne kullandıysam fayda etmedi çok ilaçlar kullandım.benim yanımda çalışan diyarbakırlı bi eleman bi fikir verdi. ben başta pek inanmadım ama genede denedim.toz 25 kg kireç aldım tüm kümesi boşalttım.güzelce temizledim.daha sonra 5 lt suya 5 kg kireç karıştırdım ve her yere sürdüm koyu bi kıvamda.taban plastik ızgaralardanda aldım yerede benim kümes 2.2*2.2 yani 5 m2 civarı 5 kg kadar tok kireç serptim.sonrada taban ızgarasını yerleştirdim.bunu yapalı yaklaşık 8 ay oluyor.tabi ayda bir falan taban ızgarasını kaldırıp altını ve ızgarayı temizleyip kireci temizliyorum.yavru arasındada folluğu temizleyip kireç atıyorum şu ana kadar 2 kuş kaybettim onlarda solunum yollarında sorun olanlar onada ben doğal seleksiyon diye yorumluyorum kendimce başkaca bi ilaç kullanmadım.kısacası dezenfekte et kümesini bencede en etkili yok toz kireç.

Toz kreç belki mikrobu kırabilir fakat kreç tozu bir cok hastalığı hava yolu ile kuşlara bulaştırır.Toz kreci serpmeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Dostum şehir dışından getirdiğin kuşlar sitrese giriyor olabilir, sitresin sebebi yolculuk, hava değişimi, yem değişimi, kümes değişimi, hepsi üst üste geldimi bu hastalıklar kaçınılmaz.Kursak şişmesi için güvercin ilacı olan ,ronidazol toz u sularına katmanı öneririm.

kireci bende tavsiye etmiyorum en güzeli kloraklı su ile dezenfekte yapmak

Kursak şismesinde hızlı çözüm ya roniplus tablet alcaksın bıreysel olarak kuslara uygulayabılırsın
ama kumes genelınde ıse cocci-gell vermen gerekıyor toz dur . Bide ölen kuşların dışkılarını kontrol et ishal varmı iç parazit kuşlarını bitiriyor da olabilir adanecoli hastalıgıda olabilir tedavisinde colimix kullanabilirsin

bendede oldu cogu yolculuktan sonra oldu...

merhaba, Ankaraya gelip kuş aldığına göre tanıdığında vardır bence ya eş kuş alın yada arkadaşınızda eşleşmesini bekleyin,kuşları biz ihaleden alıp eve getirdiğimizde bile strese giriyor şehir dışında hava farkı bile hasta eder eş alırsanız bence sorun kalmaz ,taşıma şeklindede bir hata olabilir,yuvanızda kuşlara banyo yaptırıp geniş bir yuvaya bırakırsanız biraz rahatlarlar benim tavsiye edeceğim ilaç sadece berovit b12 ve banyo suyuna katacağınız neguvan tozdur inşallah bir daha olmaz ölümler sağlıcakla kalın :slm:

kursağı şişen kuşun ağzından şiringa ile maden suyu içir sonra kuşun kursağından azar azar sıkarak kuşu kustur 1-2 dakika ara ile 3-4 kere tekrar et. ilaç ismini kendin tercih et birkaç ilaç var.
neguven adında bir toz var bu en etkilisidir 5 litre suya 4 paket neguven tozunu döküp kuşları o suya batır her yerleri değsin kalan suyuda kümesinin her yerine serp. bu işlemi kuşları banyo yaptırmasan bile ayda en az bir kere yaparsan kümesin dezenfekte olur mikrop pek kalmaz.
eğer kümesin demir ise kümesin devamlı nem yapar kümesin yanlarından pencere olmaz her tarafı kapalı olur kümesin üstünden soba borusu kadar delik açılır yukardan 10cm kadar çıkacak şekilde kümesin içindende 20cm sarkacak şekilde boru koycaksın borunun üst kısmınada boru şapkası takacaksın havalandırma öyle olursa solunum yolları hastalığı azalır ve kuşlar ceryanda kalmaz.
eğer kümesin demir değil ise kümesinin içini lak yani vernik yapman lazım komple mikrop barınamaz o zaman

Diğer konuyada bu yazıyı yazmıştım istersen bu yöntemi bir dene. Benim kümesdede toplu ölümler ve baş dönmeleri başladı. Özellikle yavru ve kızma genç kuşlar büzüşük bir şekilde duruyordu. Pantexin ishal ilacı ve salmonella ilaçları var onları kullandım bir sonuç alamadım. 5 Gün boyunca mutlivitamins kullanıyorum. Şu an keyifsiz olan kuşlarımın birazı düzeldi. Geriye kalan diğer halsiz kuşlara DAC firmasına ait salmo-tab ilacını kullanmaya başladım. bir kaç kuşum düzelme yönünde ilerliyor. Tedavi süresi tamamlanınca sonuçları size iletirim.

bu hastalık için coxidin diye bi ilaç var onu öneriyorum.benim arkadaşın kümesinde salgın şeklinde oldu.7-8 tane kuşu öldü.sonra coxidin verdik.kuşlar iyileşti.

Kursakların şişmesi ve ardından ölümler maalesef geçen yıl benim başıma da geldi. Kursağı şişen kuş ertesi güne ölüyordu. Ben birkaç antibiyotik denedim ama sonuç alamadım. Çok bulaşıcı bir hastalık. Kümesi ve su kaplarını mutlaka bir dezenfektan yardımıyla dezenfekte etmelisin. Bu iş için DEZEN marka dezenfektan kullanabilirsin örneğin. Su ile karıştırıp sıkacaksın.
Bunun rakımla veya yolculukla ilgisi yok. Yukarıda bahsedilen ilaçlardan birini deneyeceksin. Artık şansına. İnşallah iyileşirler.

ters ayakları havada olen varsa brusela diye bi hastalık var veba gibi goturuyor hayvanları yuvanı temızle

Geri