kuşlarım uçmuyor kalkmıyor havaya?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

kesh

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerim elmas
Meslek
dişçi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba
11 tane kümesimde taklacı kuşum var şu an
bunları ben 1 aydır falan kaldırmıyorum yani ıçurmuyorum bazı nedenlerden dolayı.dışarda yemleyip içeri katıyorum 1 aydır mecbrdum bazı nedenlerdn dolayı.neyse fazla uzatmayayım.iş böle arkadaşlr kuşlarım neden uçmuyor.hatta bi sopa yaptım uzun bi sopa ucuna poşet bağladım onla kaldırmaya çalışıorm yerden 3-4 metre kalkıolar hemen konuyolar yani uçamıyolar.nefeslerini açmak ve uçurmak için ne yapmalıyım siz değerli kuşçu arkadaşlarım kardeşlerim abilerimden yardım istiyorum.inş beni kırmazlar cvplarını esirgemezler.şimdiden teşekürü bir borç biliyorm.saygılarımı iletiyorum
TAKLACI 35

kuşlar genç kuş degil ise yatırılması geçmişede dayanıyorsa uçurmak imkansız gibi.fakat bu aralar kuşların tüy dönemleri bu her yerde böyle.kanat teleklerinden zaafları olabilir.yatırılması 1 aya dayanıyorsa tüyden sonra tekrar kondüsyon yükleyerek kuşlara eski hallerini aldırabilirsiniz.Bilhassa bu dönemde en iyi uçacak kuşlar,kızma kuşlardır.Tabi kide bunun için yol gösterici klavuz erişkin bir kuş olmalıdır.Saygılar

usta aynı dert bendede var 1 aydır kuş besliyorum ama bi kere tur attıramadım kızmalarım var onlarada yol gösterecek kuş yok.karşımızda yüksek bi bina var orası beni bitirdi uçurmaya zorlayınca oraya alışıyolar gelmiyolar akşama kadar zorlamayıncada uçmuyolar yani bi kuş uçuramadım adanalarla istanbul bangosunun kanatları gelsin tek ümidim onlar ve 2 tane yakalama kelebeğim var bakalım beklediğim gibi olacakmı kalın sağlıcakla
saygılar ...

Ya bursalıoynarcı arkadaşımızın dediğini yap yada kuşlarını saldıktan sonrra hep ürküterek sürekl havada durmalarını sağla işe yarayacaktır... Benim 2 miskimde öyle olmuştu onları hep ürküttüm saldığımda onlarda açıldı şimdi çok iyiler :)

arkadaşLar bn kuşçuluğa başladığım 1 yada 2 ay oldu. bnm kuşLarım uçuyordu takLa atıyorLardı şimdi ne takla atıyorlar ne uçuyorlar arada bir 1 2 tur dnüp konuyorlar bazen takla atıyorlar bazı arkilere sordum kuşlarıda gösterdim tüğde dediler tüğdekiler uçmazmış bnm kuşların cinsi mermerli,dumanlı,ballı,1çift kara gök çift hariç hepsi uçuyordu ama şimdi uçmuyorlar denemediğim kalmadı sonuç aldım ama net değil nolur yardım edin nolur kuşlar pahalı kuşlar belli bi zamandan sonra uçmadılar ve çok üzülüyorum hiç zekv alamıyorum nolur yardım edin :hungur:

büyük bi ihtimalle kanat tüylerini değiştiriyorlar kanat durumlarına dikkat edin büyük bi olasılıkla kısadır kanatların tamamlanmasını bekledikten sonra kurumasını beklemeniz gerekir eger kanatları yarımsa

eed bazılarınki kısa bazıların azcık uzun bazıların kuyrukları tamdeğil ama önceden uçuyorlardı :( inş kanatlardandır :hungur:

kuşların büyük bi ihtimalle tüyde banyo sularına bi çay bardağı elma sirkesi dökersen biraz daha çabuk çıkmasını sağlarsın çokta zorlama uçurmak için en azından çatıya çok alışmasınlar

Öncelikle Selamlar
Arkadaşlar bazı cins kuşlar vardır bunlar tek uçmaz grup halinde uçarlar bazılar vardır tek uçmayı severler.Kelebek gibi kuşlar grup halinde uçarlar mardin taklacıları tek uçarlar diye hatırlıyorum eğer yanlışım varsa düzeltin
SAYGILARIMLA

Geri