KUŞLARIM UÇMUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hasan_22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

hasan_22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HASAN SOYAK
Meslek
serbest meslek
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar merhaba ben balkonda kelebek baska beslıyorum ama balkonda uçmuyorlar karşı dama konuyorlar tecrübelı kuşçularlar konuştuğumda karşıya poşet bez gibi şeyler bağla dediler ama benim öyle bir şansım yok dama çıkamam yani aç bırak dediler açta bırakıyorum balkondan kaldırınca kalkıp karşı dama konuyorlar ben balkondan dşrek uçurmak istiyorum balkonum en üst kat önü açık bundan başka bir çözüm varsa bi anlatın rica ediyorum ınanın kuşçuluktan soğudum acil cevap yazın lütfen selamlar

Karsı dama konmaları gayet normal. Guvercinler yaratılıs ve içgüdüsel olarak etrafı görebilecekleri ve daha rahat manevra yapabilecekleri için ve büyük ihtimalle daha yüksek ve etrafı daha açık oldugu damdan vazgeçmiyeceklerdir. Bir dostum baska damlara konan kusların namussuz kus oldugunu soylemıstı. Sana tavsıyem kuslarını ucurduktan sonra hep aynı saatte yemlerını senın balkonunda vermeyı denemen olacaktır.

fazla ac birakma kuslari biraz yem ver sonra hepsini bir atma yani alay olamsin cùnkù biri konarsa hepsi konar az sayida olursa ucma ihtimali daha cok olur yap bir kargi soyle 5metre falan bagla ucuna renkli birsey salla tabii kuslar turpsa veya yaniksa yatak kalmissa zaten ucmaz aralarina boyle kuslar atma ucacagi olan kus bile ucmaz yoksa turp kalmis kus kendini aticak yer arar bu sefer baska yere musallat eder kuslari ( hic olmadi elinle firlat havaya ama atmasini bil tas atar gibi atma yani (:

Performansını seyrettiğiniz kuşlar alabilirseniz pek sıkıntı yaşamazsınız hatta kesin çözüm olabilir.Kümesinizin konumu aslında güzel uçmamaları için fazla sebep yok kuşlar ya yatak,yada bilinçsizce uçurulmaya''zorlanarak'' çalışılıyor olabilir.Diğer arkadaşların da belirttiği gibi aynı saatlerde salımlar yapmanızı tavsiyeederim.Ek olarak yavru ve yumurta zamanalrına dikkat etmelisiniz ve şu an Ülke genelinde kışlık tüğlerini yeni yeni oturtmuş durumdalar tüğ sürecinin de uçumda büyük etkisi olduğunu unutmamak gerekli.İyi performans seyirleri ve sağlıklı kümes ve kuşlar dilerim.

hemen bango baska kelebek ırkını beslemeyi bırakk çünkü bu ırklar zaten uçmayı pek sevmez üstelikk.rahatı buldumu affetmezler bende balkonda besliyodum ..ve ilk önce bu ırkları besledim alışması kolay diye ama sonradan gına geldii.. bence yapman gereken şeyy ilk önce elindeki kuşlara yol ver yani elinden çıkar ikincisi taklacıya geç ..çünkü taklacılar müthiş zeki ve balkonda beslenecek en zevkli ırkk..bu kelebek ve baskalrr çok daha rahat indikleri içinn karşı damlara atarlatr hemen .....sen orda ne kadar paçasız ırk beslersen besle hep orayı bulurlar benden sana tavsiye taklacı besleee

Sevgili Gecko kardesim oncelikle Profilindeki bilgileri eksiksiz tamamlarsan bizleri memnun etmis olursun..
Bu arada soylediklerine katilmiyorum, nereden cikariyorsun Kelebek irkinin ucmayi sewmedigini? Eğer Kuslariniza guzel saglikli bir performans yuklemesi yapmaz iseniz kuslariniz ucmayacaklardir, ben sahsen kelebek besleyicisiyim, asla kuslari ucmalari icin havaya firlatmam, kumesin kapisini acarim ben istemesem bile onlar cikabilicekleri en uc noktaya cikarlar, Zekilik konusunda bu kusun genlerinde vardir, nasil olurda kelebek kusunun zekasindan suphe edersiniz anlamis degilim, Ben bir kelebek besleyicisi olarak diger arkadaslari bu irk hakkinda yanlis bilgilendirmenizden dolayi uzuntu duyarim..
Gelelim bango'ya, arkadasim benim cevremdeki tum DONEK besleyicileri bu kuslarin dikilmesi icin yanlarina bir tane bango ucururlar donekleri yukari bango cikarir ve asla zekalari konusunda suphen olmasin,
HASAN_22 Kardesim sanada kelebek ucurmada tavsiyelerim olucak,
Kuslarini her zaman ayni saatte salmaya dikkat et hemen ucmalari icin zorlama hersey yavas yavas gelisicek onlari bir basketbolcu gibi dusun sen hergun idmana cikip o topu o potaya firlatmazsan yarin obur gun maca ciktigindada o zaman basket atamazsin, onlarida boyle algila kuslarim ucmuyor die birsey yoktur ya sagliksiz kus vardir yada idmansiz..

Tesekkurler.

Hasan kardeş bence kuşlar kışa hazırlandığı için tüğ dökümündedir veya gireceklerdir bunun için uçurma derim çünkü kuşlar bu dönemde kırgın olurlar ki ben bile hastayım şu an 7 gündür devam ediyor geçmiş olsun sana bence uçurma kışın

gecko' Alıntı:
hemen bango baska kelebek ırkını beslemeyi bırakk çünkü bu ırklar zaten uçmayı pek sevmez üstelikk.rahatı buldumu affetmezler bende balkonda besliyodum ..ve ilk önce bu ırkları besledim alışması kolay diye ama sonradan gına geldii.. bence yapman gereken şeyy ilk önce elindeki kuşlara yol ver yani elinden çıkar ikincisi taklacıya geç ..çünkü taklacılar müthiş zeki ve balkonda beslenecek en zevkli ırkk..bu kelebek ve baskalrr çok daha rahat indikleri içinn karşı damlara atarlatr hemen .....sen orda ne kadar paçasız ırk beslersen besle hep orayı bulurlar benden sana tavsiye taklacı besleee

Merhabalar vermiş olduğunuz ilginç bilgiler için teşekkürler,

Kelebeklerin günümüzde ki zekası hakkında yorum yapmayacağım fakat kelebekler güzel performans segileyen bir ırktır!bangolarda güzel filo uçucularıdır.Balkonda nasıl oluyorda taklacı beslemeyi tavsiyeediyorsunuz hayretler içinde kaldım taklacı balkona nasıl insin nasıl balkondan çıksın?Her halde siz şu düz uçan hiç takla atmayan taklıcaları tavsiye ettiniz fikirlerinize saygı duyarım fakat biraz bilgi paylaşımlarımızı yaparken doğru bilgiler aktarmaya çalışalım olabilir siz bu kadar bilgiye sahip olabilirsiniz buda çok normal fakat en iyi şekilde bilgimizi doğru aktarmaya çalışalım arkadaşım.Profil bilgilerinizi de bir zahmet doldurunuz.

Aç birakiyorsun, uzun süre uçurtmuyorsun, ucurdugunda yine karsi dama konuyorlar ise bunlarin icinde mutlaka yatik kalmis, kartlasmis kuslarda vardir.

Balkonda ucurulan bu tur kuslarda gozlemledigim kaldirildigi gibi en yakin dama konuyorlar ve zorlamadikca ucmuyorlar. Sadece bu kelebek ırkı için geçerli degildir. Balkonda beslenen baska, bango, kelebek, dönek tiplerinin bu tur bir davranis sergiledigini goruyorum.
Eminim içlerinde kani saglam, genç, fırıl fırıl uçacak kuslar vardir. Bunlarada yazik olmasini istemiyor isen, catilarada cikamiyor, tas da atamiyor isen gidip torpil al. Ciddiyim, git bir bakkala, markete, torpil satan her hangi bir yere al...

Kuşlari aç bir şekilde uçur, eline torpili al konduklari zaman yak, firlat çatıya. Yatik kalmislar ucmayi sevmeyenleri böyle çok kolay belirleyeceksin. Cunku onlar direkt yine yakinda ki dama konacaktir. Ucmak isteyen ise turlamaya kalkacaktir fakat diger yatik kalmışlar inerken pirilti gibi olacak, ucmak isteyende konmaya süzülecektir. Fakat sen firlattigin bir tane torpilden sonra hemen bir tane daha yakip firlatiyorsun. Ucmak isteyenler yine tura girecektir. Yatik kalmislar malum yine en yakinda ki dama atacaktir. Yuvaya geldiklerinde direkt o kuslari cikart elinden digerleri kalsin.

Balkonda ucurulan bu tur kuslar çok ama çok nadir kaldirdigin anda tura girerler. Bu yüzden elinde ki saglam kuslari kaldir dama gideceklerdir. Bir tane torpili yakip firlaticak kaldiracaksin kuslari turlayacaklar. Tabii her kusu ucmuyor diye yatik sanip cikartmada elinden aman. Ucmayacagi donemlerde vardir... Bunlari biliyorsundur belki ona göre, bilmiyor isen de arastirabilirsin. Bunlarla ilgili bircok konu var forumda, ben konunun yonunu degistirmeyeyim. Balkonda ise mecburen zorlaman gerekli bu türleri. Sadece kelebegi degil, baska, bango vs...

Torpilleri yakip atarken aman dikkat et ustam, elinde patlamasin ;)

kuşlar yumurta yapacak olabilir tüy dökmüş olabilirler birde arkadaşlara katılıyorum hergün aynı saatte ucur ve yemle karşı catıya camaşır ipiyle su dolu bi pet bagla fırlat birde kuşlarını hergün test et hergün teker teker cıkart ki en iyi ucanla dama atanı bulasın bo ucurmalar

Bence kuşları bir arka sokaktan felan sal ama çok açıktan salma hemen çatıya gidier biraz kalabalık yani evlerin olduğu yerden sal kuş kalkar her zamnki çatıya gider ama konmaz 5 10 tur atar etrafı gözler sonra çatıya gelir (Ben denedim oluyor)

TAKLACI DAMA ZAR ZOR İNER BALKONA NASIL İNSİN.TAKLACI ALIRSAN DEDİĞİN KARŞI DAMDA ÇOK SABAHLATIRSIN :haha:
BANGOLARI İYİ ALIŞTIRIRABİLİRSEN HAVADAN DİREK BALKONA İNER.BEN ÖYLE BANGOLAR BİLİRİM HİÇ DAMA KONMADAN DİREK KÜMESİN İÇİNE DÜNEĞE KONAR.
İÇLERİNDE EN UÇKUN OLANLARI BİRLİKTE UÇUR.UÇMAYANLARI ZORLAMA .İNME MEYİLLİ OLDUKLARINDA PARILTIVERİP UÇAN KUŞLAR PARILTIYLA ALÇALINCA ELİNDEKİ KUŞU KÜMESE DOĞRU YAVAŞÇA AT.PARILTI VERDİĞİN KUŞ YUMURTLAYACAK OLMASIN.BİRDE ÇOK ÜZME KUŞU HAFİFÇE KANATLARI AÇIK ŞEKİLDE GÖVDEDEN SIKMADAN TUT BAŞININ HİZASINDAN AŞAĞIYA DOĞRU (KOLUNU DİRSEĞİNDEN KIRMADAN UZUN ŞEKİLDE)İNDİR KUŞU KANAT ÇIRPTIĞINI GÖRECEKSİN BİR İKİ DEFA İNDİR KALDIR ELİNDEKİ KUŞU UÇAN KUŞLAR ONU GÖRÜP ALÇALINCA KÜMESE DOĞRU SALIVER.HEPSİ BİR ONUN ARDINDAN İNER.
HADİ KOLAY GELSİN.

Geri