KUŞLARIM UÇMUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abifly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

abifly

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat erol
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
MERHABA ARKADAŞLAR ARANIZA YENİ KATILDIM KUŞÇULUĞA YENİ BAŞLADIM KUŞLARIMIN BİR KISMI HEDİYE BİR KISMINIDA İHALEDEN ALDIM BİNAMIZIN GARAJINA DA GÜZEL BİR KÜMES YAPTIM.KUŞLARI 1 HAFTA YUVAYA ALIŞTIRDIM SONRA KALDIRMAYA BAŞLADIM AMA KUŞLAR BİR TÜRLÜ UÇMUYOR HEMEN ÇATIYA DÜŞÜYORLAR KUŞÇU ARKADAŞLARA SORUYORUM ONLAR YATIK KUŞLARIR HER GÜN KOVALA AÇILIR DİYOLAR.KUŞLAR UÇMAYINCA DA HİÇBİR ZEVK ALAMIYORUM.SİZ NE DERSİNİZ? BENİM KUŞLAR İYİ KUŞ DEĞİLMİ NE YAPMALIYIM HATA KUŞLARDA MI BENDE Mİ

Benimde yeni aldığım kuşlar ilkten geri dönüyorlardı.Sonrası kendi uçan kuşlarımla uçurmaya başladım.Tavsiyem;kuşlarınızın kovalayın yada yavru köpeğiniz varsa yavru köpekler kuşlarıo merak eder ve üstlerine giderler kuş ondan dolayıda havalanıyor.

s.a eşref abimiz yavru köpek falan demiş ama kuşlar çatıya atıyomuş demekki kovalama imkanı olmuyo bence sen onları git sat temiz bildiğin birisinden uçan kuş al daha sonraları çoğaltırsın kolay gelsin :)

yeni kuş uçmaz arkadasım sen biraz sabretcem kuşlar alışcak yerinin sevcek yeni yeni uççak kuş hemen uçmaz birazda yatıksa hiç uçmaz konar hemen sanırım sen kuşların üstüne fazla düşüyon eger cok ilgi gösteriyosan ondan da uçmaz sıkılır hayvan hemen gider baska çatıya gelmez onun için biraz sıkma kuşları birazda sabret şimdiden ii uçurmalar sana

s.a arkadaşım elinde olan kuşlar damızlıklık belki uçmaya bilir ama her kuş uçar uçmaz diye birşey yok yemlerini kıs dewamlı kuşları kovala ürküt çatıya mı konuyolar ordanda ürküt rahat verme elinde sonunda uçacaklardır,

saygılar;

UFUK NEŞE...

biz öyle kuşların ayağına bez bağlardık kuş yılan gibi görünce korkar kendini ordan oraya atardı uçup belli zamandan sonra sökülürdü kuş... deneyin faydasını görürsünüz, selamlar...

merhaba arkadaşım,kuşlarını dişili erkekli uçurma,bakınca rahat uçacak olan 2 erkek kuşu ayır kovala, onları uçurabilirsen diğerlerini tek tek yanlarında kaldır,eğer kuşlar gözle görülecek kadar kilolu ise ya sat yavru ekesi al yada perhize sok, hepimiz bu yollardan geçmişizdir bozma moralini :slm:

S.a Oncelikle Sana onerim Konun Kuşlarını Ver Yenilerini al İhalede ucuzluyo kusuna gore fiyatlar sen Galiba Azman.Mısıri kuşlar besliyorsun banada aynısı oldu ilk hiçbiri dogru duzgun uçmuyolarda ayagına poşet bile bagladım yine fayda etmedi En son Hepsini çıkardım kuşların Tek Damar Saya Beslemeye başladım simdi hiç konan kuş kalmadı..

eğer kuşlar tamamen yatmışsa naparsan yap zaten uçmaz...biraz kiloluysa kovalaman gerekio benim tavisyem arkadasından yada birinden uçan bi kuş getir onuda bi kuşla eş yap (mümkünse dişi getir)sonra erkeğiyle beraber kaldır mecbur ucacak erkegide yanında sonra yavas yavas kuşları beraber kaldır eğer taklacı(oyun kuşu) ise kuşları açma işlemin bittikten sonra tek tek uçur...Yukarda bi arkadaş bez bağla demiş bez değilde siyah bi poşet parçasını tek ayağına bağla yerinde duramaz sürekli ordan oraya ama o poşetide fazla tutma kuşun ayağında kuşundan olur kaçırırsın kümesinden soğur şuan aklıma gelenler bunlar Saygılarımla HAZARBEYOĞLU

Bende çok iyi ucan kuşlar da var ucmayanlar da..

Ucmayanlar hemen karsı iki catıya konuyorlardı. O yuzden dıgerlerı de hemen konmaya baslıyordu.

ne yaptım?

Mahhalledeki 9 yasındaki 2 guvercın sevdalısı cocugu hergun akşam saat 7-8 arası gorevlendırıyorum. biri bi evın catısına dıgerı dıger catıya. ( bu arada catı dedıysem evlerın ustu diz. kremet vs degıl)

ben de kendı evımde. Kuşlar tam konacakken hangı catıdaysa o ürkütüyor.

Böyle böyle baya bi ilerleme kaydettik. Ucmayan kuşlarım da şu anda gayet guzel ucmaya başladılar.

ucurmak kadar kusların kendı evımıze konması da onemlidir.

Bu konuda da kuşları alıştırdım. şöyle k,i dıger catılardan kaçan kuşları en son benım eve yoneldıklerınde urkutmedim ve bu sekılde surekli kendı evlerıne konmalarını sagladım.

Artık %90 oranında ucup kendı yuvalarının ustune konmaktalar.

arkadaşLar bn kuşçuluğa başladığım 1 yada 2 ay oldu. bnm kuşLarım uçuyordu takLa atıyorLardı şimdi ne takla atıyorlar ne uçuyorlar arada bir 1 2 tur dnüp konuyorlar bazen takla atıyorlar bazı arkilere sordum kuşlarıda gösterdim tüğde dediler tüğdekiler uçmazmış bnm kuşların cinsi mermerli,dumanlı,ballı,1çift kara gök çift hariç hepsi uçuyordu ama şimdi uçmuyorlar denemediğim kalmadı sonuç aldım ama net değil nolur yardım edin nolur kuşlar pahalı kuşlar belli bi zamandan sonra uçmadılar ve çok üzülüyorum hiç zekv alamıyorum nolur yardım edin :hungur:

arkadaşLar bn kuşçuluğa başladığım 1 yada 2 ay oldu. bnm kuşLarım uçuyordu takLa atıyorLardı şimdi ne takla atıyorlar ne uçuyorlar arada bir 1 2 tur dnüp konuyorlar bazen takla atıyorlar bazı arkilere sordum kuşlarıda gösterdim tüğde dediler tüğdekiler uçmazmış bnm kuşların cinsi mermerli,dumanlı,ballı,1çift kara gök çift hariç hepsi uçuyordu ama şimdi uçmuyorlar denemediğim kalmadı sonuç aldım ama net değil nolur yardım edin nolur kuşlar pahalı kuşlar belli bi zamandan sonra uçmadılar ve çok üzülüyorum hiç zekv alamıyorum nolur yardım edin :hungur:

herkze selam benmide kuşlarım uçmuyor fakat bişey denemek istiyorum sizede sormak istiyorum kuşun götüne acı biber sürsem kesinlikle uçar ama ölürmü ??

sharpsyf' Alıntı:
herkze selam benmide kuşlarım uçmuyor fakat bişey denemek istiyorum sizede sormak istiyorum kuşun götüne acı biber sürsem kesinlikle uçar ama ölürmü ??[/quot

kuş keyfinden uçmuyordur
kuş uçamadığı için uçmuyodur
bakın 80 kilo ve hiç spor yapmayan bir insanı siz 1 saat boyunca koşturabilirmisiniz
kuşlarda aynıdır kuşlarınız kilolu ve idmansız sa siz acı biber değil
motorda taksan o kuşlar uçmaz
zorlamayın sürekli diyorum yavrulara idman verin sürekli yavrularınızı uçurun
yavrularınızın üstüne düşün bırakın uçmayan kuşlarla uğraşmayı sabredin yavruları bekleyin
saygılar

bana gore kuslarını 2 gunde bıryada3gunde bır aksama uzerı ucur kuslar baktın hala oraya konuyo konsun bendedımbunu hee kuslar konunca oraya gıt kusun kondu catıyacık elıne torpıl alc kususn yanında (kusa zararvermıceksekılde)patlat kus bıdaha hayatta oraya konmazz mrdın besle mardın kusun ozeelı sudur mardın kus üşengec kus oldu ıcın kendı catısında oynar neden kendı catısına konsunda rahtlayımm dıye eğer baska catıya konar sa ordsan kalkıp senın catına gelmeye uşenır ondan senın catına konar olmadı alısık bı kusun varsa oayana bala posetı ucur kuslar bıda komaz oraya kuskendı catıan konunca hemen kusu tut posetı sok ayandan

selam,abi çocukların kovalamasına gerek yoktu kuşun attığı çatıya çıkıp birer şıkırdayan siyah poşet bağlıyacaktın o zamanda konmazlardı benim 2 kuşum karşı apartmana atıyorlardı o apartmanda oturan bir arkadaşımı çatıya çıkardım eline bir poşet verdim kuşlar geldiğinde kovaladı o günden sonra orayı unuttular.(-_-)

sharpsyf' Alıntı:
herkze selam benmide kuşlarım uçmuyor fakat bişey denemek istiyorum sizede sormak istiyorum kuşun götüne acı biber sürsem kesinlikle uçar ama ölürmü ??

ben normalde böyle birşeyi ilk defa duyuyorum ve OHA diyorum. Nedir bunun aslı?

.

Geri