Kuşlarım Uçmuyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berk547
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

berk547

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berk biliş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili Büyüklerim Kuşlarımı Ben Sopa İle Kovalamadan Kendileri Uçmuyor Uçsalar Bile 2 Metre Uçup Hemen İniyorlar Sizce Ne Yapmalayım ?

Bir video alalım, bir de hangi ırk ? posta ve uçmuyorsa problem büyük.

Ehehehe hünkari zaten bırak uçmasın dursun yeter. Ama illa uçuracağım diyorsan, aç bir şekilde kovalamaya devam .

benim 6 tane hünkarim var, ilk etap da bunlar yerde takılsınlar bana görsel şow yapsınlar ben de mangalımı yakayım sefa yapayım mantığı güdüyordum ve önlerine mısırından ayçekirdeğine kadar yem koyuyordum, ama kuşların yağlandığının farkına varamadım.. Daha sonra bir arkadaşım da hünkarilerin sineğe çıktığını gördüm, benim kuşları da uçurma kararı aldım ama sonuç aynı seninki gibi, balkonun bir ucundan diğer ucuna uçup indiler biraz daha sıkıştırdım karşı komşunun çatısına kaçtılar:) hemen stratejimi değiştirdim 1 ay tane başına günde 25 gr. geçmeyecek şekilde sadece fi, aspir ve buğday verdim, ve kuşları gün içinde sürekli duvardan duvara uçurdum, bu hareketimle hem kümese damar olmalarını sağladım hem de yedikleri yemi de hemen yakmalarını sağladım, kuşlar gözle görülür şekilde zayıfladılar ama sağlıklarından ödün vermediler, 1 ay sonrasında kuzenime 3 dişiyi verdim, ben de 3 erkeği aldım, sitenin takribi 300 metre sağ tarafına ben gittim, 300 metre sol tarafına da kuzenim gitti, telefonla irtibatlaşarak aynı anda 3 er kuşu havaya saldık, kamiller önce şaşırdılar eksenlerinde saçma sapan turlar attılar takribi 30-40 metre yerden yükselince erkekler dişileri görüp hemen onlara doğru uçtular, ve sonrasında hani "mutluluktan havalara uçmak" tabiri vardır ya :) kavuşunca bunlar 100-150 metre daha yükseldiler takribi 20 dk havada kaldılar ben de eve dönüp alttan pırıltı verdim (bu arada bu işlemi yaparken kuşlar açtı) kuşlar direk balkona indiler yemledim suladım 3-4 gün boyunca evden uzak mesafelerden kuşları toplu olarak saldım, şu an hem damar oldular hem de kümesin önünde sopayı vurduğumda uçmaya başladılar, ama şu ana kadar ne kadar zorlasam da hünkarilerimi 30-40 dk dan fazla havada tutamadım.. (belki bu formül senin de işine yarar) ama ırk olarak şunu bil ki, hünkariler uzun soluklu uçucular değil kostüm kuşlarıdır.

Geri