ilyaskonya
Üye
- Ad Soyad
- KonyalıKuscu
- Meslek
- otokaporta
- İlgi Alanı
- Kediler
Merhaba abilerim kardeşlerim hepınızın kurban bayramını içten kutluyorum allah kestiğimiz kurbanları kabül etsin agız tadıyla yedirmek nasip eylesin sizlere bi sorum olacak belkide bir cogunuz bana kızacaksınız lakin mecburun bu soruyu sormaya yönetici arkadaşlarımda lütfen konuyu kilitlemesinler forumda yeniyim yaklaşık 10 senedir güvercin besliyorum ilk defa böle bi sorunla karşı karşıya kaldım konyada yaşıyorum iş nedeniyle cumartesi günü , bursa , ve gebzeye çalışmak için gidecegim 20 günlük bir iş var orda kalacagım kuşlarımı ne yapmamı önerirsiniz evde bakacak olan var lakin pek bilgili değiller , sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim şahsi fikrim şudur kuşlarımın tamamının kanadını makaslayıp gidecem geldigimde kötü bi manzarayla karşılaşmamak için ne biliyim damda kalır öle olur böle olur gibisine , ailemede belirli saatler içinde kümesin kapısını açıp kuşların yemini suyunu vermesini söliyecem ve onlar kafi seve seve bakarlar sizce dorumu yapıyorum benim yerimde siz olsanız aynı şeyimi yaparsınız katta oturuyorum haliyle kümesim fazla büyük değil önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar ha şunuda sölemeliyimki resimde görünen kuşlar öle pazar kuşu değil daha dorusu hiçbirimizn kuşu pazar kuşu değil hepimizin kuşunun maddi manevi olarak büyük değerleri var gözümüzde benim kuşlarım ise yıllardır bende olan damarını bildiğim sağlam performans kuşlardır kuşlarıma güvenen bi insanım o yüzden kimseye emanet etmek istemyiyorum kendi bakmam gereken bişeyi başkalarına emanet etmek istemiyorum teşekürler sağlıcakla
Aklımdaki fikir 1 : kuşların kanadını makaslayıp hergün saat 5 de kümesin kapısı yarım saat açılıp önüne yemlik sulup koyup yemini suyunu verip içeri katmak fikir 2 : kanatları makaslamamak içeriye yemlik ve sulup koyup hergün tazelemek kümesimin tepesinde boru şeklinde havalandırma ve pencere mevcuttur o yüzden sıkıntı olmak içeri gündüzleri dişarı gibidir aydınlık ve ferrah sizce ne yapmalıyım
kümesim
dışdan görünüş
Aklımdaki fikir 1 : kuşların kanadını makaslayıp hergün saat 5 de kümesin kapısı yarım saat açılıp önüne yemlik sulup koyup yemini suyunu verip içeri katmak fikir 2 : kanatları makaslamamak içeriye yemlik ve sulup koyup hergün tazelemek kümesimin tepesinde boru şeklinde havalandırma ve pencere mevcuttur o yüzden sıkıntı olmak içeri gündüzleri dişarı gibidir aydınlık ve ferrah sizce ne yapmalıyım
kümesim
dışdan görünüş