Kuşlarim yumurtlamiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Borov3Ts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Borov3Ts

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Deniz Yılrıdım
Meslek
öğrenci.
İlgi Alanı
Kediler
selam benim 1 cift mavi mardinim var ama ciftlestikleri halde yumurtlamiyorlar ne yapmam gerek

yer beğenmemişlerdir.yuvada ot yoktur.dişi kendini sıkıyodur.erkek veya dişi kısırdır. bunlardan birileri vardır yuvada ot var mı yada yer beğendiler mi ?

yuvada ot var kuşlark hep ayni yere giriyorlar yukarda yerlere önceden yavrularinida almislar

dişi kendini sıkıyodur dic e mama mardin kuşu kendini oek sıkmaz az daha sabret vitamin tası ver kuslara belki yumurta için kalsıyum toplıyamıyodur

Kardeşim kuşalrın ne zamandan beri eş o zmanı söylesende birşeyler yazabılsek..Bir haftalıksa zor bekle biraz daha olmazsa kısırlık vardır..Yumurtlamanın ot ıle ılgılendırılmesınede saşırdım..Kuş ot olmazsa düz zemine yumurtlayabılır...

kuşlar bayadir eş yavrularini onceden almışlar bana hediye geldi bende yumurtlamiyorlar
ama 2 haftadir ciftlesiyorlar

ben alman almıstı m6 ay yumurta alamadı mama 6 ayın sonunda cok seri bir sekilde ürediler :D

ARKADASIM ILK ONCE KUSLARIN HAYIRLI OLSUN DIGER ARKADASLARIN SOYLEDIGI GIBI YUMURTLAMASININ BIR KAC SEBEBI OLA BILIR KALSIYUM EKSIKLIGI GIBI BI DURUM VARSA YUMURTA KABUGU TUZ OZEL KAFESLERDE SATILAN KALSIYUM TASLARIN DAN VERIP BU SEKILDE GOZLEMLE EGER YERINI BEGENMEME GIBI BI DURUM VARSA YAPACAK BISEY YOK BEKLIYCEKSIN KUSLARI SIKMIYCAKSIN KISIRLIK GIBI BI DURUM VARSA EGER ECZANEDEN FORTUKAL ALICAKSIN UCUZ BISEY VE BU ILACI KULLANCAKSIN KISIR KUSU YUMURTLATTI BENDE TAVSIYELER UZERINE KULLANMISTIM .INSALLAH COZUM OLUR BOL YAVRU ALMAN DILEGIYLE

güvercin eczanesine git yumurta ilacı var vitehor diye bi ilaç var benim de öyleydi üçtane yumurtladı ilacı verdikten sonra yada eşleri ayır kısırlık varmı onu tehşiz et.

kardeş bende senin gibi 6-7 ay yavru alamamıştım , yeni başladım diyosun belki kuşların yerlerine alışamamışlardır , kış ayında kuru ot bulmaları zor yardım et yuva yapmalarına kuru sap saman koy derim ve arkadaşların dediği gibi kenevir ve kalsiyum için güvercin kumu dedikleri kumdan almalısın bütün petshop larda var 3- 5 lira birşey . hep öle cart diye yumurtlamasını bekleme , onlar sana sen onlara bi alışın

Ne güzel bol ilac yazmissiniz ama bir gurbetci nasil bulsun bu ilaclari.
bu kuslar icin evde hazilanabilecek dogal bir besleme bir baska sey yokmu.
kuslarin biri bir yumurta yapti 2 gündür bir sey yok.
bir digeride yapti onuda bugün gördüm ikinci yumurtayi göremedim biri 1haftayi gecti bendeler
bir digeride 2 gündür bendeler.her ikisinede ayni sorunu görmek sart degil ama mesaj gec gelir belki diye ikisinide yazdim.
ilk bugün gördüm gözde pacalilar yumurtlamis(tek) kilitli kafeste diger kuslar rahatsiz etmeyince rahatca yapmislar.
acaba ilk yumurtlayan kusum sonradan kumese 40 kus gelince sokmu yasadilar erkek kimseyi yaklastirmiyor ve 4 follugu kapmis durumda.
bu gün cift ve yumurtalilari ayirdim yarin bakacam durum nasil.
acemiyim genetik duygylarimi kullaniyorum yanlis varsa uyarin kizmam. :heyo:

Geri