Kuşlarıma kenevir versem ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meskanko12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

meskanko12

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Anıl Caner Ertoğral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Kuşlarımdan erkekler pek ötmüyo dişilerle kavga ediyolar eşe koyuyom eş almıyolar neden acaba :( Kenevir versem biraz ne kadar vermem gerekir? bugdayla karısık mı vermem gerekir? :hungur:

Kenevir yüksek oranda yağ ve karbonhidrat içerir.Karbonhidratlar yağı eritir ve enerjiye dönüştürür.Az miktarda vermekte fayda var fazlası kuşlara zarar verebilir,genelde fazlası ishal eder,yumurtada basan kuş varsa yumurtadan kaldırır.

Selamlar,

Keneviri karışık yem veriyorsanız, onun içine, buğday veriyorsanız onun içine karıştırarak verebilirsiniz. Bu karşımın oranına gelince ben 5 kilo buğday ve 2 kilo karışık yeme 250 gr kenevir karıştırıp veriyorum.

Umut bey yazınızda aşağıdaki cümleyi kurmuşsunuz, bu yumurta basan kuşu yumurtadan kaldırmasını bir açarmısınız. Ben ve benim gibi merak eden site üyelerini de aydınlatmış olursunuz.

"yumurtada basan kuş varsa yumurtadan kaldırır."

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Keneviri karışık yem veriyorsanız, onun içine, buğday veriyorsanız onun içine karıştırarak verebilirsiniz. Bu karşımın oranına gelince ben 5 kilo buğday ve 2 kilo karışık yeme 250 gr kenevir karıştırıp veriyorum.

Umut bey yazınızda aşağıdaki cümleyi kurmuşsunuz, bu yumurta basan kuşu yumurtadan kaldırmasını bir açarmısınız. Ben ve benim gibi merak eden site üyelerini de aydınlatmış olursunuz.

"yumurtada basan kuş varsa yumurtadan kaldırır."

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
aykut abi,umut abi orda kuş ishal oldugu için yumurtanın uzerinde yatamaz demek istemiş bence.aşırı ishalde kuş yumurtayı pisletecegi için yatamayabilir bence de.hiç yaşamadım ama mantıklı gerçekten

Selamlar,

Bu açıklamanızda mantıklı olabilir, ama yumurtaya pislememek adına sıklıkla kalar yeniden yumurtasına yatar gibime geliyor. Aşırı ishal yapar ise zaten o kuş artık hasta katagorisine girecektir. Bırakın yumurtada yatmayı ölüm ile kalım arasında mücadele etmecektir. Umut beyin açıklamaları bizi daha iyi aydınlatacağına emin, böyle bir tez ortaya attığına göre başından geçmiş bir olayı anlatarak bize yardımcı olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Bu açıklamanızda mantıklı olabilir, ama yumurtaya pislememek adına sıklıkla kalar yeniden yumurtasına yatar gibime geliyor. Aşırı ishal yapar ise zaten o kuş artık hasta katagorisine girecektir. Bırakın yumurtada yatmayı ölüm ile kalım arasında mücadele etmecektir. Umut beyin açıklamaları bizi daha iyi aydınlatacağına emin, böyle bir tez ortaya attığına göre başından geçmiş bir olayı anlatarak bize yardımcı olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selamlar
aykut abi

Kendir yazmış olduğum gibi kuşa enerji vermekte sürekli ve bol şekilde verildiğinde yumurtada yatan kuş bu bol enerji sayesinde yeniden kızacak ve eşine yayılmaya başlayacaktır,böylelikle yumurtadan kalkacaktır.Bundan 10 yıl kadar önce 5 kuşum bu şekilde yumurtadan kalkmıştı.

saygılarımla

Selamlar Umut bey,

Bu konudaki açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar Umut bey,

Bu konudaki açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aleyküm selam

Rica ederim aykut abi

evet enerjili yiyeceklerden fazla verdiğimizde kuş gününü doldurmadan yumurtadan kalkıyo.kendirin yanısıra burçağı da fazla kaçırdığımızda bu tür olayla karşılaşmamız muhtemeldir

Abilerim, öncelikle hepinize o değerli yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim. Az birşey karıştırarak verdim biraz hareketlenmeye başladılar inşallah faydasını görürüm. Hepinize birer birer teşekkürler...

Ben bi abide görmüştüm ismini hatırlayamadım ama yem satılan yerlede satılıyor. siyah renkte ufak ince uzun. onu yem yerine veriyor eşhanede kuşlar bir günde eş alıyorlar... herkes bilmez dedi. bende denedim kenevirden daha iyi....

Haftada 2 defa versen yeterli olur 1 avuş karışık yem 3 avuc kenevir ver kuşların nasıl hareketlenmeye baslıcak görürsün

ben 15 yaşındayım kusculuga daha yeni basladım kuslar fazla ötmüo ötse bile dişiler hic tepki vermiyor nasıl bir yem alsam acaba

dişi kuslar cok ilgisiz bugday kullanıyorum karısık wersem kuslar azarmı

kenevirin dış görünüşü nasıl

Kenevir gibi kuşları kızıştıcı yemler sadece eş zamanlarında verilmeli. Haftada bir gün ayda bir gün gibi devamlı ve rutin olarak kullanılmaz. Aşıı kızışmış bir kuş benim gibi filo besicilerinin çok başını ağrıtır. Erkek erkeğe eş almalar başka kuşcuların gösterdigi parlak a atılmalar vs. Eğer filonuz varsa eşleri ayrı yerde yemlemek lazım.

Geri