KUŞLARIMA SALDIRAM BİR ŞAHİNİN HAZİN SONU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ustad71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ustad71

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuz
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG0033B.webp
    IMG0033B.webp
    11.6 KB · Görüntüleme: 1,634
  • IMG0034B.webp
    IMG0034B.webp
    10.7 KB · Görüntüleme: 1,657
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG0033B.webp
    IMG0033B.webp
    11.6 KB · Görüntüleme: 1,619
  • IMG0034B.webp
    IMG0034B.webp
    10.9 KB · Görüntüleme: 1,618
DUMANLI ERKEĞE SALDIRIRKEN ARKADAŞIM LİSAN TARAFINDAN DÜŞMAN KUVVETLERİNE AĞIR ZAİYATLAR VERİLMİŞTİR.BÜGÜNE KADAR 5 BİZDEN GİTTİ 1 ONLARDAN.

abi bunu havada falanmı vurdunuz nasıl ele geçirdiniz bu teröristi :heyo:

HAVADA VURDU,DUMANLI ERKEĞİ UÇURUYORDUK NE OLDUYSA OLDU BİR ANDA KUŞU KOVALAMAYA BAŞLADI.TÜFEK ZATEN HERZAMAN YANIMIZDA.VALLAHA KARDEŞ TEK ATIŞ,İŞ BİTTİ BİR ARKADAŞDA 150 YTL KARŞILIĞI İÇİNİ DOLDURDU.

vay be tek atış hee...vurdugunuzda nere düştü abi bu ..bundan öncede böle vurdugunuz varmıydı

bir tanede ben vurmuştum ama benim vurduğum atmacaydı.3-5 aydır ormanda bir köyde kuş besliyorum ve şahin saldırılarıyla çok sık karşılaşıyoruz.bundan sonra herhalde sık sık karşılaşacagız.gazamız mübarek ola .....

kusura bakmayın ama sizin bu yaptığınıza hayvan severlik denemez. bir canlıyı katledebilecek gücü kendinizde nasıl görebiliyorsunuz bu hakkı kimden alıyorsunuz bilemiyorum. birde marifetmiş gibi yayınlıyorsunuz avlanması yasak olan bir hayvanı avlamışsınız ve internet ortamında sergileyerek suç işliyorsunuz ve kötü örnek oluyorsunuz ve kimse bundan rahatsızlık duymuyor. bu nasıl iş :? insanoğlu katledicek hayvan kalmayınca ne katledicek çok merak ediyorum.

Sevgili Erdem bu hayvanda sonuçta saldırması yasak olan bir kuşa saldırıyor. Sen sanırım çok sevdiğin bir kuşunun gözlerinin önünde öldürülüşünü hiç seyretmedin. İnsanın o anda hissettikleri senin şuraya yazdıklarından az değil. Ahkam kesmek her kesin en iyi yaptığı şeydir. Ama malesef ateş düştüğü yeri yakıyor..

hoca delılı de koymussun buraya.bu hayvanları avlamanın para cezası var.10 tane dumanlı parası yatırmayasın..hazır delıl de var ıtıraf da var... :ckmk:

Ama o hayvan daoğası gereği kuşlara saldırıyo aç olmasa saldırmaz heralde dimi
Benim de kuşlarımı hep martı kovalıyo ama hayvan ne yapsın aç mecbur kuşlara saldırıyor
Onları vurmanız hiç hoş deil...........

tekinn' Alıntı:
hoca delılı de koymussun buraya.bu hayvanları avlamanın para cezası var.10 tane dumanlı parası yatırmayasın..hazır delıl de var ıtıraf da var... :ckmk:
arkadaşa katılıyorum canın yanınca mecbursun sen üzerine titre yeme içme bak vitamini ilacı v.s sonra kendi malı gibi gözünün önünde alsın yok öyle yağma yasağı koyanlar yemlerini bizim kümesemi dikmiş kardeş biz para verip yem alalım ozaman yem parasını versinler biz besleriz sorun değil millet bunları yetiştiriyor emekle ne zorlukla saygılar

selam değerli dostlarım..yaptığınıza katılmadığımı üzülerek söylemek isterim..ateş tabiki düşütüğü yeri yakar değerli dostum ama senin senedin mi vardı bu kuşuna bişey olmayacak diye..yaptığının suç olduğunu tekrer hatırlatmak isterim ..keşke kuşlarımıza atmaca gibi hayvanlar hiç dalmasa ben de bu yüzden uçuramıyorum ..tavuk gibi bakıyorum ama yapacak bişey yok..
bak şimdi sen şunu unutma sen güvercinin sahibi olduğun için bu öfke ile onu vurdun ama unutma onun da bir sahibi var..dostçakalın

doğanın kanunu be kardeş biri kaçar biri kovalar ekolojik dengeyi bosuyosun onu vurman doğru değil bence

EEEE... HAYAT SEN ONU VURMASAN O SENİNKİLERİ HALLEDECEK. GEÇMİŞ OLSUN....

selam değerli dostum..yani bu söylemlerden bu sonucu çıkardınız ya pes doğrusu..

ben ahkam filan kesmiyorum benimde birçok güvercinim öyle veya böyle şekilde zayi oldu. ben kanunen avlanması yasak olan bir hayvanın avlanmış olduğunu ve bunun suç olduğunu yazdım. insanları bilinçlendirmek kötümü? biraz daha geniş çerçeveden bakın hayata o şahin sadece sizin güvercinlerinizle beslenmiyor. birçok zararlı kemirgeni de yiyor. doğada bir rolü ve görevi var. zaten insanoğlunun nüfusu milyarlarla ifade ediliyor. milyarlarca insan hergün yaşamak işin birşeyler yok ediyor, öldürüyor, kirletiyor. yiyecek birşey kalmayınca birbirimizimi yiyeceğiz? doğadaki kurulu hassas dengeyi nekadar zorladığımızın farkındamısınız? bu denge bozulmak üzere ve geri döndürülmesi çok zor hatta imkansız. bizden sonraki nesillere ne bırakacağız? lütfen iyi düşünün biraz geniş çerçeveden bakınca sizin emek sarfederek ürettiğiniz birkaç güvercinin nekadar değersiz olduğunu doğadan aldıklarımız karşısında ödememiz gereken bir bedel olduğunu göreceksiniz. o şahinin yaşam alanına binalar fabrikalar yapacaksınız, avlayacağı hayvanları tarım ilaçlarıyla yok edeceksiniz, sonrada beslediğim güvercini yakaladı diye öldüreceksiniz. birde güvercin yetiştirdim emek sarfettim yem aldım filan diyeceksiniz. tabiat o şahini milyonlarca yıldır yetiştiriyor. kimin emeği daha fazla?

işin manevi boyutu bildiğinizgibi değil arkadaşlar.ben daha önce fetbasını aldım.bir hayvanı durduk yerde zevk için öldürüyorsan vabali büyük.lakin iş üstünde yani senin malına zarar verirken suç üstün sadece malını korumaya yönelik öldürürsen caizdir.

şimdi o benim dumanlı erkeği 500 tl değerindeki kuşumu alacak parçalayacak bende ona mendil sallayacagım.komik olmayın.malıma zarar verirse bende onu oyarım.

Kardeşler;ben bir günde iki kuşumu hemde büyük beklenti içinde olduğum kendi yavrumu şahine kaptırdım.Fakat
asla vurmak veya öldürmeyi o an bile düşünmedim.Yapılan davranış yanlış.O hayvanlara yaşama hakkını veren Allahtır rızıklarıda bellidir.Bunlar ya bizim kuşlarımız olur yada dağdaki bir fare.Sonuçta bu hayvanlar birşeyler yemek zorundadırlar.

dünyanın kanunu bu,her canlı yaşamak için öldürür.buda eklojik dengeyi sağlar.haa sizin o dediğiniz katliam alırsın eline tüfeği hususi şahin avına gidersin sırf hobi olsun diye çatır çatır avlarsın.bu günahtır,yazıktır katliamdır.ama senin malına zarar veren kim olursa ister canlı ister hayvan işte o... o anda yok edilir.

Ben sizi biraz daha aydınlatayım. Yırtıcı kuşlar nesilleri tükenmesi nedeniyle yakalanması veya avlanması yasak hayvanlardır. Ancak böyle bir kontrol mekanizması halihazırda çalışmamaktadır. Sadece bazı şahinlerin uyuşturucu transferinde kullanılması nedeniyle Arab ülkelerine gönderilmesi sıkı takip altında tutulmaktadır. Bu konuya zaten kimse itiraz etmez.

İkincisi şahinler çok nadiren fare ve benzeri kemirgenlerle beslenir. Bir çok şahin neredeyse hayatı boyunca sadece kuş yiyerek beslenir. Bu kuşların büyük çoğunluğunu ise takla güvercinler oluşturur.

Üçüncü konu, şahinler sanıldığı gibi daha çok kırsalda değil daha çok şehir merkezlerinde yaşamaktadırlar. Çünkü şehir merkezlerinde avları olan taklacı güvercinler bol miktarda bulunmaktadır.

Son konu ise neden bir kurt koyun sürüsüne saldırdığında bu da onun rızkı canım bizim koyunları yemeyecekte ne yiyecek demiryosunuzda güvercine saldırınca herkes mukadderatçı oluyor.

Bu gibi yırtıcı kuşların ilahi görevi doğadaki hasta, bazende yavru kuşları yiyerek aşırı üremelerini önlemek ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Yoksa gelip milletin emek zahmet yetiştirdiği taklacıları yemek değildir.

Sayın Üstad...

Büyük fareler güvercin yavrularını çalabilirler, yılanlar fareleri alırlar, şahin yada kartal da o yılani alır...
Ben de kuşlarımı uçurduğumda ağaca dayalı bir tüfek bulundururum. Dönem dönem atmaca, kerkenez, şahin, atmaca ve hatta tilki (diğer kümes hayvanları da beslediğim için) ile karşılaşırım. 2007 sonbaharında bir kartal dadandı bırakın güvercini, damızlık horoz ve ördek bile aldı. 500 dönüm ağaçlık içinde hangi ağaçlara, hangi saatlerde konduğunu buldum. 2 kere namlunun ucuna aldım ama vuramadım..Çünkü tavuklar senede 130-180 arasında yumurtlayıp rahatlıkla 10-12 civciv çıkarıyorlar, güvercinler ise en az 3 çift yavru yapabiliyorlar.. ama o kartal senede sadece 2 yumurta yapabilyor. Sonuçta vurmadım... Bu kartal 2008 sonbaharında gözükmedi.
Benim size bir önerim var..Tüfeğinizin içindeki fişeklerin numarasını düşürün; 6-7 gibi ve atarken vurmamaya çalışın.
:oley:

tebrık edıyorum ama vurmakla bıtmıyorlar. bunlar katlıyam yapıyor benım memlekette bayram gunu ıkı beyaz erkegıme vurdu. ama beyaz erkekler sanşlıymış kı sadece ayagı sıyırmış... ZAFER BIZIM

intikamın alınmıştır kardeş

Kimin ,kimden ne zaman intikam alacağı bilinmez.Doğadaki her türlü canlının,insan eliyle öldürülmesine kesin olarak karşıyım,''avcılık sporu''da dahil.Sonra ben affetsem Allah affetmez ona göre.

sonuctaoda yasamak sorunda ve bence boyle bır vahset sergılenmemelı belkı bu kus turunu sevıp besleyen arkadaslarımız vardır saygılar

oda cocuk beslıyo abıler onunda rıskı var yazıktır.

Re: KUŞLARIMA SALDIRAN BİR ŞAHİNİN HAZİN SONU

adıyamanhasan' Alıntı:
sonuctaoda yasamak sorunda ve bence boyle bır vahset sergılenmemelı belkı bu kus turunu sevıp besleyen arkadaslarımız vardır saygılar

evet bu kuş türünü sevip besleyenlerde var.Bu forumda arkadaşın biri bu dertten muzdaripti.
Arka sokakta bir komşusu Şahin besliyormuş ve bu arkadaş ne zaman kuş uçursa oda şahini serbest bırakıyormuş.
ve her şahini kaldırışında arkaşasın kuşlarını kapıyormuş.
evet bu kuş türünü bu şekil besleyenleride ayrı bir şekilde doldurmak lazım.

Ava giden avlanır

helal olsun abi ya benim 5 atışta vuramadığm atmacayı sen bir atışta vurmuşun ben artık güvercin ucurmaya korkuyorm 3 4 kere ateş etmeme rağmen ğüvercinimi götüyr :hungur: :hungur: :hungur:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri