kuşlarımı çaldılarrr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
30 tane güvercin ve 3 muhabbet kuşumu çaldılar arkadaşlar sizce ne yapmalıyım :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur:

ne yapsam işe yaramaz çünkü çoktan satmışlardır :hungur: :hungur:

inşallah bulursun ama zor. çoktan satılmıştır sanırım. sen kümesini şağlama al ve yeni kuş almaya bak tam yavru sezonu iyi üretebilirsin.

Selamlar

Gecmiş olsun demekden başka birşey gelmiyor elden, kuşlarında künye falan var ise buradan numaralarını yaz istersen bir nebze de olsa belki faydası olur..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

artık yeni kuşlar almak istemiyorum giden kuşlarıma ç.ok bağlanmıştım artık yeni birşeyedaha bağlanamam hem babam zaten kızyodu artık beslememe izin vermez anlıycağınız artık kuşcu halit değilim

Merhaba öncelikle geçmiş olsun .Aykut Bey inde demiş olduğu gibi künye var ise bulunma ihtimali
var ancak giden geri gelmiyor ..
Güvercin beslemeyi bırakıyorum demişsin kararına saygı duyarım ama yeniden başlamayı
düşünür isen salma güvenliği en üst düzeyde yapmanı tavsiye ederim ve ayrıca güvenlik tetbiri
almanı tavsiye ederim..

Tekrar geçmiş olsun ...

Maalesef bir çok güvercin dostu böyle ...... hırsızlar yüzünden kuş beslemeyi bırakmak zorunda kalıyor. Çalınan kuşları çok düşük paralara satıyorlar. Ama diğer taraftan bir yetiştiricinin kuşlarına harcadığı emeği ve zamanı hesaba katarsanız, kuşların ne büyük bir manevi değer taşıdıkları tartışılamaz bile. Bu işi doğrudan yapmasalar bile teşvik edenler de var. Bu bir hırsızlıktır ve emeğe karşı yapılan en büyük saygısızlıktır. Fakat unutmamak gerekir ki bu dünya etme bulma dünyasıdır. Belki bu hırsızların kuşlarını çalan olmayacaktır ama bir başka taraftan bunun acısı mutlaka çıkacaktır.

Hoca abi gerçekten çok doğru söyledin bu dünya gerçekten etme bulma dünyası. Bir gurup hrsız bizim orda da hep güvercinleri çalıyordu. Ben arkadaşımın kümesi patlatldıktan sonra eğitimli k-9 umu kümesin önüne bağladım ve 2 gün öncede çığlıklar la uyandım. Köpeğim hırsızın bacagını parçalamıştı :heyo: Aslında şiddet yanlısı değilim ama bazı insanların bazı şeyleri ödemesi lazım bence....

kardeşim reimlerini koy buraya.bizden gören olursa sana haber verir.yerinide yaz.

arkadaşlar ellerindeki kuşları ellerinden çıkarmaları zor olur çok kuş vardı ulustaki ihale birde şüphelendiğimiz ibr kişi var kuşlar çalınmadan 1 hafta önce geldiler babam azarladı adamları bence onlar çaldılar adamlar babam azarlayında kuşlarının bizde olduğunu düşündü galiba artık kuşları bulsam bile kuş beslememe babam izin vermiycek.. :hungur:

Halit kardeşim,geçmiş olsun.Yaşadığın bu durum gerçekten çok acı.Malesef bu iki ayaklı sansarlar,durmadan yetiştiricilerimizin kanını emiyorlar,yani bunlara diyecek bir şeyde bulamıyorum.Umarım kuşlarını bulabilirsin.

halit kardeşim cok gecmiş olsun aynı dert benimde başıma geldi 3 hafta önce hemde gündüz vakti almışlar gündüzleri köpeyi bahcenin ark tarafına baglıyordum bide evi takibe almışlar her neyse her 2 mizede gecmiş olsun ama bırakacagına üzüldüm dogrusu şimdi bende kırma aldım eşden dostan yavru yumurta topluycam yine devam ama giden geri gelmiyo güzel kardeşim

emeğe saygı bu mudur ya ...
sen gözün gibi bak büyüt ...
adam gelsin yarım saatte bütün herseyi alıp götürsün...
yazık yha..

Arkadaşlar bence en iyi güvenlik yöntemi iyi yetiştirilmiş bir köpektir.Ne kadar kilitde vursan zincirde çeksen 2 ayaklı sansarlar kafalarına koyunca herşeyi yapıyorlar.Köpek cok maliyetli birşeyde değil sadece yavru bulmanız gerekiyor.Çoban köpekleri veya kangallar istediğiniz korumayı sağlıya bilir.Tabiki büyüyene kadar bir kuyu da beslemeniz,kapalı bir yerde tutmanız yada sürekli bağlı tutmanız gerek.Böyle yetişen köpek kümesinizin yanına sizden başkasını yanaştırmaz...

Bu arada geçmiş olsun halit kardeşim.İnş. hırsızları bulursun.Kuşlarını almasan bile onların yüzlerine karşı 2 cümle etki hayatları boyunca bir daha ellerinde kuş tutamasınlar...

cok gecmiş olsun halit kardeşim, benimde cocukken bahceden calınmıştı kuşlar cok uzulmuştum kuşculuğu bırakmıştım, sonra ögrendim kimin caldığını ve nasıl caldığını anlattı cok şaşırdım ve uzuldum,günduz vakti, kuşlarını calmaya gelmiştim dedi baktım kumes sağlam ,benim kümes teneke kaplıydı , içten kilit vardı geri dönuyodum dedi bitane amca cıktı karşıma dedi ne yapıyosun dedi ,benim adımı söleyip kuşunun bu kumese indiğini sölemiş ,adamda vermiş buna keseri al kır kumesi demiş hepsini götur, kısmet demekki komşuma zarar vermişim istemiyormuş beslememi.Sonuç olarak bizim bu bölgede senelerdir kuş besleyen abilerimiz var ,senelerce emek vermiş bir gun dedim fotoğraf cekip yayınlayalım sitede millet kuş görsun olmaz ,calarlar dedi haksızlarmı sizce..

KÜMES PATLATANIN KAFASINI PATLATIRIM...... :sinirli: Yani Ben Patlatamasam Bile Siz patlatın. :ckmk: Yunus Amcamlara bir tinerci girmişti kuşlar için Yunus Amcam bir dövdü yalvarıyordu bırak die ama ii oldu oda calmaya gelmeseydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri