Kuşlarımı çoğalttım ama ataları gibi oyun yapmıyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan antısılance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre küçük
Meslek
doğalgaz tesisat
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar elımde bulunan göklerden 1 çift yavru aldım performansları gayet ıyıdı ama o yavrulardanda yavru aldım 5 cıft yavrudan 8i dolama dıye tabır ettıgımız bır sorunla karsı karsıya kaldı 2 gun once bırı yere cakıldı hayvanın arkasından ıc organları cıkmıs cok kotuydu daha oncekınde yere dustu kedı kaptı neden boyle oluyo gerıye baktıgımızda 3 kusak oluyo hepte yumurta esıyle es yaptım ondan olabılırmı yoksa kotu bır durumsa hıc yem vermeyeyım bosu bosuna.

Kuşlar çok iç içe girdiyse,yani akraba eşlemesini çok yaptıysanız kardeş kardeşe gibi ondan olabilir.
Yada uçurma tekniğinden kaynaklanıyor olabilir.antrenmanı düzenli vermiyorsan.
Bir de iyi oynayan kuşların yavrusu da iyi oynayacak diye bir şey yok böyle bir beklentiniz olmasın.

Re: neden boyle oluyo

Sorununuzu çok net anlıya bilmiş değilim açıkçası;
, Ancak bahsettiğiniz gibi , yakın aile içi çiftleştirmeler de yavrularda bazı fiziksel bozukluklar olabilir, ayrıca kimi zaman da kan bağı yokken dahi sakat yavrular doğa biliyor, benim zamanında iyi bir çift kayseri kuşummun tüm yavruları çolak ( bir ayağı eğri) olmuştu.. , ilginçbir dürüm resim imkanı varsa belki yardımcı olma şansımız artar .selamlarŞEREF

seref abı sen benı yanlıs anladın galıba ben dıyorum kı yavruların yavruları dolama yapıyo yanı kusun ayagında kanadında bı yamukluk yok masallah gayet saglıklı kuslar antrenmanıda duzenlı yapıyorum ama hep yere vuruyo1 yada 2 tanesı yapsa tamamda 10 yavrudan 8i oyle

emre_' Alıntı:
arkadaslar elımde bulunan göklerden 1 çift yavru aldım performansları gayet ıyıdı ama o yavrulardanda yavru aldım 5 cıft yavrudan 8i dolama dıye tabır ettıgımız bır sorunla karsı karsıya kaldı 2 gun once bırı yere cakıldı hayvanın arkasından ıc organları cıkmıs cok kotuydu daha oncekınde yere dustu kedı kaptı neden boyle oluyo gerıye baktıgımızda 3 kusak oluyo hepte yumurta esıyle es yaptım ondan olabılırmı yoksa kotu bır durumsa hıc yem vermeyeyım bosu bosuna.

YUMURTA EŞİYLE DERKEN YUVA KARDEŞİYLEMİ DEMEK İSTEDİNİZ ? eğer öyleyse yuva kardeşiyle kuş eşleştirilmez.

Anladım kuşların set düşüyo, sıkıtaklalı yani .Yapacağın içine kan sokmak uygun başka soy kuş bulup kanını geliştirmek ..ve o sıkı kuşlarıda bolbol uçurup açmaya çalışmak .. sabırlı olmaklazım .. dahada olmazsa ilerdede gevşemez yerde kalırsalar yerde tırlakkuş tan ben zevk almam elden çıkarmak yada yeni kanlarla kırarak deneme yapmak lazım.. Bu sene yazın çıkan hiçbir yavrumu bırakmadım ben hepsi diskalifiye iyi oyunlu ana baba lar güzel yavru için garanti değil hiç birzaman selamlarŞEREF

emre_ yazdı:

YUMURTA EŞİYLE DERKEN YUVA KARDEŞİYLEMİ DEMEK İSTEDİNİZ ? eğer öyleyse yuva kardeşiyle kuş eşleştirilmez evet kuslar yuva eslı hepsı

seref abı o zaman en ıyısı ben onları cıkarayım elımden baska turlu olmayacak bu ıs hıc bosu bosuna macera aramayayım sagol selamlar

MUHTEMELEN KANI FAZLA GELDIGI ICIN OYLE OLUYOR YANI ES YUMURTA YAVRULARI ESLEDIGIN ICIN BIR AGIZDA OLSA ARAYA MESAFE GIRSE BOYLE OLMAZ SANIRIM...ELIMDE ATALARI IYI MA KENDILERI IYI DEGIL DEMISSIN EGERKI ATALARI IYI HOSUNA GIDEN VARSA ONLARIN USTUNE GITMENI TAVSIYE EDERIM EN FAZLA 6 AGIZ SONUNDA ISTEDIGIN 4 4 LUK KUSA ULASABILIRSIN EGERKI ISTERSEN SANA ILGILI BIR GEN HARITASI GONDEREYIM ONU TAKIP ETTIGIN SURECE ISTEDIGIN KUSA ULASIRSIN...

tolgahan' Alıntı:
MUHTEMELEN KANI FAZLA GELDIGI ICIN OYLE OLUYOR YANI ES YUMURTA YAVRULARI ESLEDIGIN ICIN BIR AGIZDA OLSA ARAYA MESAFE GIRSE BOYLE OLMAZ SANIRIM...ELIMDE ATALARI IYI MA KENDILERI IYI DEGIL DEMISSIN EGERKI ATALARI IYI HOSUNA GIDEN VARSA ONLARIN USTUNE GITMENI TAVSIYE EDERIM EN FAZLA 6 AGIZ SONUNDA ISTEDIGIN 4 4 LUK KUSA ULASABILIRSIN EGERKI ISTERSEN SANA ILGILI BIR GEN HARITASI GONDEREYIM ONU TAKIP ETTIGIN SURECE ISTEDIGIN KUSA ULASIRSIN...
tolgahan' Alıntı:
tesekkurler tolgahan gen harıtanı beklıyorum

emre_' Alıntı:
emre_ yazdı:

YUMURTA EŞİYLE DERKEN YUVA KARDEŞİYLEMİ DEMEK İSTEDİNİZ ? eğer öyleyse yuva kardeşiyle kuş eşleştirilmez evet kuslar yuva eslı hepsı

yuva eşiyle değil bir sonra ki yumurtadan cıkan kuşlarla caprazlama yaparsan sorun 100 80 yakın ortadan kalkar.

hüseyinka98' Alıntı:
evet ama kuşların şahı gök :oley: :oley: :oley: :tamam:
bencede usta sagol

Ana baba ile ilk aldığın yavrular üretim için kalsın. Farklı soylarla ilk yavruları eşlersin. Sonraki sık takladakileri de bakıcı olarak besle, bakıcılık açısından uçuramadığın kuşlar iyidir. Diğer alt üst kardeşleriyle vurulması da hiçbir sorunu çözmez sonuçta genetiği aynı anne babdan geliyor. Araya farklı kanlar girdikten sonra uzak akrabalık olsa neyse...

S.Aleyküm Emre kardeşim ben yazdıgım konulardada bu olaylardan bahsetmiştim. Damızlıga alınan kuşların iyi olup olmadıgı altından çıkan yavruda degil torunlarda belli olur soy devamı için torunlarında anne babaları düzeyinde oyun yapması gerekir eger yapmıyorlarsa mutlaka bir bozukluk vardır soyda veya kuşlar birbirine uymamıştır onun için çıkan yavruları veya torunları degil ilk damızlık yaptıgın eşleri degiştir farklı kuşlarla eşleyip problemin hanginde oldugunu bul en iyi çözüme böyle ulaşabilirsin

SELAMU N ALEYKÜM SENİN BAHSETTİĞİN KONU BİZDE SARAKLANMA VEYA DÖKÜLME DİYE TABİR EDİLİR BUNUN
BANA GÖRE EN KOLAY ÇÖZÜMÜ KUŞLARININ EŞLERİNİ DEĞİŞTİRMEK ELİNDE KALAN YAVRULARIDA YATIRMADAN DEVAMLI UÇURMAK SARAKLI KUŞKARINDİŞİ OLSUN ERKEK OLSUN GÜZEL BİR EŞLEŞTİRMEDEN
SONRA ÇOK GÜZEL OYNADIKLARINI GÖRDÜK HOŞÇAKAL
ESESCENGİZ

Geri