kuşlarımı uçurma zamanım geldi mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 745

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
bundan 6 gün önce kümes yaptım ve bi çift mısıri, 2 gün sonrada bi çift saya aldım . mısırilerin kanatları kopuk o yüzden uçamıyorlar ama sayaların bantlı . ve dişi saya 2-3 saat önce yumurtladı . acaba erkek sayanın bandını açsam uçar mı yada uçsa geri gelir mi ? ne yapmalıyım yavru olmasını mı beklemeliyim ?

ABİ.. BENCE İLK ÖNCE ERKEĞİN BANTLARINI ÇÖZ ... YUMURTALRI VARSA KENDİ HALLERİNE BIRAK NE YAPTIKLARINI BİLİRLER UÇSA BİLE GERİ YATABİLİRLER BELKİDE YATMAYABİLİR BENCE KENDİ HALLERİNE BIRAK

Kardeşim sayaların yumurtası var diye hemen salma.Yavrusu olan kuşlar bile kaçıyor.Eğer kuşları saldığın mekan açık alan ise (kuşların etrafını tanıması için) bir de gün de en az 4 saat dışarı salıyorsan kaçma ihtimali düşük.Sana tavsiyem bir hafta daha bekle.Sonra erkeğin kanadını çöz.Ama sakın uçurma (özellikle havaya atma).Kuş sağa sola konmaya başlar.Çevresini tanır ve zevki sefa uçar.bir hafta boyunca da böyle durduktan sonra dişininde kanadını aç.Erkeği rehber (alışkın) bir kuş ile uçur.Rehber kuşun yok ise işin zor diyebilirim.Fazla havada tutmamanı tavsiye ederim.Şansına kalmış.Çok şükür bugüne kadar aldığım hiç bir kuşu kaçırmadım.Kuşları kendi halinde bırak.Ürkütme , eline alma .Anlayacağın kafalarına göre takılsınlar...

yorumlar için teşekkürler . hiç uçan kuşum yok evet . erkek sayayı salsam kaçmaz diye düşünüyorum çünkü kendini kümesin hakimi ilan etmiş durumda, diğer kuşları bile kümese o kovalayıp sokuyor :) günde iki kez 1 sabah birde akşam salıyorum toplam 1 buçuk saat kadar dışardalar var ve yerimin etrafında bir kaç çatı var ama çok yüksek değil . kendi terasımsa geniş. tek korkum kanatları çıkınca mısırilerin kaçması çünkü saya çok ürkütüyor .

şimdi yumura 17 21 gün filan sonra çatlar erkek bir hafta (haftanın yarısı açık haftanın yarısı kapalı)kanat gezsin eğer çıkarttığında direk kümese giriyosa 2 gün bekle ve sonra at yavrular çıkıp3 hafta olunca dişiyide sal.onlar zamanla orayı tanır.yavrular 1 aylık olunca zaten yavrular orada büyüdü orayı tanıdı alıştı anne baba ile at bu işler sabır ister mısırılarada aynısını uygula tabi yumurtlarsa

kuşları hiç dışarı çıkarıp ertrafı gösterdiysen sal biyere gitmez. aç olarak sal fazla yükselmeden pırıltı ver indir

Geri