kuslarimi ucurtamamdaki sorun!!!??!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doci2535
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

doci2535

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yetgil
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
mrb... ben sizin sayenizde biraz kusculugu demiyimde kus beslemeyi ogrendim..cok tsk ederim suan kuslarimin cogu ayar olmus ama essiz ler 2 hafta falan kanatlarini bantli tuttum actim kacan kacsin dedim kacmadilar ama karsi catiya gidiyolar uzun bi demir boru var ucunde siyah poset var sallliom ucuolar dier catia tas atiom ordan baska catia 2 3 gunde bi ucurabiliorum yani 2 yan apartmanin catisini cikip siyah posetler bile bagladim :) ama kafii ucmuyo diil ucuramiyorum arada bi tas atip hemen sopayi sallayinca hepsi birden baya baya bi yukseliyo azman ve misiri cinsi kuslarim ama bu hep olmuyo yani yapamiom onerileriniizi bekliyorum.. bide yukselen boyle ucan kus turu hangi kuslardirr ogrenmeq isterim..

valla apartmanlar arsındaysan senin işin biraz zor kuşlar anca çatıda yatar.Ama sen çok sıkıştır devamlı kovala uçarlar inşallah.En fazla yükselen kuş baska dır.Baskalar çok yükselir iyi uçarlar ve alıştığı yeri hayatta bırakmazlar.Postalar da çok uzun süre uçar ama posta biras dağınık uçar.bide Postayla kolay kolay kaçak yaklayamazsın çünkü posta bi kalktımı en az 40-50 dk. inmez.tabi herşey kuştan kuşa da fark eder..

sinan öztekin

kuşları zamanında çok mu sışıktırmış olabilirsin diğer çatılara konmalarının sebebi o olabilir.
kuşları uçururken aç uçur :) yemi görünce mecburen gelicekler boylelikle diğer çatıya taş atmana gerek kalmıyacaktır.

kuşları sadece akşamları yemle çatıda besliosan kuşlar açken tek tek at kendi çatına insinler ve başka dama atmayı yavaş yavaş bırakırlar ;) tipp, bango,kelebek,posta, gibi kuşlarıda daha rahat uçurursun bol yavru al ha :)

selam
bir kuş sahibi fazla sıkıştırdıgından başka dama gider

iki sahibi kuşu önce yemleyip sonra uçurmaya kalktığı için başka dama gider

üç hahibi artık uçmayacak kadar yatırılmış kuşu uçurmaya calıştıgı için kuş başka dama konar

dört kuş sahibi kuşu hastadır uçurmaya calışıyordur kuş başka dama konar.

beş kuş sahibi kuşun mineral ihtiyacını karşılamıyordur yanindaki damlar kiremit damdır kuşlar başka dama konmak zorunda kalır.

bunlar hatırladıklarım bu sebepler daha belki onlarcadır ama hepsinde kuşçunun hatası vardır. kuşta yada ırkkında hata aranmaz.

slm
sevgılı kardeşim sen benı dınle kuşların düzelir öncelikle kuşlarını aç bırak kuşları yere sal cok az bır şekılde yem ver ve kuşlarını kovala yan catıya gıderseler yem göster hemen gelırler bıdaha kovala bunu hergun dene senın catına alışırlar ama sabırlı ol:) unutma kuşlar aç olduğu zaman daha guzel ucar..
mesela sen tok karnına koşabılırmısın ,tabıkı koşamazsın kuşlarda öyledır ac bırak ucur akşam kapatıcagın zaman doyur sabaha ac olarak devam et idmana başarılar

aruda' Alıntı:
slm
sevgılı kardeşim sen benı dınle kuşların düzelir öncelikle kuşlarını aç bırak kuşları yere sal cok az bır şekılde yem ver ve kuşlarını kovala yan catıya gıderseler yem göster hemen gelırler bıdaha kovala bunu hergun dene senın catına alışırlar ama sabırlı ol:) unutma kuşlar aç olduğu zaman daha guzel ucar..
mesela sen tok karnına koşabılırmısın ,tabıkı koşamazsın kuşlarda öyledır ac bırak ucur akşam kapatıcagın zaman doyur sabaha ac olarak devam et idmana başarılar

En güzel cevabı vermişiniz zaten :heyo: bize bişe demeye gerek kalmamış :heyo:

Geri