kuşlarımı uçurulmalı mıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İsmail34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

İsmail34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Bahar
Meslek
-
İlgi Alanı
İyi forumlar...
6 adet kuşum var

2 adet kostümlü posta (1 ay sonra geldiler kümese)
1 adet koca burunlu bursa kırması
1 adet portakal deniyor galiba
1 adet şebab
1 adet paçalı tepeli kahverengi bir kuş

bu kuşları kümesin penceresinden salıyordum postaların kanatları kesik hiçbiri uçamıyordu postalar hariç diğer kuşların kanatları aşşağıda duruyordu uçamazlar diye ellemedim portakal dediğim kuş çatıya çıktı indi bende şebab olanı attım çatıya o da indi diğer gün saldığımda kendileri çıktılar çatıya ve 1 gün dışarıda kaldılar diğer günün akşamüstü indiler kümese

1- Bu kuşları tekrar salsam gelirler mi ?(şebab ve portakal )
2-Bu aşşağıdaki kuşların cinsi nedir ? benim portakal dediğim kuş bunalara benziyor(bana portakal dediler)

3-Kanatları aşşağıda duruyor iyileşme ihtimali varmıdır (koltuk çıbanı varmış galiba)?

Ekli dosyalar

• images.webp
    images.webp
    3.1 KB · Görüntüleme: 1,542
birde şebab çok şişman. Kanatlı gülle gibi uçuyor nasıl zayıflatırım ?

Canım kardeşim anlaşıldı elinden geldiği dilinin döndüğü kendinden mi çevrenden mi bilmiyorum ama bir takım şeyleri anlatıp elindeki kuşları anlatmaya çalışmışsın benim anladığım kadarıyla kuşları uçurmak istiyorsun galiba bizlerden de yorum bekliyorsun kuşların kafesinin önünde bir tel var ise yerini benimseyip tanıdı ise oralarda biraz gezip yemlensinler sen zorlama kendi kendine kalksınlar kendileri inerler birde tam anlıyamadığım koltuk dikeni mi ona benzer birşey yazmışsın kanatların altında ur mu var demek istedin anlayamadım uçan kuş zaten bırak yemlensin tanısın ondan sonra uçar kanadı urlu ve tutuk ise zaten uçmaz selamlar.

Kuşları tüy döneminde fazla zorlamamakda yarar var, Eylül sonuna kadar kuvvetli şekilde beslensinler ve kapalı kalsınlar, Ekim başı gibi salarsın. Zayıflamaları için arada sularına elma sirkesi katabilirsin, tüy döneminden sonra karbonhidrat ağırlıklı yem yesinler.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim anlaşıldı elinden geldiği dilinin döndüğü kendinden mi çevrenden mi bilmiyorum ama bir takım şeyleri anlatıp elindeki kuşları anlatmaya çalışmışsın benim anladığım kadarıyla kuşları uçurmak istiyorsun galiba bizlerden de yorum bekliyorsun kuşların kafesinin önünde bir tel var ise yerini benimseyip tanıdı ise oralarda biraz gezip yemlensinler sen zorlama kendi kendine kalksınlar kendileri inerler birde tam anlıyamadığım koltuk dikeni mi ona benzer birşey yazmışsın kanatların altında ur mu var demek istedin anlayamadım uçan kuş zaten bırak yemlensin tanısın ondan sonra uçar kanadı urlu ve tutuk ise zaten uçmaz selamlar.

hocam kuşları aldığım adam koltuk çıbanı dedi kuşların hepsinde var bir kanattaki teller yere değiyor diğer kanat normal

Canım kardeşim İstanbulda oturuyorsun bende İstanbulda oturuyorum aşağı yukarı 55 seneden beri kuş besliyorum ama koltuk altı çıbanını ilk defa senden duyuyorum herhalde diğer arkadaş ve kardeşlerimiz de sana yazarlar ama sakık kanat desen olur oda mardin kuşunda olmaz inşallah çok para verip almamışsındır sen en iyisi o kuşları gidip geri ver paranı geri al doğru dürüst kuş alın çıkma ve atılacakları değil selamlar(Koltuk çıbanının resmini gönderebilirsen arkadaşlar da öğrensin)

hocam bende hiç duymadım fakat kuşları aldığım adam göçmendi o yüzden hastalığın adını farklı söylemiş olabilir
birde ben kuşlara para vermedim yakınlarda oturan bir kuşçunun kümesine gelincik girmiş 5 kuş hariç hepsini boğmuş
bu 5 kuşu da ben aldım hayvanlar aç ve halsizlerdi
bence fiziksel bir problem ama hepsinde var belki çok uçmasınlar diye 1 kanadını ortakan ikiye ayırarak sakatlamıştır diye düşündüm belki de
çok uzun süre bağlı kalmıştır kanatları çözülünce öyle olmuştur ilk baştaki kanat tellerinin hepsi yere değiyor diğer kanat telleri normal yukarıda

Resim çekme şansın varsa daha çabuk yardımcı olmaya çalışırız

ben istanbulda oturuyorum kuş bakma imkanım yok burada (çatı da kediye yem oluyorlar) benim kümes tekirdağ da haftasonu gideceğim o zaman bol bol foto çekerim
kuşlara dedem bakıyor 70-80 yaşından sonra kuşçu oldu :)

Geri