kuşlarımın cins ve cinsiyetleri nedir?nasıl alıştırayıım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
selamın aleyküm 1ağustos 2012 tarihinde bana kuzenimden 4 kuş geldi.hepside yetişkin.terasımızın 1 metre yüksekliğinde kenarları var.bi tanesi kanadı çekikken kaçtı.gittik yakaldık sonra kanatları bantlıyken4 ü birden kaçtı.gelmedi konuyodu 1 saat bekliyordu.yine gittik yakaladık .bu sefer kanadı açıkken bitanesi(kanadı çekikken kaçan)kaçtı. geri geldi ama kümese giriyordu kapatacak iken tekrar uçuyordu. kapanla yakladık .kuşlarımın 3tanesi ötüyo.cinslerini de bilmiyorum .

Ekli dosyalar

• muheşem 4lü.webp
    muheşem 4lü.webp
    10.5 KB · Görüntüleme: 1,679
Re: kuşlarımın cins ve cinsiyetleri nedir?nasıl alıştırayıım

Abicim,
Sitede soru-cevap/cinsiyet-ogrenme-t18669.html daha yeni açılan başlık var.
Nasıl baş edecez biz sizinle ya! İlla siteden mi uzaklaştıralım?
Neden araştırma gereği duymuyorsun?

kuşların kırık kuşlar, yani ırkına has değiller, kelebek de var fındık gaga bango da taklacı da, sana önerim bunların hepsini kuş pazarına götür ver, yerine bir çift aynı renk aynı ırk kuş al öyle başla, yok bunlar candır iyidir hediyedir diyorsan da, öncelikle kümes önemli, bu dört kuşunda kendilerine hakimiyet kuracakları kadar geniş alanları olabilecek bir kümesin olması lazım ve bu büyüklüğe orantılı da kümesin havalandırması mevcut olmalı, kuşların kanatlarını güzelce bantla, mümkünse tek kanat değil çift kanatlarını da bantla, ilk gün kuşları kümese kapat hiç salma içeride hepsi birer yer tutsunlar, 2. gün kümesin kapısını aç ve kümesin kapısına doğru suluğu koy akabinde yarım avuç yem at kapıya doğru, kuşlar kendileri yavaş yavaş kümesten dışarıya çıkıp yemlensinler, sonrasında kuşları sıkıştırmadan gezmelerine etrafı tanımalarına müsade et, kanat çırpsınlar silkelensinler. 1-2 saat böyle kaldıktan sonra kuşları bir sopa yardımı ile elle müdahale etmeden kümese geri sok kapıyı kapat, akşam üzeri tekrar kapıyı aç ve aynı işlemleri yapıp tekrar kümesi kapat. 3 gün ve 4 gün dışarıda kalma sürelerini biraz daha uzat ama her ne olursa olsun, kümesin içine yemlik suluk koyma. 5-6. gün böyle devam et. 7. gün hava güneşli ise, bir leğene su doldur ve kümesin önüne koy, leğen alçak ve geniş olsun, kuşlar yıkansınlar kurulansınlar. 8. gün kuşları gözlemle sana göre en rahat dolaşanı sana güven vereni hangisi ise, (bu zaman zarfında eşleşenler varsa eş olanların erkeğinin kanadını açmakla başla) onun kanadını aç ve usulca yere bırak, kesinlikle sıkıştırma 1-2 gün öyle takılsın kendi kendine duvara kümesin üstüne konsun, sonra sopanın ucu ile biraz sıkıştır, havada 1 tur atıp yere inmesini sağla, yere indimi? tamam bu kuş cepte sonra diğer kuşlara sırası ile aynı işlemleri uygula.. kuşları yemlerken sabit değil karışık yem vermen avantajına olur, eski kümeslerinde senin verdiğinden farklı yemler yiyorlarsa alışmaları biraz daha zor olur. Kuşların alıştıktan sonrasında, uygulamak istediğin disiplini kuşlarına vermeye başlayabilirsin. (günde tek sefer yem, uçuş eğitimi, vs. vs.)

güze bilgi vermissin sağol ama bana orjinal bir çift dönek gelecek.omnlar yumurtlayınca erkeği sallcam 1hafta sonra dişiyide atcam. senin dediklerini yapıyorum bi tane erkek geliyo oda tekrar havalanıyo.4ü kaçtımı konuyo kalkmıyo.terasta annemin saksıları var kuşlar orada yada kenarda biyerde 10 cm filan havlanıyo.

o zaman havalandığında ilk "başka" yere konanın kanadını bantla o yerde kalsın, hatta onu takip edeni de bantla o da yerde kalsın diğer ikisini havalandır, uçan 2 li başka yere konduklarında yere biraz yem at, yerdeki bantlılar yem yerken başka yere konan ikili de onları görüp daha hızlı geriye gelirler.

kuşlar hep aynı yerde ama

şimdi şu konuyu açalım da net anlayalım birbirimizi..!

Bu 4 kuşun kanatları bantlımı?
Kanatları açık ve sen kümesi açtığında havalanıp başka bir yere mi konuyorlar (yani sevin evinin bir köşesine değil de karşı binalarda bir yere)?
Erkek dediğin kuş başka bir kuş ile eş mi yoksa 4 kuşun arasında eş olan hiç yok mu?
10 cm havalanıyorlar dediğin saksılar yerde ve kuşlar saksıların üzerine mi çıkıp tünüyorlar?
senin geri gelmiyorlar demenden kasıt, kümesin kapısını açınca çıkıyorlar evin üzerinde saksıların üzerinde dolaşıyorlar ama kümese geri girmek istemiyorlar mı?

kanatları bantlı erkek olan cinsiyetini bilmediğim(ama uçtuktan sonra)gaga gagaya vurdukların gördüm.erkek kaçıyo kümesi kapıyacakken kaçıyo.4ü kümesi görünce giriyo saksılar yerde ben kümesi açınca 45 cm uçuyolar (anlıcağın kanalarını açıp rehatlıyolar yani kanatlarını geliştiriyor)4ü kaçınca karşı çaılarda sabahtan akşama kadar duruyor oraya babam çıktı kuşlar diğer çatıya diğer çatıdan kalkmadılar

bir müddet daha bekle alışırlar hepsi (yani sana ne diyebilirim ki ben, kanadı bantlı kuş nasıl kalkıp uçsun, ya bantları sağlam değil ya da bantlı değiller, he kümesten ilk çıktıklarında kanatlarını çırpmaları normal, yoksa kanatları tutulur kuşların, ama bu işi yaparlarken nasıl uçuyorlar tam çözemedim, ve en garibi de kanadı bantlı kuşlar diğer çatıya nasıl uçuyorlar:)

Sen dediğim gibi kuşları fazla sıkıştırmadan sabırla 1 hafta daha bekle kuşlar zaten damar olurlar, daha sonra bantlarını tamamen açarsın uçurursun, uçurduğunda alıştılarsa hemen geri gelirler, he baktın geri gelmediler, üzülmene gerek yok, kuş kaçırmadan kuşçuluk öğrenilmez.

beni tam anlamamışsın kuşların kadanadı açıkkn atlıyo.çatılara. daha demin bir bilgiye değindim erkeğin ayaklarından tutup gagasını çektiğinde ktepki veriyomuş kuyruğu altta kalıyomuş. dişidede tam tersi. arap ,kırmızı kanatlıve daha önce kaçıp geri gelnen siyah beyaz erkek diğer benekli dişiymiş.

kuşlar kavga ederken ötüyo bide 5dakka boyunca ötüyo nasıl eşe atar? atsalarda nasıl yumurta alırım(nasıl çiftleşir) :hungur: :hayir:

Canım kardeşim o dişi erkek anlama yöntemi her zaman işe yaramıyor belki kuş daha tam eke olmadan bakılınca olabilir ama bendeki eke dişinin sıkıysa gagasını tut çek bak nasıl tokatlıyor kanatlarıyla izle kuyruğu da dimdik. Kuşları rahat bırak eş olmasını istediklerin birbirine yakın dursun 1 haftadan önce buraya da yazı yazma boşuna zaten 1 hafta sonra kavgalar bitmiş öpüşmeler başlamış olur yüksek ihtimalle. Fazla takıntı yapıp sürekli üstlerine gidersen eş olsalar da rahat olmadıkları için yumurtlamaz dişi.

kuşlar3 aydır bende benimkinlerde öyle tokatlıyoama erkekler
dişiyi üst rafa koyuyom kızsın sonra yanına erkeği koycam 30 dk sonra aşağı atlıyo

hemde rahatlar keyiflerine dicekyok

oh.. allahın izniyle tek bir yumurta oldu :oley: :kalp: ikinciyi bekliyorum evede alıştılar her sapah uçuruyorum
:dans:

Geri