hakan23_06
Üye
- Ad Soyad
- mehmet türk
- Meslek
- esnaf
- İlgi Alanı
- Kediler
selam ben bu siteye bugün üye oldum yaklaşık bir aydır kuş besliyorum yeni başladım ve 1 çift arap aldım fakat çift olduklarını düşünmüyorum sanki ikiside erkek gibi mesala geçen hafta 2 çift yine aldım son aldığım çiftler hep beraber gezerken kümeste bile yanyana dururlarken araplar hep ayrı yerde duruyor ve bir ay oldu hala çiftleşmediler ve ikisde kabarıp boyunlarını kabartıp kümeste kendi bölmelerinde dönüp duruyorlar ben bunların cinslerini nasıl anlayabilirim. ve bugün geçen hafta bir tanıdığımdan aldığım bir çift güvercinin süt beyaz olan erkeğinin kanadındaki firketeyi çıkardım rahat bıraktım kafesin üzerine bıraktım yere kondu hemen dişinin yanına.değişik yerlere kümesten uzak bir yere koydum yine dişinin yanına kondu sanırım birazcıkalışmış zaten ben kümesi açıyorum kendileri hemen dışarı çıkıyor ve kendileri içeri giriyor dışarda sularını ve yemlerini dışarda veriyorum sizce kuşumu havaya atmalımıyım yoksa kendisinin uçmasınımı beklemeliyim birde araplarım eğer ikiside erkekse yani çift değilse (1 ay önce aldığım) kümese alışmış gibi görünüyorlar onlarıda değişik yerlere koydum hemen kümese giriyorlar(kuşlarımın hepsinde kanadında firkete var ) kuşlarımı balkonda 4. katta besliyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen çünki kuşlarımı uçarken görmek istiyorum kuşların uçup tekrar yuvaya dönmesi için illaki çift mi olması lazım ve birde yavru bir kuşum var o da bir haftadır bende onuda salsam kaçar mı ?