kuşlarımın cinsi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakan23_06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

hakan23_06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet türk
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
selam ben bu siteye bugün üye oldum yaklaşık bir aydır kuş besliyorum yeni başladım ve 1 çift arap aldım fakat çift olduklarını düşünmüyorum sanki ikiside erkek gibi mesala geçen hafta 2 çift yine aldım son aldığım çiftler hep beraber gezerken kümeste bile yanyana dururlarken araplar hep ayrı yerde duruyor ve bir ay oldu hala çiftleşmediler ve ikisde kabarıp boyunlarını kabartıp kümeste kendi bölmelerinde dönüp duruyorlar ben bunların cinslerini nasıl anlayabilirim. ve bugün geçen hafta bir tanıdığımdan aldığım bir çift güvercinin süt beyaz olan erkeğinin kanadındaki firketeyi çıkardım rahat bıraktım kafesin üzerine bıraktım yere kondu hemen dişinin yanına.değişik yerlere kümesten uzak bir yere koydum yine dişinin yanına kondu sanırım birazcıkalışmış zaten ben kümesi açıyorum kendileri hemen dışarı çıkıyor ve kendileri içeri giriyor dışarda sularını ve yemlerini dışarda veriyorum sizce kuşumu havaya atmalımıyım yoksa kendisinin uçmasınımı beklemeliyim birde araplarım eğer ikiside erkekse yani çift değilse (1 ay önce aldığım) kümese alışmış gibi görünüyorlar onlarıda değişik yerlere koydum hemen kümese giriyorlar(kuşlarımın hepsinde kanadında firkete var ) kuşlarımı balkonda 4. katta besliyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen çünki kuşlarımı uçarken görmek istiyorum kuşların uçup tekrar yuvaya dönmesi için illaki çift mi olması lazım ve birde yavru bir kuşum var o da bir haftadır bende onuda salsam kaçar mı ?

Abim kuşları serbest bırakın dişi yada erkek olduklarını zaten kümeste birbirlerini severken anlarsınız..Ayrıca kuşlarınız daha kaçmaz ..Eş olmaları gerekmez alışmaları için..Yalnız kuşlarınızı çok fazla ürkütüp tekrar tekrar atmaya çalışmayın bir iki kere atabilirsiniz sorun olmaz..Yalnız uzun süre eşsis kalmasın bakarsınız kuş iki ay sonra cekip gider..Balkonda uzun zaman kaliteli kuşlar besledim tecrübe sahıbı olarak konustum bıldıklerımı paylasmak ıstedım..Oyunlu kuş balkonda beslenmez kimi dusuncelerede karşıyım ..Kuşları memnun ederseniz beslenir..

saolsın bnde öyle yapacam en kısa zamanda dişi almaya çalışacam

kuşumun kanadı bağlı idi bugün firketeyi söktüm ama uçmadı bnde atmak iatemedim hemen kümesin üzerine koydum hemen dişinin yanına gittii balkonda başka bir yere koyuyorum hemen iniyor balkona ama ben yinede emin olamadığım için atmadım havaya

hakan23_06' Alıntı:
kuşumun kanadı bağlı idi bugün firketeyi söktüm ama uçmadı bnde atmak iatemedim hemen kümesin üzerine koydum hemen dişinin yanına gittii balkonda başka bir yere koyuyorum hemen iniyor balkona ama ben yinede emin olamadığım için atmadım havaya
Abim biraz daha süzer öyle cevreyi sonra erkegi ufaktan atabilirsiz..Belli bir yol çizmesi gerekiyor çift şeklinde ucurursanız ilk gelişleri zor olur .

kuşların cinsini kuşun boynu kalın ise ve iri yarı ise erkektir

ötümlerindende anlayabilirsiniz erkek yada dişi olduğunu dişi kuş pek ötmez kızgın olmadığı sürece ama erkek kuş dişilere öter hatta kovalar eğer ötüyorsa dönerek o kuş erkektir.

Geri