kuşlarımın çogu ishal oldu ne yapmalıyım yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
kuşlarımın çogu ishal oldu su gibi yapıyorlar salmam var dışarı çıkarıyorum gündüzleri bu aralar hava sogudu ondanmı kaynaklanıyor

ishali kesmek için ne yapmam gerek dogal çözümler varmıdır

tecrübeli olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

teşekkürler.

Geçmiş olsun ishalle açılmıl konular var onlara göz gezdir. Eczaneden reflor denilen ilacı al kapsül şeklinde,içiindeki tozu sularına boşalt 3-5 gün ver hayvanlar düzelir olmadı ben sağlamı veterinerden ilaç al ....inş güzeliler....

abi geçmiş olsun..karışık yem veriyorsan önce onu kes sadece buğday ve pirinç ver kuşlara ishali keser pirinç..veya sulfamezatin ve coxidin ilaçları var ama ben ilaç kullanımını çok gerekli olmadıkça tavsiye etmiyorum..tekrar geçmiş olsun İnşallah en kısa zamanda düzelirler.

yazmayı unutmuşum bide ishal ilacı olarak tetramezatin etkilidir kullan diğerlerini arkadaş yazmış üstte, hastalığa karşı önlem almak en iyisi bunuda kmesi temiz tutarak ,sularını düzenli değiştirerk ve verdiğin yeme dikkat ederek yapabilirsin ishalle müdaheleyle ilgili çok yöntem var ama belli olmuyor kimi hemen kesiyor kimi etkisini hemen göstermeyebilir ....................

tetramezatın gercekten etkılı bır ılac 3 5 gun kullandıgın zaman ıshalı kesıyor

selam . kardeşim kuşlarına papağan çiğdemi ver belki siz çekirdek dersdiniz ona o siyah olanlardan hem kuşların çok sevdiği faydalı bi yemd onu ver 1-2 içinde değişimi görüceksin kuşların hem katı hemde beyaz renkli dışkılıycak bu kuşlarının sağlıklı olduğu anlamına gelir

arkadaşlar karışık yem ishal yaparmı çünkü ben karışık yem ile besliyorum da

ishal genellikle soğuk havalarda olur yemle pek alakası olduğunu sanmam bide hasta kuşlarda ishal olur insandada olduğu gibi güvercininde vücut ağırlığının büyük bölümü sıvıdan oluşur ishal hayvanın çok sıvı ve tuz kaybetmesine sebeb olur tedbir alınması gereken bi durum ayrıca kuşlara bartamadan tuz veriniz ama abartmadan fazlası zarar

Herkese selamlar. Karışık yem ishal yaparmı tartışılır ama hayvanlar ishalken karşık yem vermek ishali kesmekte yararlı olmaz çünkü içindeki mısır çekirdek vb. gibi yağlı tohumlar ishalin ilerlemesine neden olabilir..bunun için ishali kesmek için buğday ve su tutucu özelliği olan pirinç vermek daha yararlı olacaktır kanımca.tekrar geçmiş olsun.

patatesi haşla bir kaç gün beklet iyice sertleştiktn sonra ufala ver allahın izni ile düzelecektir kuşların

Geri