Kuslarımın2-3 Tanesinin Kursakları Hamur Gibi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sipikopat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Sipikopat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Halil Öner
Meslek
Öğrenci Muhasebeci Adayı :)
İlgi Alanı
Kediler
Selam saygı değer güvercin dostları 3 haftalığına şehir dışına cıkmıştım kuşlarımı babama emanet ettim 2 tane kümesim var 2 sini aynı anda salma dedım oda sırayla birini birgün diğerini öteki gün salmış bugün geldim hemen cıktım kümesime 2-3 tane yavrum ölmüş 1 haftalıkken tabi doğal olarak pislenmiş kümesim baya bok birikmiş ve tüy doluydu kümesim bir baktım 2 tane güvercinim gözle görülür şekilde tüy dökmüş sanki yeni tüğlenen kuşlarmış gibi kuşu elime aldım kursağına baktım kursaği şiş sanki hamur gibi yumuşacık hiç yem yok sadece şiş sizce bu neden olmuştur ve önlem olarak ne yapabilirim arkadaşlar kümesleri temizledim hemen suluklarını güzelce yıkadım yardımlarınızı bekliyorum..

Bir sorum daha olacak güvercinlerin suluğuna toz vitamin koyuyorum bunu süreklimi uygulıyayım mı yoksa ayda birmi mesela ben 5 litre suluguna kokuyorum iki cay kaşığı 1 hafta rahat içiyorlar bitince yine vitaminli sumu koyayım yoksa normal sumu koyayım

Geçmiş olsun hocam, yukarda söylediklerin hakkında bi bilgim yok ama söylediğin toz vitaminin rengi açık kahverengiyse aldığım adam bana sürekli koy demişti 30senelik kuşcu

Selamlar Halil bey,

Yavru güvercinlerinizin ölümlerine üzüldüğümü belirtmek isterim. Bu yavru ölümleri pek iç acıcı değil, mikrobik bir salgında ilk hedef ne yazık ki bağışıklık sistemleri yeni, yeni gelişmekte olan yavrulardır. Güvercinin gursagındaki hamurumsu şişliğin nedenine gelince bunu tam görmeden bir yorum yapmak doğru olmaz kanaatindeyim. Güvercinde kuruluk var mı? eğer kuruluk var ise bu hamurumsu şişlik bol su içmesinden de kaynaklanabilir. Mikrobik rahatsızlıklarda güvercinler yemden kesilir ve bol, bol sıvı tüketirler. Bol sıvı tüketen güvercinin gursagında yem yerine bol miktrarda su bulunmasından dolayı da gursak böyle içi su ile dolu bir balon izlenimi uyandırabilir. Güvercinlerinizin su tüketimine, yem tüketimine ve dışkı kontrollerine dikkat etmenizi ve gözlemlediklerinizi bizlerle paylaşmanızı rica edeceğim.

Dip not ; Güvercinlerinize vitamin olarak Berovit B12 vermenizi tavsiye edeceğim. Haftada iki kere 2 litre suya şırınga ile 2 cc olarak

Saygılarıımla,

Aykut Karabulut

Merhaba yorumlarınız için teşekkür ederim güvercinlerime vitamin olarak Neo Terramycin Antibiyotik + Vitamin Toz veriyorum 5 lıtre suya 2 çay kaşığı güvercinimde kuruma belirtisi yok cok guzel kur yapıyor ötüyor çiftleşmek istiyor uçusunda problem yok ama tüy dökümü var ve dediğim gibi kursagı hamurumsu kumesımı temizledım bir güzel bugun yarın kreçliyecem heryerini ve blotic ile camsil kutusuna koyup ilaçlıyacam kümesimi fotografını çekip akşam koymaya çalışırım ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Selamlar Halil bey,

Kullandığıınız Neo Terramycin antibiyotik içerikli bir vitamin bunu kesinlikle tedavi amaçlı kullanmanızı rica edeceğim. Bu sıklık da antibiyotik verdiğinizde güvercinlerinize ne yazık ki bağışıklık sistemine çok zarar veriyorsunuz, antibiyotiğe karşı güvercinin duyarlılığını azaltıyorsunuz. Vitamin verecekseniz güvercinlerinize lütfen içerinde sadece vitamin olan Berovit B12 vermenizi rica edeceğim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Teşekkür ederim Aykut Bey bugun yarın hemen alıcam bir tane Berovit B12 fotolarıda aksama ekliyebilirim inşallah.

4010.jpg

4023.jpg

4029.jpg

Güvercinlerimin resimleri bunlar arkadaşlar

Selamlar Halil bey,

Resimlerden benim izlenimlerim güvercinlerin sanki tüye girmiş oldukları, pek öyle kurumuş bir halleri olduğu fotoğraf haliyle anlaşılmıyor.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Neyse saolasın abıcım ilerliyen zamanlarda görecez bakalım iyi mi kötü birşeymı olup olmadığını zaman zaman burdan bilgilendiririm gidişhatı resimler aracılığya

Geri