KUŞLARIMIZA TAKVİYE GIDA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SNRAVCI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

SNRAVCI

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Soner AVCI
Meslek
Muhasebe Finansman
İlgi Alanı
Köpekler
Öncelikle Merhaba Kuşçular.Org değerli üyeleri,

Bir ağabeyimin tavsiyesi üzerine güvercinlerime yaklaşık 1 senedir, Semiz Otu Bitkisi vermekteyim. Sizlerede tavsiye ediyorum. Kuşlarımızın sağlığı açısından vede tüylerinin parlaklığı açısından gerçekten önemli bir bitki. Denemenizi tavsiye ederim. Kuşlarınızın tüylerinin parlaklaştığını ve neşeli olduklarını göreceksiniz.

Nasıl Hazırlanır; Bıçak ile semiz otunu ufak parçalar haline getirin, (kuşların yiyeceği şekilde) akşamları günde en az 1 defa verin.

Bilgilendirdiğin için saol abi . deniyeceğim en yakın zamanda :D

Eyvallah Kardeşim. Dene tabii. Göreceksin tüylerinin parlaklığını .

Soner avcı kardeşime katılıyorum ben sürekli veriyorum yıllardır çok seviyorlar evet kendisine teşekkür ediyorum paylaşımı için....selamlar

Eyvallah Hayati abi. Bende 1 senedir vermekteyim. Kuşların renkleri değişiyor gerçekten yararlı bir besin kaynağı.

Güzel paylaşım olmuş eline sağlık soner abi.

Eyvallah Mücahit kardeşim. Faydalı oluyorsak ne mutlu bize.

Şunuda belirtmek isterim,

Kuşlarımızın tüylerinin parlaklığı sağlığı açısındandır. Ötüm kuşu Kanaryalar içinde tüylerin parlaklığı önemlidir. Buda demek oluyor ki Semiz Otu faydalı bir besin kaynağıdır.

İyiymiş. Bende deneyeceğim.

Dene Muzaffer kardeşim. Fayda göreceğinden eminim.

Ben semiz otunun üzerine tuz atarak kuşlarımın tuz ihtiyacını karşılıyorum.Çokta severek tüketiyorlar.

Çayın posasınada tuz ekeleyerek kuşlarını verebilirsin Uğur'um. Muhakkak yapıyorsundur ama yapmayan arkadaşlarımızın öğrenmesi açısından ekleyelim onuda.

Bu konuda herkezin farklı metodu var.Garip gelicek ama bir ustada gördüm kuşların kum olan bölümüne adam idrarını yapıyordu tuz ihtiyaçlarını karşılasın diye

ben maydanoz vb. bitkileri makasla ufak ufak doğrayıp veriyordum semiz otunu denemedim deneyelim hayvanlar için yeşilllik önemli ......

DÖNEKCI35' Alıntı:
Bu konuda herkezin farklı metodu var.Garip gelicek ama bir ustada gördüm kuşların kum olan bölümüne adam idrarını yapıyordu tuz ihtiyaçlarını karşılasın diye

:=) Doğrudur Kardeşim .

Kışın uyguladığım yöntem yeşil sarımsağı ince ince doğrayıp yemleme yaparlen içine katıyorum, ilk zamanlar yemiyorlar ama alışınca birbirleriyle yarışıyorlar, ama sarımsak kokusu kümesi sarıyor :)

Sarsın faydalıysa ne mutlu kardeşim. Hiç denemedim deniyecem ama. Bu arada sarımsağın sallabaş hastalığına faydası var. Sen bu sarımsağı vermekle bir nevi kuşların sallabaş hastalıklarına yakalanmasınıda engelliyorsun.

Sarımsağın doğal antibiyotik etkisi vardır.Çoğu hastalığa karşı kuşlarımızın direncini artırır.

Selamlar ;
Müsadenizle bende bu konuda bir bilgi vermek isterim.Ben kendim bir dönem hollandada kaldım.Kalan arkadaşlarım var ise orada onlarda bilir.Türkiyede nasıl büyükbaş küçükbaş kedi köpek veterinerleri var orada güvercinler ve kanatlılar üzerine ihtisas yapmış veteriner hekimler var .Bu hekimlerin tavsiye ettiği bitkiler ise.
ISPANAK , MARUL , MAYDONOZ , YEŞİL SOĞAN , YEŞİL SARMISAK , HAVUÇ , CEVİZ AĞACININ YAPRAĞI VE DOMATES BİTKİSİNİN YAPRAĞI.Bütün bu bitkileri bir kapta sirkeli suda sabahtan akşama kadar bekletip verin , farkı göreceksiniz.Ayrıca bu bitkileri verirken birazcık tuz eklemeniz ter bezlerini dengelediği için uçum kalitesinide arttırıyormuş.Ben şuan kuş beslemiyorum.Ancak çok denedim ve faydasını gördüm.
Saygılarımla ;

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim en kısa zamanda uygulamaya başlayacağım

tanlmslz' Alıntı:
Selamlar ;
Müsadenizle bende bu konuda bir bilgi vermek isterim.Ben kendim bir dönem hollandada kaldım.Kalan arkadaşlarım var ise orada onlarda bilir.Türkiyede nasıl büyükbaş küçükbaş kedi köpek veterinerleri var orada güvercinler ve kanatlılar üzerine ihtisas yapmış veteriner hekimler var .Bu hekimlerin tavsiye ettiği bitkiler ise.
ISPANAK , MARUL , MAYDONOZ , YEŞİL SOĞAN , YEŞİL SARMISAK , HAVUÇ , CEVİZ AĞACININ YAPRAĞI VE DOMATES BİTKİSİNİN YAPRAĞI.Bütün bu bitkileri bir kapta sirkeli suda sabahtan akşama kadar bekletip verin , farkı göreceksiniz.Ayrıca bu bitkileri verirken birazcık tuz eklemeniz ter bezlerini dengelediği için uçum kalitesinide arttırıyormuş.Ben şuan kuş beslemiyorum.Ancak çok denedim ve faydasını gördüm.
Saygılarımla ;

Teşekkürler aydınlattığın için abi. Deneriz bizlerde.

Saygıdeger arkadaşlarım semiz otunu ben devamlı veriyorum haftada bir defa olsun soner arkadaşıma katılıyorum evet dogru kendisine teşekkür ediyorum bilgi paylaşımından dolayı selamlar

kırıkkale' Alıntı:
Saygıdeger arkadaşlarım semiz otunu ben devamlı veriyorum haftada bir defa olsun soner arkadaşıma katılıyorum evet dogru kendisine teşekkür ediyorum bilgi paylaşımından dolayı selamlar

Rica ederim Hayati abi.
Amacımız yarar sağlamak .

SNRAVCI' Alıntı:
Eyvallah Hayati abi. Bende 1 senedir vermekteyim. Kuşların renkleri değişiyor gerçekten yararlı bir besin kaynağı.
her akşam demişsin sabah versek olmazmı ?

Sabahta olur abim. Ben sabahları kuşlara pek vakit ayıramadığım için öyle dedim.
Sen her sabah alıştır kuşlara semiz otunu. 6 Ay sonra renkleri değişecek göreceksin .

SNRAVCI' Alıntı:
Sabahta olur abim. Ben sabahları kuşlara pek vakit ayıramadığım için öyle dedim.
Sen her sabah alıştır kuşlara semiz otunu. 6 Ay sonra renkleri değişecek göreceksin .
benim beyazlar renk atmasın renklilerle yıkıyyınca semiz otu verince falan

0_0Hakan0_0' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:

:ckmk: :ckmk: :ckmk: İlahi ArnavutAkan :haha: :haha:
Renk atacak derken, mutasyon geçirecekler demedik yahu .
O beyaz ışıl ışıl parlar gözlerin kamaşır bakamazsın o şekil olur (: (: (:

SNRAVCI' Alıntı:
0_0Hakan0_0' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:

:ckmk: :ckmk: :ckmk: İlahi ArnavutAkan :haha: :haha:
Renk atacak derken, mutasyon geçirecekler demedik yahu .
O beyaz ışıl ışıl parlar gözlerin kamaşır bakamazsın o şekil olur (: (: (:
Ne Kuşuma Bakamıcaksam Niye Besliyim Havada İzliyemiyeceksem
Semiz Otuna Karşıyız Anti Semiz Otu .!!!!
işin şakasındayım soner abicim degerli bilgilerini ve açtıgn konuların takipindeyim :):):):)

ArnavutAkan

Geri