Kuşlarımızı Kimliklendirmeye Ne Dersiniz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Abilerim, kardeşlerim öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. Birçoğumuz kuşlarında hem etiketi olsun hemde bir hatıra kalsın niyetiyle bilezik kullanıyor. Bu şekilde hem kuşlarımızı takip edebiliyoruz hemde kendimizle ilgili bir iz bırakmış oluyoruz. Bugün sizler ile birlikte talep geldiği taktirde çok güzel bir projeye başlamak istiyorum. Kuşlarımızın ayaklarına taktığımız bileziklerin üzerine yazdığımız yazıları sitemizden üzerinden kayıt altına almaya ne dersiniz ? Bu şekilde hem birbirimizle kuş alışverişi yaparken güven oluşacak hemde bilmediğimiz bir kuş yakaladığımızda sitemiz üzerinden o kuşun bilgilerini görebileceğiz. Sistem bildiğimiz Tc kimlik numarası gibi bir mantıkla çalışacak. Tek yapmanız gereken hazırlanan sayfadan kuşunuzun ayağında yazan yazıyı kayıt etmek bu şekilde o size ait olacak ve bu yazıyla ikinci bir kuş kayıt altına alınamıyacak. Maddeler halinde kısaca yazacak olursak;

1) Tüm kuşlarımızı kayıt altına alabileceğiz.
2) Yakaladığımız kuşların veya satın aldığımız kuşun sitemiz üzerinde kaydı varsa geçmiş sahiplerini görebileceğiz.
3) Kuş numarası sorgulama alanı olacaktır. Sadece sorgu sistemi olacak kimse birbirinin kuşlarının listesini göremeyecektir. Sadece elinde bir numara varsa onla sorgulama yapabilecektir.
4) Kuşlara ait sizin tarafınızdan belirlenen numaralar sizin kuşunuza ait olacaktır ve kesinlikle başka bir kuşa tahsis edilemeyecektir. Kısacası ilk kaydeden kazanır mantığıyla düşünebilirsiniz.
5) Sorgu bölümünde isterseniz kuşun fotoğrafını koyabileceksiniz.

Şimdilik aklıma gelenler kısaca bu tarz şeyler. Unutmayınız ki şu an böyle bir sistemi online olarak yapabilen ne bir dernek nede bir site mevcut. Bu projeyi başarırsak ülkemizdeki en büyük güvercin etiketleyen site olarak bir ilki başarmış olacağız. Fikirlerinizi kesinlikle eksik etmeyiniz projeye başlamak için biraz gaza gelmem gerekiyor :)

Olabilir de pacali kuslara nasil bilezik takilacak ?

Onlara posta guvercini gibi cip takiliyor diye biliyorum

Farketmez chip uzerinde bir seri numarasi varsa onu yazabilirsiniz. Biz bilezik felan satmicaz sadece sistemi kurucaz gerisi size kalmis... Tamamen ücretsizdir :) Belki sponsor bulursak ücretsiz bilezik dagitabiliriz.

Avrupada Muhabbet kuşu ve Kanarya üreticilerinin hepsi bu sisteme geçti. Ben şu an Muhabbet kuşu aldığımda bilezikteki numarayı o ülke federasyonundaki sisteme girdiğimde, kuşun sahibinin kim olduğu, kaç yaşında olduğu ve anne babasının resimleri, varsa ödülleri çıkıyor.

YABANİ KUŞLARI MI * KİMLİKLENDİRMEĞE ÇALIŞIYORSUNUZ *
AÇIKÇA ŞÖYLE SÖYLEYEYİM ..TÜRKİYEDE EVCİL GÜVERCİN YOKTUR !
YASAL OLARAK DA VETERİNERLİKLER GÜVERCİNE HİZMET ETMEZ ..İLAÇLARINI PAZARLAYAMAZ..
BÖYLE CİDDİ BİR KONU VARKEN :) KİMLİKLENDİRMEK KAFASI AVRUPAİ KAFAYA GİDER ..

ŞİMDİLİK ** B O N C U K ** TAKIN . ÖNCELİKLE GÜVERCİNİN EVCİL HAYVAN OLDUĞUNUN KABULÜNÜ GERÇEKLEŞTİRELİM .. .. Kanaatim .

Resmi kayıtların ne söylediğinin bir önemi yok benim için. Önemli olan bizim kuşlarımıza verdiğimiz değer ve gösterdiğimiz özen. Devlet kuşlarımızı kayıt altına almayabilir bunu bizler yapabiliriz.

Benim düşüncem devletin kayıt altına almasından çok neslin takibi. Yani herhangi biri çıkıp ben kuşumu en meşhur Adana kuşu yetiştiricisi Şahin PAKSOY dan aldım diyip kuşlarım onun neslinden diyip fahiş fiyata kuş pazarlaması yapabiliyor. Ama kayıt altına alınsa, dersinki kaydı ne girelim bakalım, nesli ne kaç yaşında... Birazda sahtekarlığın önüne geçmek amaç...

Merhaba
bence harika olur
şu yavru iken takılan büyüyünce sadece demir makası ile kesilen güvercin bilezikleri var
site birisi ile anlaşıp kar almadan bu işi yapabilir (facebook'ta oldukça çok var bu kişiler)

ayrı bir sitede ya da buraya menü eklenerek
kayıt altına alınma olayı yapılabilir
misal bilezik yaptıracak kişi
adını, soyadını ve script ile yapılacak random rakamlar ile belirli bir sayıda rakam verilebilir (isteyen cep telefonu nosu yazdırsın vs..)
örn:
Erkan Yasarov
15269853245 ya da

çokta güzel olur, posta güvercinleri için bu yapılıyor
kayıt altına alırkende

Kuşun cinsi
arka tepe evet/hayır
ön tepe evet/hayır
kuyruk : ayna kuyruk (4/4) gibi teferuatlı olabilir

yaptırılacak bilezikler yavrulara 7 ila 10 günlük iken takılabiliyor, böylelik ile nesil takibide yapılabilir
isteyene resim yüklemede eklenebilir

e-devlet varda e-kus niye olmasın :)

Kafamdaki fikirlerde yazdığınıza benzer şeyler. İsteyen istediğini yazdırsın bileziğe çok önemi yok, önemli olan yazdığını gelip sitemizden kaydetsinki onun olduğu belli olsun.

az kuşu olanlar bu yapılandırmaya girecektir fakat çok kuşu olanların bu tip birşey için iş güç içerisinde pek vakit bulamayacaklarınıda düşünmekteyim
kolay gelsin, umarım proje hayata geçer

Geri