kuşlarımla ilgili sorularım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dwrm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dwrm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Devrim BIKMAZ
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
öncelikle tüm kuşçu abilerim ve kardeşilerime selamlar.

ben istranbul dan devrim. edirneliyim. 18 yaşındayım öğrenciyim..

sitede yeni olduğum için konuyu buraya açma gereği duydum çünkü her yeni kuşçu gibi sorularım var.

öncelikle çoğu başlığı okudum ama yine de aklıma yatmayan bi kaç konu var..

1-her yeni kuşçuda olduğu gibi alıştırma : öncelikle ben kuşları nisan ayında köye götürmeyi düşünüyorum.burda balkonda bakıyorum şimdilik 4 tane var. öncelikle köye götürdüğüm de alıştırma da zorluk çekicem.değerli bi abimin makalesini okudumda ilk kümesten çıktıkları zaman ürkmemesi gerekir yazıyo ama köy sonuçta atmaca derdi var birde köpeğim var ilk saldığmda anla havlarsa kuşlar vın.. veya atmaca dalarsa yine vın. daha farklı bi yöntem olabilirmi mesela kafese koysam sabah ile akşam üzeri hava serinlediği zaman ne kadar sürede alışır.kesinlikle ve kesinlikle kanat çekme ve bantlamaya karşıyım ama kafes tek kuşa bile küçük gelir.rahat edemez. sonuçta onları aldıysak iii bakmamız gerek rahatettirmemiz gerek diye düşünüyorum.

2-arkadaşım kuşları verdiğinde arabın takla atma garantisinide verdi. ama uçurmadım hiç arap 3 aydır bende 2 kez karşı çatıya gidip geldi.kuyruk tüylerini kırmış kendi arkadaşımda taklacı kuşta çekmek gerekir dedi. sizcedeçekeyim mi..

bi de atmacalar ile olan olayları okurken haklıma bişi geldi mesela atmacayı gördüğümüz an patlayan tabanca sıksak kaçmazmı ?

şimdiden teşekklürler. herkese sevgiler saygılar.

bir de fareler gelmesin diye köpeği geceleri kümesin yanına bağlamayı düşünüyorum..bu etkili olabilirmi?

1.arkadaşım bence kuşu alıştırıken özgür bırak kafes mafes uğraşma köpeğini bağla kuşları görmicek bir tarafa.Bende köyede oturuyorum bizim burdada kerkenez atmaca çok var ama atmaca mevsimi bitti artık fazla görmeyiz atmaca tek tük öle zaten alıştırma evresinde kuşların kanatları bantlı olucağı için snde yanında olursan atmaca derdide kalmaz

2. Eyer kuyrukları çok kötüyse benim tavsiiyem hem hayvana işkence etmesin hergün sağdan 2 soldan 2 hepsini sırasıyla çek yenileri 20-30 gün içinde dizilir.kuşa takla garantisi vermiş ama sen hiç uçurmamışsın hayvancağızı biraz uçur ve sök taklaya girsin yavaş yavaş açılır.
Birde atmaca gördüğünde mümkün olduğunca çabuk kuşları indirmeye çalış olmasa ıslık çal al eline büyük bez salla atmacalar insanlardan korkar ama patlayan tabanca atarsan kendi güvercinini baya korkutursun birde bu konuda çok tecrübeli isen atmacanın uçuşuna bak eyer senin kuşun üstünde dönmeye başladımı kuş gitti demek hemen indirmeye bak kuşu atmacayıdı bişiler korkutmaa çalış(patlayan tabanca hariç)
Valla etkili bir çözüm ama benim kuşlarda dışarda toprak üstünde ama hiç fare sorunu çekmedim sizin orda kedi varsa fare olmaz zaten ama istedğin köpeği bağla etki etmez eyer fare kafayı taktıysa girer yuvana bizim burda bir abimin de yuvasına fare girdi milyarlık kuşların kafasını koparmış hep hemde yuvanın önünde 2 tane kangal var .Bende bu kadar arkadaşım :hhh: (:

...Saygılar Emir

çok saol abicim..öncelikle ellerine sağlık..

kedi var ama az arada arada görünüyolar.fare çok var ama.kanat bantlamak istemiyodum. ama en iyisi bantlamak sanırım. çok teşekküürler abicim.bilgilendirdiğin için çok saol.

nisan ayına kadar kuşu uçurmasam ara da salsam da kanatları tutulmaması için vs.. ama nisana kadar salmasam yine de takla atar dimi. uçmaya başladıkltan sonra

köy yeri yer oldugu icin yerden 45 cm yükseklige yapmanı tavsiye ederim yagmur yagdında kümes ve kuşların zarar gormez toprak kayar vs.vs alıştırman kolay olur aslında ilk 3 gün kümesde dursunlar alışşınlar ortamına sonraki günlerde kanatları bantlı halde açıp kümesin yannına bıraksın gezinsinler ama başlarında dur kedi felan uçurmasın =) onlar kümese gire cıka gire cıka öyle alışır 1 hafta dursun sonra ise 1 tanesinin bandını acıp bırakırsın ürkütme ama kendisi saga sola kalka ine alışır öbürlerinide aynı şekil yaparak alıştıra bilirsin sadece amatorce bi yorum dur işine yaradıysa sevindim

Alican Çekmez .

merhaba arkadaşım,kuşların eşse sadece dişileri bantlaman yeterli olacaktır.bıraktığında kuşların aç olmalarını sağla,birde banyo yapmaları için su koyarsan alışmaları çabuk olur, atmaca nasibini alır alacaksa ne yapsan boştur :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım,kuşların eşse sadece dişileri bantlaman yeterli olacaktır.bıraktığında kuşların aç olmalarını sağla,birde banyo yapmaları için su koyarsan alışmaları çabuk olur, atmaca nasibini alır alacaksa ne yapsan boştur :slm:

doğru abi atmacalar istediği zaman alıyo.ama ben alırken şait olmadım.okulun orda gördüm atmaca tur atıyo yanından yabani güvercinler geçiyo dalmıyo.anlamadım gitti..

saygılar...

Geri