Kuşların Aniden Ölmeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TiryandaLi1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Aytekin Yiğit
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar
Kuşlarımız aniden ölmeye başladı.Geçen bi tanıdığa kuş hediye etmiştik o da kuşu uçmuyo diye geri getirmişti sonra kuşlar bir hafta sonra aniden ölmeye başladılar.Verdiğimiz kuşun geldiği yerde kuşlarda boyun eğilmeleri varmış acaba bundan dolayımı ölmeye başladılar.3 gün içinde 15 tane dönek öldü.Bi bilginiz varsa lütfen yardım edin.Şimdiden konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Yardımlarınızı bekliyorum...

öncelikle geçmiş olsun eger verdiginiz arkadaşın kümesinde hastalık oldugunu biliyorduysanız o kuşu kümesinize atmanız çok büyük bir yanlışlık daha kuşunuz varsa hasta olanlarla saglam olanları ayırın yemlikleri sulukları çamaşır suyuna atın durulayın kümesi kireçle dezenfekte edin

Daha önce verdiğimiz kümeste hastalık olduğunu bilmiyoduk.Daha 40 tane dönek,15 tane kelebek,25 tanede baska var daha onlara bişey olmadan şu hastalıktan bi kurtulsak keşke.

TiryandaLi1' Alıntı:
Daha önce verdiğimiz kümeste hastalık olduğunu bilmiyoduk.Daha 40 tane dönek,15 tane kelebek,25 tanede baska var daha onlara bişey olmadan şu hastalıktan bi kurtulsak keşke.
s a AYTEKİN KARDEŞİM GEÇMİŞ OLSUN BU SÖYLEMEK İSTEDİKLERİM SADECE SENİNLE İLGİLİ DEGİLDİR TÜM YENİ YETİŞENLERLE ALAKALIDIR
BUNCA YILLIK KUŞÇULUK HAYATIMDA ANLAYAMADIGIM BİR TEK ŞEY VAR İSE ODA KUŞLARIM HASTA ÖLÜYOR DENMESİDİR MEVSİMSEL OLARAK HAVADAN DOGA YOLUYLA VEDE GÖÇMEN KUŞLAR VASITASIYLA GELEN SALGIN HASTALIKLAR HARİCİ KUŞLARIM HASTALANDI ÖLÜYOR DENİLMESİNİ HEP YADIRGAMIŞIM DIR KUŞLARIN HASTALANMASI KUŞÇU ALAKALIDIR İŞTE KENDİN ANLATIYORSUN GİTTİGİ YERDE KUŞLAR HASTAYMIŞ DİYE KUŞÇU OLACAKLAR KÜMESLERİ HARİCİNDE BİR KARANTİNA OLUŞTURMADIKLARI SÜRECE KUŞLARININ ÖLÜMLERİNE ENGEL OLAMAZLAR HER KİM DEN NEREDEN NASIL GELMİŞ OLURSA OLSUN 10 15GÜN KARANTİNA DA GÖZLEM ALTINDA TUTULDUKTAN SONRA KÜMESE KONULMALIDIR BU ZAMAN İÇERİSİNDE KARANTİNA ALTINDA İKEN DE İLAÇLİ VİTAMİNLİ ANTİBİYOTİKLİ İLAÇLARLA KORUNMALI SAGLIKLI OLDUKLARINDAN EMİN OLDUKTAN SONRA KÜMESE KONULMALIDIR KUŞ VERDİGİN YERDEN SANA GELDİGİNDE SAGLIKLI GÖRÜNEBİLİR LAKİN HASTALIGI KAPIP TAŞIYICI OLDUGU İÇİN FARK EDEMEZSİN BU DURUMDAN BİR DERS ÇIKAR BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ DAVRAN KAÇAK GELEN KUŞ BİR YERDEN GETİRDİGİN KUŞ KENDİ KAYBOLUP SONRA GELEN KENDİ KUŞUNU DAHİ HEMEN KÜMESİNE KOYMA DEDİKLERİMİ DE YANLIŞ ANLAMA ÇÜNKÜ ORTADA VERMİŞ OLDUGUN ZAMAN VE EMEGİN VAR TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN
BİR GRAM ÖNLEM
BİR KİLO TEDAVİDEN ÖNEMLİDİR
SAYGILAR

Selamlar,

Muharrem beyin yazdıklarını yıllardır yazıyorum anlatıyorum, ama kimse ya okumuyor ya da okuyup aman benim kuşlarıma birşey olmaz diyerek geçiştiriyor. Kümesinizi bal döküp yalanacak titizlikde temizde tutsanız, taşıyıcı güvercinin hastalığı yaymasına engel olmazsınız. Emeklerinizin boş gitmemesi için damızlıklarınızın arasına dışarıdan kuş almamaya özen gösterin. Alırsanızda belli bir süre karantina yada ayrı bir kümesde tutmanızın orada bakmanızın çok büyük faydası olacaktır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Arkadaşlar sizde dikkat ettinizmi bu sene bu dertten müzdarip çok arkadaşımız var. Neden böyle oluyor anlamadım. Arkadaşımın dedesi merzifonda yaşıyor ve o da kuş besliyor onunda 15 gunde 8 tane kuşu ölmüş. Çok ilginç ya

uumuut' Alıntı:
Arkadaşlar sizde dikkat ettinizmi bu sene bu dertten müzdarip çok arkadaşımız var. Neden böyle oluyor anlamadım. Arkadaşımın dedesi merzifonda yaşıyor ve o da kuş besliyor onunda 15 gunde 8 tane kuşu ölmüş. Çok ilginç ya

Bu sorun Yazların çok sıcak kışların çok soğuk geçmesi iklimlerin değişmesi ile yagmur ve kar yagmuyor dışarıdaki mikroplar ölmüyor o yüüzden hastalıklar çok oluyor

gaziosmanpaşa' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun eger verdiginiz arkadaşın kümesinde hastalık oldugunu biliyorduysanız o kuşu kümesinize atmanız çok büyük bir yanlışlık daha kuşunuz varsa hasta olanlarla saglam olanları ayırın yemlikleri sulukları çamaşır suyuna atın durulayın kümesi kireçle dezenfekte edin

Mehmetin söylediklerine katılıyorum ama kessinlikle kümese kireç sürmeyin kireç salmonella mikrobunu barındırır heryerde çamaşır suyu kullanın derim en iyi çözüm çamaşır suyu ve kümesinin temizledikden sonra hemen kuşları koymayın mümkünatı varsa bi iki gün kümes boş kalıp devamlı çamaşır suyuyla dezenfekte edilmeli

TiryandaLi1' Alıntı:
Selam arkadaşlar
Kuşlarımız aniden ölmeye başladı.Geçen bi tanıdığa kuş hediye etmiştik o da kuşu uçmuyo diye geri getirmişti sonra kuşlar bir hafta sonra aniden ölmeye başladılar.Verdiğimiz kuşun geldiği yerde kuşlarda boyun eğilmeleri varmış acaba bundan dolayımı ölmeye başladılar.3 gün içinde 15 tane dönek öldü.Bi bilginiz varsa lütfen yardım edin.Şimdiden konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Yardımlarınızı bekliyorum...

Ve sana gelince Aytekin kardeşmi öncelikle büyük geçmiş olsun kuşlarına veba gelmiş çoğu gidicektir aşı vurmazsan eger ama saglamları ayırıp aşı yaptıgın takjdir de çoğunu kurtarabilirsin ama halsiz olan kuşu hemen ayırman gerekiyor hastalıgın diğerlerine bulşmaması nedeniyle

Son bir senedir aşı kullanmıyordum, son veba salgınında aşı olmayan bütün kuşlar sallabaş veya titreğe girdi.Dışardan kuş sokmama ve karantine gibi önlemlerde bir yerden sonra işe yaramıyor.Ne kadarda kapalı besleseniz kuşları mecburen güneş gören acık havaya cıkartıyorsunuz ne kadar etrafı tellede kapalı olsa ,bu vürüs tozla solunum yolu ile diğer yabani kuşlardan bulaşıyor, buna bozuk yemlerde dahil.Geçmiş olsun .Geir kalan sağlam kuşlara Nifuramycin adlı güvercin ilacını kullan ,yeşil isali falan anında düzeltiyor.

gökay' Alıntı:
Son bir senedir aşı kullanmıyordum, son veba salgınında aşı olmayan bütün kuşlar sallabaş veya titreğe girdi.Dışardan kuş sokmama ve karantine gibi önlemlerde bir yerden sonra işe yaramıyor.Ne kadarda kapalı besleseniz kuşları mecburen güneş gören acık havaya cıkartıyorsunuz ne kadar etrafı tellede kapalı olsa ,bu vürüs tozla solunum yolu ile diğer yabani kuşlardan bulaşıyor, buna bozuk yemlerde dahil.Geçmiş olsun .Geir kalan sağlam kuşlara Nifuramycin adlı güvercin ilacını kullan ,yeşil isali falan anında düzeltiyor.
nifuramycin adlı ilacı nasıl temin edebilirim.sanırım eczanelerde bulunmaz

Geri