Kuşların Eş Alması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sarıyerli_kuşcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
caner kaya
Meslek
Tekniksiyen
İlgi Alanı
Kediler
Sewgili arkadaşlar bnde 1 Cift Mavi 1 Çift de Dumanlı war bunları 2 3 dündür Kapatıyorum ama bi türlü eş yapamadım hatta kızgınlaşsınlar diye kenevir ve mısır weriyorum ama halen eş almadılar kuşların dişi ve erkek olduklarına kesin eminim ama bi türlü eş yapamadım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz

Onlar istediginde mi eş oalcaklar, sen istedıgınde mi?

Kuşları rahat bırakalım derim. Ayrı bi bölüme kapatmışssın. Daha fazla zorlamanın manası yok. demekki kuşlar bu mevsım itibarıyle yeterınce kızışmış diiler. Normaldir.

mevsim kış olduğundan eşleşmeyebilirler kuşları çok zorlamayın. zamanı gelince zaten kendileri eşleşirler. 1-2 ay bekleyin.

Sadece ikisini sal dışarıya bütün gün açık kalsınlar eğer kümesin müsaitse olurlar bence. Bendekiler hep öyle yapınca oluyo

2010 da açılmış bir gönderiye yorum yapılınca eski konular yeni gibi görünüyor lütfen biraz daha dikkatli Berke kardeşim.

Hakan, aynı problem bir başkasında da olabilir eski bir başlıktan okuyunca yenisini açmak zorunda kalmadan kısa yoldan sorusuna cevap bulabilir.. (tabi bu benim görüşüm) ayrıca başlığı açan gerçek kişiye tam manada yardımcı olunabilmişmi? bence hayır, kısa yarım cevaplar verilmiş, ilk başlığı açan da muhtemelen aman burada da bir şey bilen yok diyerek 2010 dan bu yana 10 msg yazıp kayıplara karışmış.. (bu arada sen de takip ettiğim kişilerdensin cevapların net ve doyurucu) ama diğer arkadaşlar konular ile alakalı olarak başlığı açanı tam doyuracak tarzda mesajlar yazarlarsa eski konuların yoruma ihtiyacı kalmayıp günümüze taşınmayacağı kanaatindeyim..

belki başlığı açan arkadaş okur düşüncesi ile ; arkadaşım eşhaneye kapattığın (dişi erkek kesin eminsen) 2 günden fazla durup hala daha kavga ediyorlarsa kuşları daha fazla hırpalatma, demek ki daha tam kızışmamışlardır, bunları ayrı olarak kümesin önüne sal ve yem olarak Fİ, kenevir, buğday ver, yerin müsait ve korunaklı ise bu çifti 1-2 gece dışarıda bırak gece beraber yatıp sabah beraber uyanmış olsunlar ve daha sonrasında eşhaneye kapat, eskiye nazaran pek kavga etmediklerini göreceksin. Muhtemelen de sonraki gün dişi guruklamaya erkek de kabarmaya başlayacaktır.

FeLix_' Alıntı:
Hakan, aynı problem bir başkasında da olabilir eski bir başlıktan okuyunca yenisini açmak zorunda kalmadan kısa yoldan sorusuna cevap bulabilir.. (tabi bu benim görüşüm) ayrıca başlığı açan gerçek kişiye tam manada yardımcı olunabilmişmi? bence hayır, kısa yarım cevaplar verilmiş, ilk başlığı açan da muhtemelen aman burada da bir şey bilen yok diyerek 2010 dan bu yana 10 msg yazıp kayıplara karışmış.. (bu arada sen de takip ettiğim kişilerdensin cevapların net ve doyurucu) ama diğer arkadaşlar konular ile alakalı olarak başlığı açanı tam doyuracak tarzda mesajlar yazarlarsa eski konuların yoruma ihtiyacı kalmayıp günümüze taşınmayacağı kanaatindeyim..

belki başlığı açan arkadaş okur düşüncesi ile ; arkadaşım eşhaneye kapattığın (dişi erkek kesin eminsen) 2 günden fazla durup hala daha kavga ediyorlarsa kuşları daha fazla hırpalatma, demek ki daha tam kızışmamışlardır, bunları ayrı olarak kümesin önüne sal ve yem olarak Fİ, kenevir, buğday ver, yerin müsait ve korunaklı ise bu çifti 1-2 gece dışarıda bırak gece beraber yatıp sabah beraber uyanmış olsunlar ve daha sonrasında eşhaneye kapat, eskiye nazaran pek kavga etmediklerini göreceksin. Muhtemelen de sonraki gün dişi guruklamaya erkek de kabarmaya başlayacaktır.

Öncelikle teşekkür ederim güzel söylemlerinden ötürü. Burada benim ilk önce dikkat ettiğim mesaj tarihleri ve mesajı yazan kişinin ilk mesajı. Şimdi burada da aslında sıkıntı şu; mesajı yazan kişi şunun bilincinde değil! Biz ne kadar anlatmaya çalışsak da konuyu açan tecrübe sahibi olmadığından doyurulamayacağı. Zaten 2-3 gün birarada tuttuğu kuşların hemen eş olacakları ümidi sebebiyle açılan konu da bence cevap basittir çünkü bilincinde olduğum tecrübe edindiğim bir şey var, bazen 2 ay süren eşleme çabalarıma rağmen eşleşmeyen kuşlar olduğu. Bazen 1-2 gün bazen 1-2 ay bazen belki hiç olmayabilir. Bence uzatılacak bir durumu yok ama tabiki sende şu haklısın, net cevap verilmemiş benim yazdığım gibi.

Geri