kusların kanadına neyapmalıyım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan diego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

diego

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aykut ..........
Meslek
ogrencı
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar kusların kanadına ne yapayım kesdedıler kesınce kusların kanadı herzaman araları acılıyomus dıye duydum v neyapayım kanatlarına kacgun ole kalsın

tesekurederım herkese

Cogu damizlik yapttiginda keserler ama sen bir mudded ucurmak istiyorsan ya kanatlarini cekecegin ki ben buna karsiyim , yada bantlayacaksin ki bunu ben hep uygularim.
Sol ve sag kanatlardan 4 telek duzgunce ust uste koyarak bantla , ama fazla bartmamak gerekiyor banti bir iki kez dolandir yeterlidir.

Telekleri ceksen 30 gune geri cikar
Telekleri bantlar isen istedigin zaman banti cikartir kusu ucururursun
Telekleri kesersen hic uzamazlar

Bence en uygunu bantlamak.

bantlayabilirsin mesela

bence bantla ama dışarı çıkaracağın zaaman bantla içeri girince batını çöz.Yoksa devamlı bantlı kalırsa kuşun kanadı hem tutulabiliyor hem de tüyleri çok kötü oluyo......

abi bence uçar yapcaksanda kanatları kemelisin damızlık ta yapsan çekmelisin
KUBİLAY saygılarımla......

bana sorarsanız eger kusun kanadını 10 gun 15 gun bantlamak kusa zarar veriyor tutulma yada ur yapıyor kesmek zaten ucacak kusa gelebilecek bisey degil cekmek kusun kanadını zayıf cıkartıyor kendısı atması lazım bence soyle yap!!ilk 3 4 gün kümesten hic cıkartma vede hic bisey yapma cıkarcagın zaman al kusların tek kanadına catal igne tak tuy olan yerine degilde o ince boru gibi gecen yere ilk 5 kanadı guzelce tuttur dısarı cıkaracagın zaman oyle yap icerde gene serbest olsun 10 gun gibi bi sürede kus ortama adapte olur ilk ucurcagın zamanda kovalama sakın bırak kendı kendıne kalksın insin olay bitmis demektir.

Geri