Kusların Kırgınlıklarından Nasıl kurtulurum?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albasansefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
3 Kas 2012
Mesajlar
126
Tepkime puanı
0
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa albasan
Meslek
serbest
Şehir
Ankara
İlgi Alanı
Kediler
Sa Oncelıkle Herkese Hayırlı Aksamlar Diliyorum Kardeslerim Ve abilerim, Kuslarım Oncelerı Cok saglıklılardı Havalar ıyıyken, Birden de Havalar Biraz Soguyunca Kuslarda Kırgınlık Meydana Geldi. Sitede Takıp ettigim Ve Tedavilerde Uygun göruldugu İlaclardan Aldım Uyguladım ama Sonuc YIne Hüsran Kuslarımda Bi degisiklik yok Tüylerde Kabarıklık Ve kafa icine Pusma görüyorum. Balya Balık Yagı Hapı Kullandım, Vitaform Kullandım, Vitamin Ve Kendi Bildigim yöntemleride Uyguladım Ama yinede Basaramadım. Kumesımı Hergun Temızlerım Suluklarını Hergun Yıkarım Kuslarıma Duzenlı Bi sekilde Banyo Yaptırırım ama Yinede Kuslar eskisi Gibi canlanmıyor Yani Bi uyusukluk var gibi ne kullandıysam fayda olmadı ne bi duzelme nede Kotuye gitme gibi bi durum soz konusu oldu. Yardımlarınızı Beklıyorum ne yapıcamı Sasırdım artık.

Bu arada Kumesım
Boy: 130 cm
yukseklık 110 cm
derinlik 120cm

ve kumesımde su an 5 cift kus var acaba kumesın darlıgı ve kusların cok olmasından kaynaklanıyor olabılırmı?
 
Merhaba,
Dar alanda sıkışık kuşlar ve havalandırma yeterli değilse vs. solunum problemleri olur. öncelikle kuşlarınıza sağlıklı yaşayabilecekleri uygun ortamı sağlamanız gerekir! yerlerini genişletmek ve iyi havalandırma gerekecektir. imkanınız varsa kanatlılardan anlayan bir veterinerden yardım alınız. tehlikeli ishali yok ama hırıltılı solunum problemi, ağız içinde şerit halinde uzanan balgam veya burun deliklerinde ıslaklık, bulaşıcı nezle, mycoplasma gibi konuları siteden aratabilir veya buradaki https://goo.gl/TVOLqb dökümandan uygun karma tedavisi için faydalanbilirsiniz. ctrl+f tuşlarına basıp aranacak kelimeleri yazıp konuları oklar yardımıyla bulabilirsiniz. öncelikle tehlikeli ishaller için tip2 ecoli sonrasında solunum problemleri için tip5 bölümlerini inceleyebilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..
 
teşekkürler konuları inceleyip araştırayım.
 
rica ederim, tekrar geçmiş olsun..
 
Sefa bey ,,,kümesin ZEMİNE yakın yerinden 30cm *30 cm ebatlarında havalandırma
yine TAVANA YAKIN yerden ama çaprazından 30*30 cm ebatlarında havanlandırma açmalısın.Çaprazına yapacaksın ki ceryan yapmasın.Son olarak kümesin tavanına tam ortadan 10-15 cm capında bir boru ile havalandırma açmalısınız.Ne güzel diyorsunuz bakın kümese oksijen girmiyor diye. Kümeste havyanın dışkısı kurumuyorsa olmaz ne yaparsanız olmaz.Kışın dahi kümesde dışkı kurumalı.şunu yapabilirsiniz direk rüzgar vurmasın diye birşeyle tam kapatmayacak şekilde koyabilirsiniz pencerelerin önüne. Kuş sayısı önemli faktör. Ama aşırı değil bence 5 çift. Egerki fazla olsaydı o kuşlar hastalanınca strese girerlerdi ve çoğunun boynu dönerdi (Salla baş olurlardı). Ama tabi ne kadar az kuş beslersen o ebatlardaki bir kümeste o kadar iyidir detayları araştırabilirsiniz. Geçmiş olsun ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst