Kuşların Kuyrukları Bu şekilde

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar, kuşlara banyo veriyorum parazit ilacı döküyorum banyo sularına, ancak kuyruklar bu şekilde bazı kuşların yorumlarınız nedir??

Ekli dosyalar

• DSCI0064.webp
    DSCI0064.webp
    941.6 KB · Görüntüleme: 2,681
kuşlara banyo için koyduğun suya biraz elma sirkesi koy benimde böleydi kanatları falan tertemiz ve sağlıklı oldu

Vitaminsizlikten yahut bir hastalık sebebi ile böyle olmuş da olabilirler.Ben böyle olan kuşlara zaman tanıyorum eğer kuyruklar düzelmezse çekiyorum temiz çıkıyor sorun olmuyor :)

banyo suyuna biraz elma sirkesi ekle..

BENCE kuyrukları çek temiz yeni kuyruklar gelsin tabi bu benim düşüncem kuyruk çekmek en son çare olmalı.daha iyi bir fikir varsa soyleyin...

SAYGILARIMLA...

Özgür abim: kümesin tabanı nasıl? Biraz kirli olabilir mi? Eğer temizse her gün banyoda yaptıklarına göre: birazda elma sirkesi ekleyip dene baktın ki olmuyor mecburen çekeceksin.. Ben başka çare bilmiyorum inşallah bulursun bir yolunu da çekmek zorunda kalmazsın... Ama 1 kere böyle olduysa çekmek biraz mecburi gibi bişey oluyor..

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

yaa arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak biz bir kumru bulduk ve uçamıyor kuşun rahatsızlıklarıda şunlar acaba hangisi yüzünden uçamiyor?

a)Kuyruğu yok
b)bir kanadını tam yukarı kaldırabilirken diğerini kaldıramiyor
c)bir ayağında parmağı yok ve çoğu zaman o ayağını kullanmıyor
d)hiçbiri ise şu olabilir:kanatlarını geliştirememiş

en yakın zamanda bana iletin lütfen

Arkadaşım kümesinin tabanı pis ondan olmuş,banyo yapınca düzelir

kuşdaki vitamin eksikligi tuz kreç vb nedenlerde kanat ve kuyruk tüylenmelerinde zayıflık olur.yavrulukdan saglam bakılan kuşlarda nadir görülür.ama yetişkinlerde eger sonradan oluyorsa başka bi sebebden dolayıdır.bunlar tüye girmiş ve çıkmak üzere olupda ince tüye girmemiş kuşlarda ve tüy zamanı eşe vurulan kuşlarda görülebilir.veya eşleşen kuşlarda.yıllardır kuşcuyum ben bu sebebe baglıyorum.degerli büyüklerimizn görüşlerine saygı duyuyorum. banyo suyuna sirke ve limon suyu ilave et.kümese kireç yak.uçan kuş ise bi süre dinlendir büyük bi gelişme olavakdır göreceksin.

Biraz zaman gecmis ama belki bir bilen vardir.
Kusumu dün salmistim ve inmedi sabah diger kuslarla indigini biliyorum.
aksam baktigimda kusun kuyruklari bu(resimdeki) haldeydi 2/3 santim olmus ortalama,1gecede nasil oldu sasirdim.
banyoyu seviyorlar yakinda yüzme havuzlarida olacak ama elma sirkesi gördügüm yok etrafta illa elma sirkesimi olacak banyo suyunda.
Ve litre arasi nekadar gerek sonucta zehirlemiyelim kuslari o sudan icende oluyor.
cevaplariniz icin tesekkur ederim

muratcivan' Alıntı:
kuşlara banyo için koyduğun suya biraz elma sirkesi koy benimde böleydi kanatları falan tertemiz ve sağlıklı oldu
Katılıyorum kuşların banyo suyuna elma sirkesi koy parazitlerden arındırır içme suyuna da koyabilirsin 1,2 çay kaşığı.

Hazir bir konu varken bu resimede bir göz atin

hayvanlar cok olmadi geleli geldigindede olabilir.
cok huysuzlasti cektim iki ser kanat gerisi sonraya.
bunun nedenlerini nelerdir.cekmeseydim kendiliginde düzelirmiydiler?
ayni fare yemis gibi bir halleri vardi kümes saglam tek bu kusta var.

Geri