kuşların neyini sevmeyiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zahirbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

zahirbaba

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
zahir önen
Meslek
şelale peyzaj
İlgi Alanı
Kediler
kuşları niye ve nelerini severiz die konular var peki bu kuşların sevmediğimiz huyları yokmu
mesela kaçmalarını sevmiyorum
İstemediğin bir kuşla eşleşmelerini sevmiyorum
İyleşmeyip süzülen ölmeyip süzülen hiçbir tedaviye cevap vermeyen kuşları sevmiyorum

su tuy zamanini sevmiyorum her taraf tuy oluyor kuslar ucmuyor bir bucuk iki ay ucuramiyorum hele birde o senenin yavrulariysa o zaman dahada kotu oluyor

Selamlar.Güzel bir konu.Benim en sevmediğim şey bazı türlerin çok çabuk ve kolay üremesine rağmen,heveslendiğim üretmek istediğim türlerin beni çok zorlaması.Maalesef gülü seven dikenine katlanıyor...Saygılar...

selamunaleykum
bence herseyleri iide birde kendi temizliklerini kendileri yapsa
ben sadece komes temizlemeyi sevmiyorum ama mecburen yapiyorum
gul ve diken hikayesi
saygilarila ferhat

merhaba benim en sevmediğim yönleri hareketli bir yavrunun çatıya alışması ve inmemesi aklımda onda kalıyor bütün gün ,nedense sadece en hoşuma giden yavru yapıyor bunuda ,birde tüy hem temizleme hem uçuramama :hayir: :slm:

Merhaba.
Gözünün içine baktığım en güzel yavru
yaşamıyor.İlla bir terslik oluyor.
Bazen bakıcıların altında yumurta unutuyorum.
O yavrular yaşıyor.İşte en uyuz olduğum ve
hiç sevmediğim şey bu.

Not. Temizliklerini kendileri yapsalar ve hatta
Yem ve suyu da kendileri alsalar bize ihtiyaçları
kalırmıydı. O zaman aramızdaki iletişim ve bağ
be denli olurmuydu.Dolayısı ile kuş sevgisi bu denli olurmuydu?

İstanbuldan Neco.

benim en sinir oldugum başkasının damına konmaları acayip sinir olurum kuş beslemeyi bırakıp hepsini satasım gelir dövmemek için zor tutarım kendimi bazen dayanamam tokatı yapıştırırım sonra pişman olurum vurduguma.

Bende bircogu gibi kusun catiya konup inat kecisi gibi orda kalmasi hayal kirikligina ugratiyor beni.Birde oyunlu kuslarin oyundan sonra inerken bazen kendilerini catiya atip gunlerce catida kalmalari beni cok sinir eder.Misal 2 gun ucurdugum kus 10 kez atsam catiya konmaz ama anlamadigim bir neden dolayi bahceye degilde catiya indi ve 2 gecedir orda bu ucuncu gece olacak kac gundur anam agladi indirmek icin ha kalkti ha kalkacak birturlu kalkip inemiyor bu aksam yine indiremedim bakalim yarin inecekmi..boyle durumlarda acayip sinirlenirim , bi poposunu kaldirsa inecek ama poposunu kaldirmaya dahi korkuyor.Gunlerce ac susuz halsiz dermansiz yagmur soguk altinda benimde canim aciyor onu oyle gormek ama beklemekten baskada care yok.

selamlar çok guzel bi konu benimde morelimi bozan arakdan gelen kuşun donerek gelmesi vurarak gelen kuş başka bi kuşun arkasından dönmesi benm morelimi bozuyor butn mahalle bana gulyor :/

Herkes bişeyler yazmış. Bende kendi fikrimi yazıyım: İllede yavrusunu almak istediğim çiftler ya yumurtlamıyor yada yavruları ölüyor. Bu beni deli ediyor. Diğer kuşlara gelince maaşallah motor gibi yumurtlayıp büyütüyolar yavruları. Yumurta değişikliği yapıyım diyorum aynı zamanda yumurtlamıyolar mutlaka aralarında 1 hafta falan oluyor..
Ama 'gülü seven dikenine katlanır' sözünü herkese hatırlatmak isterim...

.............SİNAN ÖZTEKİN...............

bende oyunlu kuşun çatıda yatmasına oyunsuz kuşun ürkek olmasına yetiştirip büyüttüğün yavrunun tam oyun açtığı sırada kaçmasına oyunlu kuşun eşe gelmemesine, yavru büyütememesine, kedilere sansarlara pisliklerine, bunlar yüzünden köpek beslemek zorunda olmama sinir oluyorum ama bunları havada uçarken seyretmek hele de oyunu güzelse herşeyi unutturuyor.

sevmediğim birinin yanıma gelip kuşları izlemesine,samimi olmadığım birinin gelip yavrulara ellemesine çok gıcık olurum.gerçek dost kuşçu arkadaşlara bişey demem fakat öylelerine sinir olurum.teşekkürler

bende tam akşam oluyor yemlemişim uçurmuşum hiç bi zahiyat vermeden kapatacam kapı agzında arkala arkala tam sokacakken biri bi kalkıo diğerleride kalkıo hadi dön başa karınlarıda tok aşşağıda gelmiolar kaç kere boş kümesin kapısını kapatıp gittim bu dert yüzünden bir dahakine aç uçurcam içerde yemlicem diyom ama içerdede olmuyorki yemleme:)

Geri