kusların padısahları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyali44040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
www.malatyaguvercini.azbuz.com
Ad Soyad
abdullah koç
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
grnt005rw5.jpg

Malatya Taklacısıdır.

Saolun.

ama takla atanları nadirdir saden atanlarda mardinler gibi atmıyo yani anlıyacan bunlar yer kuşu (süs)

leeyukeen' Alıntı:
ama takla atanları nadirdir saden atanlarda mardinler gibi atmıyo yani anlıyacan bunlar yer kuşu (süs)
Size bu konuda katılamayacağımı belirtmek isterim.Malatya taklacıları görüntülerinin yanı sıra oyun karakteristikleride bir o kadar harika kuşlarımızdandır.Zannediyorum siz iyi bir malatya taklacısı izlememişsiniz.
Bizim yurdumuzda mardin artık klişeleşmiş bir kavram durumunda.Ancak oyunları mardin kadar güzel ve hatta daha fazla olan ırklarımızda bulunmakta,en açık ve net örnek çorum çıplaklarıdır.

mardin tek gecer hepsini ben malatyada besledım renk ve goruntu oalrak guzel ola bılırler ama oyun mardın kadar ııyı deyıl oyunlu kuşlardan mardın kadar oyunlu kuş yok gıbı :)

Mardin tek geçer hepsini demek,öznel boyutta bir söylemdir.Ben zamanında mardin ırkının neredeyse tüm çeşitlerini besledim.Bunun yanında çorum çıplağıda besledim.Bana görede çorumlardaki beğenimi mardinlerde göremedim.
Dolayısıyla güzel ve iyi gibi kavramlar kişiden kişiye değişen öznel boyutta kavramlardır.Bana göre iyi olan size göre iyi değildir vede size göre iyi olan bana göre iyi değildir.
En önemli olan nokta ise,kendimize en güzel mutluluğu veren kuşlara sahipsek ortada bir problem yok.Zaten hobimizinde güzelliği burada değilmi?
Herkezin kendine mutluluk veren ırkları beslemesi temennisiyle...

güzel kuşlar gülegüle besleyin.
hiç izlemedim havada yerde güzeller ama havada da öylelermiş.ama ne kadar oynasana bilmem uzun paçaya ısınamadım.havada paçaları sallanır durur poşet gibi.oyun kuşunda ankaranın üstüne kuş tanımam yalnız...

en guzel oyun kuşu ardahan dır :):) (böle bir ırk olsaydı kesın birinci olurdu)

selamün aleyküm;
Bana kalırsa çorum çıplağı ilgiyi üzerinde toplar arkadaşlar;
ama Ankara kuşlarıda yabana atılmaz başkada tanımam
Saygılarımla

oyun kuşu besleyen bi abimiz daha çıktı, kazım abi.evet çorum kuşu da çok kalitedir bakmayın paçasız diye önemsenmiyor ama 1994 de ankara kupasını alan kuş çorum kuşudur ve o kadar ankara kuşundan üstün çıkmıştır.
leeyukeen abimiz mardin dedinde affına sığınara bi soru soracam....kaç tane saf mardin gördünüz? oynayan kuş değil mardin kuşu.her oynayan kuş mardin değildir.her mardinden gelen mavi kuşlar mardin değildir.araştırdığımız zaman mardin ırkının 20 sene öncelerde azaldığını görürüz.paçaları o kadar uzun değildir.mavi tonda gelir.öntepe ve arka tepe olmazsa olmazıdır ve göz rengi her zaman kırmızıdır.bu özellikler saf kırılmammış bi mardinin özelliğidir.gördüğümüz mardin denen kuşlar kırma kuşlardır ve çoğunun kanında kırşehir ankara kırıkkalde damarı var...

o resimde görünen kuşlar SİVEREK PAÇA denilen URFA kuşlarıdır,besleyenler bilir.bu kuşların cins olanları mardin taklacıları kadar güzel oynarlar lakin paçalarının kanadı kadar uzun olması hayvanı son derece rahatsız eder,onun için oyunlu olanların paçalarını makaslamak gerekir.konu bu....
şimdi : mardin mardin mardin.anadoluyu baştan sona gezin sizin mardin dediğiniz kuşa bir kişi mardin diye hitap etmez.adı taklacı dönek.çorum çıplağları fena değildir lakin kanat sesi yoktur buda tad vermez,ayrıca şu an iİSTANBUL un büyük bir çogunlugu neden ankara güvercinlerini uçuruyor. :tamam:

üstad71 abi bu kuşlara urfa demişsin ama bunlar malatyadır.urfanın 3 kuşu vardı.1 armutkafa arapları 2 küllü beyazları feleksizler diye bilinir 3 gök tür.bunların dışına taklacıları çıkmaz.gökleri sarı gözdür.öyle güzel gözleri varki sanki katman katmandır gözleri.siverek taklacılarının fotolarını bulursam bi eklerim buraya.istanbulda ankara uçuyo demişsin çok doğru heryerde ankara uçar.çünkü iyi kuş besleyen bilirki ankaranın üstüne kuş çıkamaz...saygılarımla...

bende ankara kuşlarını tercih ederim çoğu zaman.
çORUM ÇIPLAĞINA GELİNCE O DA AYRI BİR GÖZDEMDİR.AMA GERÇEĞİ OLUCAK.
taklacı kırıkları donlu ya da paçasız çıkıyor bir iki takla atıyor haydiii adı çorum çıplağı.
bu ırkı bilende pek fazla kişi yok.

resimdekiler malatya güvercinidir hatta mardin taklacılarından bile iyi oynarlar bu kuşların iyileri malatya dışında hiç bir şehirde kolay kolay bulunmaz eğer malatyada olsaydınız görürdünüz ve kuşlarımızın perfonmansını şaşkınlıkla seyrederdiniz bu türün iyi kuşları havada 12 saat hiç inmeden gezdiklerini bilirim ve bizzat babam sadece bu türü besliyor ben bıraktım ve babamın kuşlarını 2 den 6 ya kadar epeyce yükseklikte gezdiklerini gördüm vede çok iyi oynarlar hatta daha iyi bilgi almak isterseniz http://www.guvercinbirligi.com/Arsiv_Makaleleri/Irklar/malatya.htm den daha iyi bilgi ve http://www.malatyaguvercini.azbuz.com resim ve videolar görebilirsiniz

,0
gökhan @k' Alıntı:
Mardin tek geçer hepsini demek,öznel boyutta bir söylemdir.Ben zamanında mardin ırkının neredeyse tüm çeşitlerini besledim.Bunun yanında çorum çıplağıda besledim.Bana görede çorumlardaki beğenimi mardinlerde göremedim.
Dolayısıyla güzel ve iyi gibi kavramlar kişiden kişiye değişen öznel boyutta kavramlardır.Bana göre iyi olan size göre iyi değildir vede size göre iyi olan bana göre iyi değildir.
En önemli olan nokta ise,kendimize en güzel mutluluğu veren kuşlara sahipsek ortada bir problem yok.Zaten hobimizinde güzelliği burada değilmi?
bncede ben başkalarının öznel düşüncelerini takmam benim kuşlarımda renkleri şekilleri beğenilmez acık acık söyliyim ama oyunlarını gören adam gönderir kardeş satıyon mu satıyon mu ben saya besliyorum en güzel sayamda bi şeş kaplan kuşu yatırmıştım bir müddet yavrusunu almak için sonra catıya arkadaşlar geliyor diyolar bu mu oynağın senin yani anlıyacağınız başkasına bakmayın ne derlerse desinler catınızada insan getirmeyin benim başım yandı bir ara bir daha tövbe ettim xD ve gökhan @k abimede katılıyorrum

gerçektende öyleler güle güle besle.saygılar

gökhan @k' Alıntı:
Gökhan arkadaşımın her kelimesine katılıyorum bence doğru olanda bu

arkadaşlar ben mardin beslemiyorum ama en güzel mardin hakiki sivas mardinidir gerek oyunları gerek fişekleri gereksede renkleri çok güzeldir hakiki bir sivas mardini 5 yılda yatsa uçur yine aynı performansı gösterir
saygılar...

ben mardini boyle cok uzun pacali bilmezdim 98 de bir kere besledim onunda bu kadar uzun pacasi yoktu kafasi keldi ziplayip takla atmaktan onuda beslememin sebebi kostumuyle degilde oyunuyla cok muhabbetini duydum

Geri