Kuşların sağlığındamı problem var ne versem vitamin ?(DAMCI)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kapse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Kapse

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
AYKANT METO
Meslek
BİLİŞİM
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim kardeşim selamlar ...

Öncelikle bana kızmayın bu konu hakkında çok yorum olduğunu biliyorum konuda ama kafam gerçekten karıştı napcamı şaşırdım :) uyumsuz yorumlar mevcut.

şimdi benm bahçe katında kümesim var yeni kurdum.

BAŞLIKTAKİ KÜMES : http://www.kuscular.org/guvercin-salmalari-kumesleri-hakkinda/selamlar-ilk-kumesim-t15975.html

hemen bitişikte tek bir bina var 3 katlı tam tepesinde .. kuşlarım daha kümesi açtığım gibi ilk oraya havalanıyor lar ve bazen ordan taş vs gibi şeylerle kovaladığım 5 dk belki uçuyorlar. bir tanesi dama konduğu gibi hepsi konmak istiyor ve konuyor. aç uçuyurorum dama kondukları gibi yemliyorum iniyorlar az yem veriyorum uçurmak için ürkütüyorum tekrar dama konuyolar ve bu böyle gidio. karışık yem veriyordum yem yağ yapar diye buğdaya geçtim şimdi haftada 2 gun karışık vericem. bu kuşların acaba kanlarındamı uçmak yok yok bense onları bilmiyerek dama alıştırdım diyemi böyle yapıolar. hobiye yeni başladım ve soğumamak için kendimi zorluyorum. hangi yöntemle bu kuşları uçurmalyımki şöyle bi 15 20 dk uçsalar başta ii :)
kuşlar çok damar kuşlar deildir illaki uygun aldım ilk kümesi kurduğumda alıştırmak kolay olsun kaçarsa üzülmiyimdiye 40 tane .. sonra çıkardım ekledim çıkardım ekledim 20 tane kuş bıraktım. kaliteli damızlıklarım var (kendime göre ) onlarda yatık olduğu için uçurmuyorum. yumurtaya yatuyorlar yavrularını uçurcam ama yavrularıda aynı şekilde yapıcakmı acaba ?
Bir vitamin desteği mi versem nefes açmak için uçurmaya çalışıyorum antıraman vericem ama uçmuyolarki nası veriyim :)

Önerilerini ve eleştirilerinizi bekliyorum abilerim ve kardeşlerim .. yanlışmı yapıorum nerde yanlış yapıorum ?

Re: Kuşların sağlığındamı problem var ne versem vitamin ?(DA

kardeşim ilk olarak toplu kuş ucurma dişileri ucurma kanatlarını bantla at kümesin önüne eş degil demişsin fark etmez dişi boktur:) bantla koy kümesin önüne 3-4 tane erkek kuşu da koy kuşlar ac olsun yere yem at tam yerkene kaldır dişiler kalkamaz erkekler ürker kalkar ve bi kaç tur atar iner catıya akşam üstü olsa daha iyi olur onlar geri gelicek sen gene kovalıycan baktın bu fayda degil 2-3 kuş al eline alışık git 1sokak ötesine kuşları salla hatta 2sokak öteye git onların böyle nefesi acılır sonra catıya iner böle 2-3 yapsan bu kuşlaırn nefesi açılıp uçmaya başlar ben bütün yavrulara böyle yaparm

Dama konan kuşlarını ilk başta tespit et ve ayır uçan kuşları dene daha sonra diğer kuşların sinek olunca yanlarına kaldır uçmaya alışır daha çevreyi yeni tanımaya basladıkları için kaybolurum korkusu vardır uçmaz en az 1 ayda filo halinde uçarlar başarılar dilerim :)

RaKunN' Alıntı:
kardeşim ilk olarak toplu kuş ucurma dişileri ucurma kanatlarını bantla at kümesin önüne eş degil demişsin fark etmez dişi boktur:) bantla koy kümesin önüne 3-4 tane erkek kuşu da koy kuşlar ac olsun yere yem at tam yerkene kaldır dişiler kalkamaz erkekler ürker kalkar ve bi kaç tur atar iner catıya akşam üstü olsa daha iyi olur onlar geri gelicek sen gene kovalıycan baktın bu fayda degil 2-3 kuş al eline alışık git 1sokak ötesine kuşları salla hatta 2sokak öteye git onların böyle nefesi acılır sonra catıya iner böle 2-3 yapsan bu kuşlaırn nefesi açılıp uçmaya başlar ben bütün yavrulara böyle yaparm

kardeşim saol msj için dişi kuş boktur demişsin nasıl yani hiç bir dişi kuş güsel uçmazmı ? bi kaç sokak öteden atmak mantıklı geldi ama uygulucam

Enes92' Alıntı:
Dama konan kuşlarını ilk başta tespit et ve ayır uçan kuşları dene daha sonra diğer kuşların sinek olunca yanlarına kaldır uçmaya alışır daha çevreyi yeni tanımaya basladıkları için kaybolurum korkusu vardır uçmaz en az 1 ayda filo halinde uçarlar başarılar dilerim :)

aynen kardeş anladım ama 1 ay kadar oldu zaten fazlada uçmuyorlarsa artık kötü damar olduklarındandır herhalde ?

Bir yöntem buldum bugun bakalım ne kadar işe yarıcak .. kondukları dam çok uzaktı taş atarken hedefi tuturamıcam kadar .. hepsi kalmıyordu ve şimdi torpil atıyorum hepsi kalkıyor sonra konarken teredütt etmeye başladılar ilk gün..

fazla abartmadan kuşları 2 kere kaldırdım yarım saat arayla ilkinde dama kondular attım torpili 10 15 dk uçtular filo halinde ve 2 cisinde yarım saat sonra tekrar patlattım torpili öyle yine uçtular konarken tereddüt etmeye başladılar konamıyıp tekrar uçtukları oldu acaba bu topril işi zararı varmıdır .. çok sık yapmadan konduklarında torpille 2 3 kere kaldırsam ordan yavaş yavaş konmaya korkup vazgerlermi ??

Abi 6 tane tipim var 4 tanesi dişi ve hepsi erkeklerden çok uçuyor emin ol.Dişi kuş uçmaz diye birşey yoktur.Bizim burdada kuşçular kuşları kaldırmak için torpil patlatırlar.Biri patlatınca bütün kuşlar havalanır gök yüzü güvercin olur.Sonra avareciler işe koyulur.
Çatıya koncak gibi olurlarsa(Yoruldularsa) yere pırıltı at.Yere indirmeye çalış.

Aynen kardeşim yüksek dama 2 kere torpil atınca huyları değişmeye başladı .İnmek üzere olduklarında bi pırıltı yapıyorum çoğu kümese iniyo başlangıç için iyi biraz daha eğitimle hepsini indircem inşallah :)

Kapse' Alıntı:
RaKunN' Alıntı:

kardeşim saol msj için dişi kuş boktur demişsin nasıl yani hiç bir dişi kuş güsel uçmazmı ? bi kaç sokak öteden atmak mantıklı geldi ama uygulucam
Kardeşim dememin sebebi şudur dişi kuş gerçek hayatta oldugu gibi öteki kuşlara baskı uygular kim ne derse desin bildigim bu eş ise dişi salınmaz cünkü erkek dişiye bağlıdır erkek gene gelir ve yani sen toplu ucurdugun zaman yere indiremezsin dişileri bantla erkekleri at havaya bak gör diyorum sonra dişileride salarsın

1 takım mardin eş var şuan yumurtaya yatıyorlar. yumurtlaman önce yumurtlayana kadar 2 sini tek uçuruyordum dostum. en çok uçan kuşlarımdı 10 15 dk :):) .. şimdi yumurtaya yatan hangisiyse diğerini uçuruyorum fark etmiyo dişi si erkeği .. fark görmedm .. belki karekter meselesidir. sendeki dişiler dominant herhalde :)

blader 10-15 dk ucan kuşu ben hiç ucurmam zaten benm dişilerim 1-2 saat ucuyor bana lazım olan kuş havaya cıktımı 5saatten önce inmemeli önemli olan budur:D
10-15dk ucanı ben kümesime sokmam :D

RaKunN' Alıntı:
blader 10-15 dk ucan kuşu ben hiç ucurmam zaten benm dişilerim 1-2 saat ucuyor bana lazım olan kuş havaya cıktımı 5saatten önce inmemeli önemli olan budur:D
10-15dk ucanı ben kümesime sokmam :D

iyi yapıomuşun kardeş :)

En karga kuş bile uçar ilk başladıgımda kaldırır kaldırmaz dama konuyolardı öyle çözdüm kolay gelsin

havada uzun sure kalan kuslar ilginizi cekiyorsa Tippler beslemelisiniz.. turkiyede tip diye taninan pacali pacasiz kuslarida Tippler diye beslemeyin buda baska bir onerim... tippler hakkinda bilgi icin WWW.NTUTR.COM bu siteyi inceleyin.. bizim besledigimiz kuslar cok rahat 10 15 saat ucabilirler turkiyede 16 saat ile Gunay Coskun 2009 da turkiye ulusal tippler birligi birincilik kupasini almistir.. bir baska arkadasimiz Ismail Ozbaris 17 saat 4 dakika ile ayni klubun yarislarinda tippler ucurmustur

Geri