kuşların sertligi nasıl kırılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KALİTECİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

KALİTECİ

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sercan yalçın
Meslek
otomotiv
İlgi Alanı
Kediler
bende 1 nesilden aldıgım 5 çift yavru var dişileri gevsek takla araları acık ve uzun kacıyor sesleri kırık erkek yavrular perdahları sıkı sesi gür ama 2 direk arası oynuyor erkek lerden sadece 1 tanesi kanat elledi digerleride ellermi kanadını diye düşünüyorum sizce nasıl bir yol izleye bilirim
bir sorum daha olacak ana babayı izledim aldım dişi yavrular neden bukadar gevşek olur
ana babada kesinlikle böyle birşey yok kuşları ne şekilde kırarsam bu sorunu gidermiş olurum

siz degerli büyüklerimizin yorumunu beliyorum yukardaki konu hakkında teçrübelerinize ihtiyacım var yorum yaparsanız sevinirim şimdiden ilgi alakanıza teşekkürler

S A SERCAN KARDEŞ ana babayı izledin ama öncesini bilmiyorsun kanat elleyen kuş yavrumu ekemi yavruysa tüyde isa ince tüyü patlatmış olabilirkanat patlatan kuşu tüyünü dizmiş istikrarlı kuşta daha net belli olur esasen bir kırıkkaleli olarak bu durumları çözebilmen gerek kırıkkala ankaranın kardeşidir bu işi güzel bilinçli yaparlar kıymetli yetiştirici ustalar var bilmedigin kuşta bu sorunları çözebilmen zamanını alacaktır düzenli gözlemleme ile yavruları izleyip hatanın hangisinden geldigini vede eş degiştirme ile sorunu aşabilir sin eger elleme sorunu olan kuş eke tüyünü atmış sorunsuz kuş ise eş degişimi ile çöze bilirsin görünüş olarak izleyerek aldıgın iki güzel kuş ama o ikisi güzel nesli nereden ses kırıklıgı nereden geliyor onu bilememek kuşları tanımadıgından oluyor yapacagın en mantıklısı eşleri degiştirip elleme ve sessiz oluşlarını çözebilmek biraz zaman alacaktır ama neslini bilemedigin kuşun handikapı bunlar bunları aşabilirsin zaten kuşçulugun güzelligi kendi kendine birşeyler yapabilmek başardıgın da da onun hazını yaşamaktır kolay gelsin sercan kardeşim kanat elleme sorunu nu mutlaka çözmen gerek kuşçulukta istenilmeyen bir durumdur neslinde elleme var ise ana baba ellemiyor diye yavrularde ellemez diye bir şey yok kanat elleme irsi genlerle alakalı elleyenden ellemeyen çıkar ellemeyenden de elleyen mutlaka çıkar kanat ellemenin takla ile sertlik ile alakası yoktur sinek gibi sessiz kuşda kanat eller dedigim gibi tamamen genlerle alakalı irsidir makbul degildir
saygılar

erkek kendi yavrum kardeşlerinide ebesini de dedesinide iyi bilirim erkek tatrafında kesinlikle kanat elleme yok ama dişi tarafı biraz sıkıntılı geçmişi hakkında bi bilgim yok dediginiz gibi kırıkkaleli olarak üstesinden gelebiliriz bu durumun ama siz degerli büyüklerimizinden görüşlerinizi almak istedim
ama bu fişek uzunlugu konusunu çok araştırmam gerek gibi gözüküyor

ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim muharrem bey

KALİTECİ' Alıntı:
erkek kendi yavrum kardeşlerinide ebesini de dedesinide iyi bilirim erkek tatrafında kesinlikle kanat elleme yok ama dişi tarafı biraz sıkıntılı geçmişi hakkında bi bilgim yok dediginiz gibi kırıkkaleli olarak üstesinden gelebiliriz bu durumun ama siz degerli büyüklerimizinden görüşlerinizi almak istedim
ama bu fişek uzunlugu konusunu çok araştırmam gerek gibi gözüküyor

ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim muharrem bey
S A DİŞİYİ OZAMAN DEGİŞTİRMEN ŞART İYİ BİLDİGİN ERKEGE GÖRE BİR DİŞİ EŞ ETMELİSİN YAVRULARIDA ELİNDEN ÇIKARMANI TAVSİYE EDERİM İLERDE KARŞINA HER ZMAN SORUN OLARAK ÇIKAR YENİ EŞ EDECEGİN DİŞİ İLE ERKEGİN BİRBİRLERİNE TAMAMLAMASI GEREK ACELE ETMEDEN GÖZLEMLEYEREK EŞ SEÇİMİNDE DİKKAT ET DİKAT ET Kİ YİNE BU DURUMLA KARŞILAŞMAYASIN ÇÜNKÜ ÇOK EMEK İSTEYEN BİR DURUM KOLAY GELSİN SEN BU İŞİ ÇÖZERSİN BU AZİM SENDE VAR SAYGILAR SERCAN KARDEŞİM

as teşekkür ederim muharrem bey ilgi ve alakanız için

daha yavrunun yavrularını hiç alıp uçurmadım kendimce biraz acele etmeyim onlarıda görüyüm diyorum ama yine de dişi yi degiştirmek kanısındayım bende elimden çıkartmadan yedek de bekletmekte fayda var diye düşünüyorum sonradan pişman olmamak adına

saygılarımla muharrem bey

oncelıkle herkese selamlar.10 yavrudan bırınde dırsek olayı oldu dıyorsun bence bu tuy donemıyle alakalı bır sorun olsa gerek.yoksa dıgerlerındede aynı sorun olurdu dıye dusunuyorum.o yuzden o konu ustunde bence cok durma dısı yavrular tuyunu dızınce yavru yumurta gorunce sertlesebılırler.oyle olmazsada bu kanın karakterı boyle dıyecen senı tatmın etmıyorlarsa cıftı aıyrıcan yok ıyı dıyosan devam edıcen.ben 1bucuk sene sırf bır kusun bos gıtme sorunuyla ugrasdım.kus ne zaman yavru gordu o zaman doldurdu fısegını.umarım sende cozebılırsın sorununu

teşekkür ederim murat bey inşallah çözecez

Geri