Kuşların tırnaklarına yapışan dışkılar kuruyunca öle kalmasında bi sakınca varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kesh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kesh

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerim elmas
Meslek
dişçi
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar merhaba
bnm kuşların tırnaklarına zamanla dışkılar yapışıyo ve kuruyo kümesin altını okadar temizliyom gene oluyor.sizce bunda bi sakınca varmı değerli arkadaşlarımdan abilerim bilgilendirirse sevinirim.bazen öle bi kuruyoki çıkarırken zorlanıyorum sanki tırnaklarıda kopucak ama suyla ıslıyorum ilk önce öle çıkartıyorum.merak ettiğim kuşlara bi zararı dokunurmu sağlıklarına şimdidn teşekürler
saygılar
TAKLACI 35

sağlık açsından bir sakıncası yoktur ama kuşlar huzursuz olur hatta yumurtayı kırma ihtimali olabilir.dışkıları çıkarmanın en ii yolu bence penseyle sıkıştırdığında hemen dağılıyorlar ve kuşlara hiç bir zarar vermiyorsun

sakıncası var çünkü çok fazla olursa tırnaklar yamuluyor ve kuş yürümekte zorluk çekiyor..ıslatıp arkadaşın dediği gibi penseyle temizleyebilirsiniz

arkadaşın dediği gibi biraz rahatsızlık verir hayvana ama bi sıkıntı olmaz herkesin başına gelen bi olay bu dert edilcek bişey değil temizleyip bakarsan bi sıkıntı olmaz

Kümes tabanına uızgara kullanırsan kuşların tertemız olur. Böyle sorunlarla karşılaşmazsın.

arkadasım taban ızgarası al kusların rahatlıgı için kuşların tırnakları pislenmez ve yuvayı temizlemesi kolay olur uğraşmaya gerek yok anlıyacagın ama o senin bileceğin iş :)

memleketim niğde anne baba niğdeliyiz ama istanbul da dogdum buyudum koken nıgde oldugu ıcın nıgdelıyım helan ısmı kız ısmıne bensıyor ama deıl ve unlu bır japon savascının ismidir SaYgıLaR HeLaN51

kuşun sağlığına zararı olmadığını düşünüyorum benimde başıma geldi.yanlız kuş yürürken rahatsız olur yumurtaya oturuyosa kuşun yumurtasını kırma ihtimali de var ayrıca eğer kuşların kiremitli bir çatıya konuyolarsa o pislikler yüzünden tırnakları kiremitlerin arasında kalıp kopuyor.o yüzden temiz kalması en iyisi.

ismet akkurt' Alıntı:
abi bu kümes tabanına koyulan ızgaraları nereden temim edebilirim.

ızgarayı ihaleler de,kuş pazarlarında,petshopların bazılarında ve kuş malzemesi satan benzeri yerlerden temin edebilirsin.

Tırnaklardaki bu kurumuş pisliklerin saglık sorunu yaratmıyor ama kuş yürürken rahatsız oluyor.Hatta benim başıma şu geldi yavru kuş kasaya takılmış öyle kalmış ayagı sıkışmış tırnak dolu olunca çıkaramamış.Bazen çok büyürse kuru çıkarmaya kalkmayın tırnagı bile söküp atıyor.

onları çıkar ayagından çek onlar gelirrr

Re: Kuşların tırnaklarına yapışan dışkılar kuruyunca öle kalması

ben bir adet yavrumun topuk tırnağını söktüm elle kuru kuru çıkarmaya çalışırken o yüzden ıslayıpta cıkarın kuru kuru yaparsanız sökersiniz tırnakları kart-yavru fark etmez

bu pislikler kuşların tırnakları yürüken törpülenmediği için tırnakların uzayıp yana dönmesine neden olur kuşun ayaklarını 1-2 dakika suda tutup kolayca çıkarabilirsiniz.

arkadaşların dedine katılıyorum kümesinin altına ızgara koy böylece hem temiz olur hem hayvanlar daha sağlıklı olur ve hayvanın ayagında dışkı olması paçalarada zarar verir paçaları kırar kirletir yeni filizlerin çıkmasını engeler.

Geri