Kuşların Tüyden Hızlı Çıkması İçin Ne Yapmamız Gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mussti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mussti

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ömer Yüksel
Meslek
Kuşçuluk
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar Kuşların Tüyden Hızlı Çıkması İçin Ne Yapmamız Gerekir?

Hiçbirşey yapamazsın..Kendi haline bırak 1. 1.5 aya atar tüyünü ..Sen kesilen sacının çabuk uzaması için birşey yapamadına göre kuslar içinde yapamazsın birşey.

Saçmalama ..Öyle birşey yok tüy döneminde kusları rahat bırak ucurma ,yavru alma, ve beslenmelirne özen göster sorunsuz atlatırsın.

mussti' Alıntı:
tüyden çıkamassa ölüyo ama

genç kuş hastalığı oo yeterince vitamın ve iyi beslenmezlerse tüye girişleri sıkıntılı olur tüylerde suyla çıkmıyor sonuçda hayvan tüyünü çıkartamazsa genç kuşlar özellikle ölürler.

EKSİK ANLATMAKTAN KORKUYORUM.

O NEDENLE ; ''TÜY DÖNEMİ '' KONULU BAŞLIKLARDA DEĞERLİ BİLGİLER OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM.

ya tüyden hızlı çıkması için bide bana yavru güvercinlerin büyümesi için güzel vitamin söyleyebilirmisiniz bunlar genç kuşlar içinde geçerli olabilir ?

mussti' Alıntı:
ya tüyden hızlı çıkması için bide bana yavru güvercinlerin büyümesi için güzel vitamin söyleyebilirmisiniz bunlar genç kuşlar içinde geçerli olabilir ?

semiz otu verenleri duydum tüy zamanında yararlıymış ama nekadar dogru yanlıs bılemıyecem bende verdim gayet mısır gibi yiyorlardı ama bu sene vermedım ve 2 kere tüye girdi sanki kuşlar çalışmakdan takip edemedim hala hergün catıda tüy süpürüyorum xD

ya deneseniz semiz otu uygunsa bende verebilirim :)

Ömer bu nasıl bir mantık ??? Siz semiz otu yedirin birşey olmazsa bende yediririm gibi ?? burda sana arkadaşlar faydalı olmaya calısıyor senin yaptıgın dogru degıl bence

büyüklerimiz tüy döneminde yulaf vermemizi söylerlerdi vardır bir bildikleri.

Sularına bal katıyorum, önlerinde sürekli su bulundurmayarak günde 2 kez bu sudan bolca içmelerini sağlıyorum, haftada 2 3 günde bemiks c vitamin kompleksi ve yumurta kabuğunu ufalayarak veriyorum. Haftada 2 kezde yemlerini zeytin yağı,kekik yağı,susam yağı ile harmanlayıp yediriyorum. Kuşlar dinamit gibi yerlerinde duramıyorlar.

herkes farkli uygulama yapabilir ama benim kuslarin 4 cifti ayni zamanda yavru cikariyor.kumesimde her zaman tas bulunuyor.bunlarin yanina ek olarak yumurtlamadan 10 gun kadar once baslayip yavrular yeme dusene kadar bugdayin yanina yaklasik 1/6 oraninda corek otu veriyorum kuslar tuylerini guzelce cikariyor.buna ek olarak kostum paca vb fazla olmasi icin kislari yavrular 2 haftalil olunca her birine 3 balik yagi 2 vitamin hapi yazlari sadece 2 tane vitamin hapi veriyorum.eger kuslariniz salma ise sadece bugday verseniz de yeterli olur :slm:

bu arada balik yagi ve semz otunun verilis amaci kuslara omega vitamini takviyesi yapmak

3 balık yağı ve 2 vitamin hapını aynı günde tek kuşamı veriyorsunuz? Bu durum karaciğeri zorlamazmı yanlış anladıysam kusuruma bakma.

1 haftaya yayiyorum. 1.gun balik yagi 3. gun vitamin 4.gun balik yagi 5. gun vitamin 7.gun balik yagi. not:vitamini ikiye bolup birini sabah birini aksam veriyorum.

ayni gun vitamin ve balik yagi verdigim de oldu. sadece bogazina falan takilmasin diye 5 ml lik bi siringayla kus suyu reddedene kadar agzina su veriyorum.

kuşları tüyden çıkarmak için birşey yapmaya gerek yok zaten tüye girmişse o kendi çıkar önemli olan tüydeki kuşa yem vitamin takviyelerini zamanında yapmak , sorun kuş tüye giremiyorsa o zaman başlar ki sağlıklı kuşta sorunsuz bir şekilde tüye giriyor ben kuşlarıma tüy döneminde yem ve vitaminlerinin dışında yukarıda arkadaşımında bahsettiği gibi semiz otu veriyorum ki onunda miktarını iyi ayarlamak lazım fazlası kuşları ishal yapıyor

saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri