kusların yumurtaları sayılı mıdır ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nusrt355
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

nusrt355

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hank moody
Meslek
calışmıyorum
İlgi Alanı
Kuşlar
bazı abilerimiz yumurtadan kesilen bir kus için yumurtası bitti falan der gerçektende yumurtalar belirli bi sayımıdır yoksa hayvan ne kadar ciftleşirse o kadar yumurtlar mı ??

Mantiken saglikli her ciftlesmeye kadar yumurtlarlar. Yumurta bitti demek bana mantiksiz geliyor.
Insanlari ornek alalim , kadinlarinda yumurtalari bitermi ? Bitmez tabiki , genc kadinlarin yumurtalari genellikle daha kalitelidir yasladinkca bu kalite azalir. Kuslarda da aynidir diye dusunuyorum , yumurta sayisi bana cok mantiksiz geliyor. Kulaktan dolma haberleri insanlarimiz cok cabuk kaniyor , biraz mantikli dusundugumuzde kendimiz bir sonuca varabiliriz diye dusunuyorum. Saygilarimla.

S.a.

Bu kuştan kuşa değişebilecek, kuşun türü, sağlığı, yaşı, üreme sıklığı, bakımı...vb. bir çok sebeple alâkalı bir durumdur. Yaş arttıkça üreme hormonlarının-hücrelerinin de zarar gördüğü bir gerçektir. Belli bir yaştan sonra eke kuş yaşasa da yavru vermeme olasılığı yüksektir. Kesin şu yaştan sonra tohumlu yumurta vermez diyemiyorum.

Saygılarımla...

slm abilerim foruma yeni üye oldum yaşım 13 fazla bilgim yok ama benimkiler nekadr çiftleşirse okadar yumutlar
başlayalı 7ay oldu
atnı güvercin 5 çift yavru verdi

Geri