KUŞLARLA İLGİLİ BİLİNMEYEN KAVRAMLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Mesela ben sökük kelimesini bilmiyorum? bu ne demek acaba herkez bilmediği kavramları yazarsa bilenler söyler ve herkez okur ve onu öğrenir

Re: KUŞALARLA İLGİLİ BİLİNMEYEN KAVRAMLAR

Sökük mesela taklacılardan örnek vereyim bildiğim kadarıyla uçurduğun takla atmasını falan iyice öğrenen her ne zaman olursa olsun uçurmak istediğinde hemen uçan kuşa denir yani uçmayı söktürmüşsün derler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

damızlık ne demek acaba tam olarak bilmiyorum da söylersen sevinirim

Damızlık ,yavru ve soy üretmek için üremeye ayırılmış çiftlere denir.Anaç kavramıda damızlık kelimesinden türediğini zannediyorum.

bir şey sorcam kuşları korumak amaclı hangi kuş beslenebilir yani uçarken filan onları yönlendirmeleri için atmaca vb korunmaları için diye soruyorum

Lord kardeşim soruyu tam olarak anlayamadım,yani güvercinleri atmaca v.s tehlikesinden hangi ırklar korur şeklinde.Ondan ziyade hangi ırklar atmacalara kolayca yem olmaz şeklinde soru daha mantıklı olurdu bence.Çünkü her ırkın uçuş stilleri ve karakteristikleri birbirlerinden farklıdır.Benim bildiğim ve yaşadığım tecrübe kadarıyla,bu tür yırtıcılara kelebekler daha az yem olmaktalar.En kolay şekilde taklacılar malesef yakalanmakta.Döneklerinde kendilerini kurtarabildikleri söyleniyor.ancak dönek beslemediğim için ,yorum yapmak istemiyorum.

atmaca gibi tehlikeleri hangi ırk korur bunu sormak istedim

nemlendirilmiş yem nedir abi açıklar msın?

kuşun dişi mi? erkek mi? olduğu nasıl anlaşılıyor anlatır msınzlütfen?

ben bir şeyi merak ettim uşan kuşlarla uçmayan kuşalrın cinslerini söyler misiniz?

öyle diğer kuşları koruyacak bir ırk yoktur atmacadan.ancak kendilerini korurlar kaçarak.

dediğim gibi kuşun erkek mi dişi mi nasıl anlaşılıyor

soruyu cevaplayan yok mu arkadaşlar

kuşlareın cinsi nasıl belli oluyor ben biliyorum ama doğrumu acba

söyle abi

kafa yapılarından,kızdığı zaman dişiye kur yapışından falan anlaşılır senin anlayacağın kadarıyla.ama bazen öyle durumlar oluyorki 40 senelik kuşcuların dişi dediği kuş bile erkek çıkabiliyor.

kolay bir yolu yok mu bunun alaşılır bir yanı

Lord kardeşim ömer abin yukarıda gayet net hatlarıyla açıklamış.Bazı şeyleri elde edebilmek için tecrübe ve en önemlisi olan sabır gerekmektedir.Bizlerde senin yaşlarındayken hep meraklıydık,istekliydik.Ancak inan ve sabret günü geldiğinde herşeyi öğreneceksin.

herşeyi öğrenmek istiyorum

herşey o kadar kolay öğrenilseydi kardeşim.acele etme.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
herşey o kadar kolay öğrenilseydi kardeşim.acele etme.

ömer bey genç kuşçular hemen herşeyi öğrenmek istiyorlar (bende o yaşlarda öyleydim) ama yaş 44 ama halen öğrenmeye devam ediyorum burada bir atasözünüde genç kuşçu lorda ithaf etmek isterim

İNSANOĞLU TENCEREDE PİŞMEZ HAYAT PİŞİRİR :oley:

evet size tamamıyla katılıyorum.bizim zamanımızda böyle siteler,internette yoktu.abilerimizin yanına gide gele,sora sora,ya da yaşayarak öğrendik herşeyi.

ne yapalım artık devir teknoloji devri abi

sana teknoloji kuşçuluğu öğretmez tecrübe kazanman lazım. o yüzden lord kardeşim sabırlı ol. kendiliğinden bişiler gelişir.

sağol feyzi abi sağol teşekkür ederim

atmavcadan konuyan bır kuş tanımıyorum ama şunu bılıyorum kı atmaca dalıcı guvercınlerı asla yakalayamaz yanı adanalar dalış gectı mı atmaca yakalayamıyor ama ındırmesını bılmelı yerınde parlak cekmelısınız...ıns yardımcı olmuşumdur eger atmaca coksa dadanıyorsa adana al onların atmacadan kacması ucmasında daha cok zevk verır...

Geri