Kusma, Halsizlik, İshal (Lütfen Acil Yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0216tr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

0216tr

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eren Çlş
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Herkese merhabalar.
Öncelikle kuşların durumunu ve dışkısını foto ile paylaştım. (Bugünün)

Olay birden yemden kesilmeleri ve durgunlukları ile başladı. Sonradan da kusmalar başladı.

Dışkıları aşırı derecede kokulu idi (bugün o kadar değil) ve erkek olan da hırıltı var.

Bunun üzerine Veteriner İlaçları satan bir yere gidip durumu aynen bu şekilde izah ettim, o da bana;

VİL-FLOKS ORAL ve AVİ-VİT TOZ verdi. Bunların her birinden birer çay kaşığı kadar alıp, bir kap içindeki temiz su ile karıştır ve kuşlara günlük içir dedi.

2 gün geçti, fakat gözle görülür bir düzelme yok. (Sizlerin de fotolardan anlayacağınız gibi...)

Belki 3-5 gün sonra ilaç tesirini gösterecektir, ama bu sefer de açlıktan ölürler diye korkuyorum.

NE YAPMAM LAZIM? SİZ BÜYÜKLERİM VE USTALARIM NLERE ÖNERİRLER ?

Şimdiden herkese teşekkürler ve saygılar...

Ekli dosyalar

• SAM_0671.webp
    SAM_0671.webp
    895.9 KB · Görüntüleme: 2,376
  • SAM_0676.webp
    SAM_0676.webp
    894.4 KB · Görüntüleme: 3,019
  • SAM_0677.webp
    SAM_0677.webp
    859.2 KB · Görüntüleme: 2,287
Canım kardeşim konu açabildiğine göre bilgisayarı güzel kullanıyorsun demek üst solunum yollarından diye sitemizde biraz araştırma yapsan çabuçak konuya girmiş olacaktın siz aramaya bakmayın araştırıp öğrenmeye çalışmayın biz yazmaya bıkmayız vilfloks (Mavi beyaz kutu) ve Avitsa senin işini görmez bu kokulu ishal ile birlikte kuşlarının boynu uzuyormu uzamıyor mu ? uzamıyorsa 4 ü miks al 2,5 litre suya bir çay kaşığı karıştır kümesinden taşları çek hergün taze olarak yap bu dediklerimi 1 hafta kadar eğer boyunları uzayıp kusuyorsa Adona miks al aynı şekilde aynı ölçekte kullan 1hafta sonunda serum veya şekerli su yap aynı ölçekte bir hafta geçmiş olsun ishal devam ederse nuframisin al bu karışımlara 1 çay kaşığı ilave yap bu ilaçlar ile verilebilir selamlar.

bulabilirsen adenoson diye toz bir ilaç var 2 lt ye 1poşet karıştırıyorsun.

Herkese İlgisi için teşekkür ederim. Öncelikle 1 tanesi çırpınarak öldü. Dİğerinin durumu aynı gibi. Dedikleriniz doğrultusun da tedavi uygulamaya çalışıyorum.
Ahmet Bey, ayrıca hastalığın ne olduğunu bilsem buraya ayrıntılı fotoğraf ile koymam. Kısmen teşhis olsun diye böyle bir şey yaptım. İyilik yap, göze sok olmuyor bence. Tekrar teşekkürler. Hayırlı günler...

Canım kardeşim bu sitede sen ve senin gibi bir sürü insana yardım etmeye çalışıyoruz kimsenin gözüne sokacak bir şeye ihtiyacımız yok yazışma üslubuna biraz dikkat eder yazarsan memnun olurum arama motorundan sitemiz vasıtası ile araştırma yapmanı önerdim istersen gönder tedavi edelim yazalım sen bu siteden ne bekliyorsan onu bulursun sana o ilaçlar ile fayda bulamayacağını yazdım çünkü her hapşırana aspirın verilmez sitem yazacağına dediğimiz ilaçları kullan kuşlar ölmesin selamlar.

Kuşların biraz geçmişinden bahset, kumeste 2 kuşmu var bu kuşları yenimi aldın.Yeni alınmış genç kuşlar sitres yapıp yemden kesilebilir.Bu safhada kuşları kurtarmak gerçekten zor.
Newcastle Hastalığı(NH) kanatlılarda solunum, sindirim, sinir sistemlerini etkileyen, çok bulaşıcı, öldürücü, zoonoz, viral bir enfeksiyondur.Kümesinde başka kuş varsa ,
istanbuldasın kuş pazarından 4 in 1 mix bu dört etkili ilaç kuşlarına koruyucu olarak vereceksin.

4 in 1 mix

Dünyaca tanınmış etkili bir ilaçtır, Yosun hastalığı-Genç hayvan hastalığı (Adeno Coli Syndro-mu) diye adlandırılan bağırsak iltihabı ve kronik ince dışkı Paramikxovirus enfeksiyonundan sebeplenmektedir.

Dozu ve kullanılışı:
Bu ilaç her zaman kullanılabilir bunun yanı sıra tüy zamanı, yarış sezonu ve üretim zamanında kullanılabilir.

6-10 gün arka arkaya 1 poşet 2lt suya. Belgasol ile kombinasyonu 1 poşet 2 lt suya ve 2 yemek kaşığı Belgasol.

Belirtiler: (Ağırlıklı olarak genç güvercinlerde) kondisyon kaybı, kusma, normalden fazla su alma zayıflama ve ölümler.

Geri