Kusma ve şişkinlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asim123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 744
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

asim123

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asım poyraz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Bugün kümese çıktım ve dişi miskimin göğsünün şişkin olduğunu gördüm şansada hayvanın bugün yumurtadan yavruları çıktı :S elime aldım kustu hayvan direk diğer kuşlardan ayırdım başka yere koydum ve antibiyotik verdim. Ne yapmam lazım ? erkek güvercin yavrulara bakabilr mi? Dişi miskiye antibiotik vermeye devam edeyim mi?

Selamlar,

Ne kadar çabuk antibiyotik vermeye meraklısınız. Antibiyotik mikrobuna göre verilen bir ilaç, insanlarda enfeksiyon nedeni, kan veya dışkı yolu ile tetkik edilerek, mikrobun adına göre antibiyotik tedavisine başlanmaktadır. Sen her hastalandığında antibiyotik iç bakalım ne olacaksın. Bağışıklık sistemin iflas edecek, hastalıklara yakalanma riskin artacak, akciğerlerin böbreklerin iflas edecektir. Veterinermisin sen, güvercin falan besleme sen olur mu?

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Abi sarımsağın bi zararı olmuyorki .s doğal ilaç hatta sitede de var . Bidahakine vermem. Güvercinin halsizliği felan yok taş gibi ama işte elime alınca kustu yavrularıda yeni çıktı daha bugün.

Selamlar,

Senin antibiyotik dediğin sarımsak mı? sarımsak ve elma sirkesi ver buna birde bal karıştır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kuşun muhtemelen veba olmuş ve bu hastalık bulaşıcıdır.virüs hastalığı olduğundan bakteri kökenli hastalıklarda işe yarayan antibiyotikler işe yaramaz.ama veba kuşu tek başına öldürmez genelde bağışıklığı zayıflayan kuş veba yanında başka hastalıkta edinir.bunlar bakteri kökenli genelde sindirim hastalıkları ishal vb..dir.bunlar için antibiyotik ben bytril tavsiye ederim ağızdan 3-4 damla 5-6 gün.sonra kuşa kalmış bünye güçlüyse kurtulur yoksa ölür.kolay gelsin...

Anladım. Veba benimde aklıma geldi ama dışkısı sulu değil halsizde değil kilosuda yerinde .s anlamadım gitti bakalm ilerki zamanlarda ne olacak.

kuşda bu belirtiler yoksa bence hasta değil kuş .yumurta çıktı diyorsun kuş yumurta çıkmasına yakın maya yapar.kursağı zaten şişkin olur.eline alınca kusması normaldir.kolay gelsin..

Asım kardes üzülerek söyluyorum kı o kuş taş catlasa bir hafta yaşar...Şimdiden ürkek olur önce hareketli filan sanırsın ama yavaş yavaş bir sabah bakarsın ölmüş.Kuşu ayır şimdeden..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri