Kuşmu Dostlukmu!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan angaralı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

angaralı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Selçuk Pehlivan
Meslek
müdür
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar,
Arkadaşlar üzülerek ifade ediyorum,ve bu başlığı atarken çok düşündüm,bir çok arkadaşımın başından geçmiştir bu tür olaylar,giden kuşun arkasından gidilirmi yada diyelimki kuş geceye kaldı ve evinin üstündeki çatıya attı,birileri geldi gece kuşu çatıdan aldı istenmelimidir yada satıyosa parayla alınmalımıdır yada saklıyorsa nasıl olacak bu tür başından olaylar geçenler varsa paylaşırsa iyi olacaktır..
Geçen yaz bi yavru uçuruyorum havayi başta sık taklada ve kuş nefessiz kaldı yerimde çukur olduğu için havada kayboldu tepelerde bir yere indi,bir iki saat olmuştuki bir arkadaşımın cebine mesaj düşmüş selçuk abinin kuşunu çatıdan aldık 400 lira getirsin verelim diye bu olayı duyunca güldüm çünki mesaj atan kişide sözüm ona arkadaşlardan ve aynı mahalleden biri şimdi bazı arkadaşlar diyebilir sen dostunu seçememişsen biz ne yapalım.Buna tamamen katılırım fakat kuşçuluk bir zaaf olamazmı insanın en yakın arkadaşı bile olsa bazen kuş saklanmıyormu,ben açıkca ifade ediyorum sırf bu olaylar yüzünden başımıda belaya sokmamak için artık kuş uçurmayacağım,nalet olsun dedirttiler havada bi kuş görmesinler altına 20 tane kuş seriyorlar düşmeyeceksede düşüyor hayvan,daha geçen hafta bi bozdumanlım gene evimin üst çatısına attı ve ordanda kayboldu aslında yeride belli ama bu iş insanın başını belaya sokar ve düşündüm taşındım 6 tane damızlığım var sağlam bi abime verip bu işi bırakmaya karar verdim tabi o isterse.
Arkadaş diye evine çağırıp çay içirip yemek yedirdiğin dost bildiğin kişiler arkanı dönüp kuşunu saklıyor daha ilerisi yumurta değiştiriyor,sırf bu işten soğumam bu işte böyle kuşçuluğada arkadaşlığada yazıklar olsun...
Ama gerçek dostlarıda vardır insanın yanlışlıkla kuş düştüğünde bi çocuğa verip yollayanlarda var dost olmasına gerekte yok insanlık namına gönderiyor ama parmakla az sayıda böyle kuşçular...
Bu konuda bir çok arkadaşlarımla görüştüm kimisi evine gelmeyen kuşu ne yapıyım deyip geçiyor kimisi ben vermem istememde diyor,ama evin terasından düştü bi damızlığın altında yavrusu var adamlar saniyesinde daha aşağı inmeden götürüyorlar istemeyecekmisin yada nasıl alacaksın ana bacı üstüne yemin edenler var yok bende diye,kısacası kuş mevzu olunca bi çok değer yok oluyor malesef
saygılarımla

çok iyi bir konuya değinmişsiniz,kuşcu adamın tek dostu kuşlarıdır.daha geçen hafta getirdiğim iki kuşum çatıdan kayboldu ne hikmetse herkes görmüş ama kise bilmiyor yerini, bence yalan kuşcu adamın dostu arkadaşı yoktur,varsa çocuğudur .Allah a emanet olun.güvercin güzel yarim ,gerisi yalan derim:) :slm:

kesinlikle sonuna kadar katılıyorum...bu kuş kadar belalı aynı zamanda güzel birşey yok...güzel kuş için bircok arkadas dedigimiz insan müsfetteleri hemen satış koyup ibreyi çevirebiliyorlar...uçurmaya bende ara verdim...şimdilik çakmaklılarımı üretmeye calısıyorum....birde söyle birşey var..senin kuşunun tuttugunda istedinmi bende yok derler...ama kendi kusları geldiginde afedersiniz ayak yalarlar....ben söyle birşey yapıyorum;
bana kusumu verene bende veririm ....ama benim yabozumu tutup vermezse isterse milyarlık olsun genede vermem....

Elbette dostluk ama camiamızda bu tür insanlar var ne yazıkki, hem de fazlasıyla. Ben de başımdan geçen benzer bir olayı anlatayım. Memlekette kuş uçururken bi sokak üstümdeki arkadaşın! farklı zamanlarda ondan fazla kuşu gelip kümesime inmişti, hepsini de gidip elimle sahibine teslim etmiştim bak kardeş kuşun geldi diye. Hatta bazen verdiğim kuş tekrar geliyordu yine götürüyordum. Ben gurbetteyken kuşların biri basamamış üst taraftaki inşaata atmış bu zat da çıkmış oradan yakalamış kuşu. Bütün ilçeye de haber salmış Birol'un kuşunu yakaladım şu kadar para verene satarım diye. Ben memlekete gelince tabi öğrendim olayı ama ses etmedim. Kuşları uçururken bi baktım yürüye yürüye geliyor benim kuş, herhalde yere atladı. Hemen koştum kedilerden önce yakaladım kuşu, baktım kanatları bantlı, bandını çözdüm saldım terasa kuşların arasına. Ertesi gün bu eleman geldi çıktı yanıma ben hala ses etmiyorum kümese gelmesine izin verdim. Dikkatli dikkatli o kuşa bakıyor. Dedim şerefsizin biri bu kuşu yakalayıp bantlamış ama kuş yürüye yürüye geldi dedim. Ne dese beğenirsiniz; "Yapma yaw hangi şerefsiz yakalamış acaba" demez mi :) İşte böyle karaktersiz insanlar var aramızda.
Saygılar...

işte konu apaçık insanın zoruna giden bu,deseki kuşun bende vermiyorum hiç önemli değil,ama gözüyle gören var inkar ediyolar verdiğin emeğemi yanarsın,3 ay bekledin işten güçten olduğunamı yanarsın,geceye kaldı sabah nasılsa gelir diye erkenden ayazda beklediğinemi say say bitmez,delikanlı adam çıkar der kuş bende vermiyom arkadaş,benim kuşumu yakalayıpta,çatıdan aldırıp saklayan yok diyen kendi payına şerefsizdir.Bu lafı yedikten sonra hayrını görsün ne deyim arkadaş...
Sırf işinden gücünden okulundan olmasın diye ne bir akrabama yeğenime nede çocuklarıma bu işi sevdiremiyom,tavsiye etmiyom hatta çocuklarımı kuşların yanına sokmuyom yapmasın bu işi diye,
önce okul,iş,aş,ev,çoluk çocuk,dostluk gelir hayatta, sonrası kuş benim için eğer kuş bunların önüne geçmişse hayır gelmez o işten...

tabiki önce iş , aş sonra hobilerr........

S A SELÇUK KARDEŞİME SONUNA KADAR KATILIYORUM ÇOK HAKLIDIR TABİKİ DOSTLUK DAHA ÖNEMLİDİR KUŞ VESİLEDİR LAKİN BU DENLİ DÜŞÜNEN İNSANLARA BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ ONLARDA Kİ BU DURUM ONLARIN KARAKTERİDİR HİÇ DEGİŞMEZLER BURDA PES ETMEMEK O KİŞİLERİ SEVİNDİRMEMEK GEREK HER NEREYE GİDERSEK GİDELİM O DÜŞÜNCEDE ÖYLE KİŞİLER HEP OLACAKTIR YAPMAMIZ GEREKEN ÖYLE KİŞİLERİ MÜMKÜN MERTEBE ARAMIZA SOKMAMAK ÖYLE KİŞİLERE TAVİZ VERMEMEK KAPIMIZA BACAMIZA GETİRMEMEK GEREK KUŞLARIMIZI İYİ EGİTMEK KİMSEYE GÜVENMEMEK GEREK SELÇUK BEYİN YAŞADIGI BENİM YAŞADIGIM YANINDA İNANIN DEVEDE KULAKTIR ANLATSAM SAYFALAR DOLAR AMA BEN PES ETMEDİM SELÇUK BEY DE PES ETMEMELİ ÖYLE KİŞİLERİ SEVİNDİRMEMELİDİR YILLARINI BU AMACA VERMİŞ BİR YETİŞTİRİCİ OLARAK ÖYLE KİŞİLERİ GÖRMEZ DEN GELMELİ KAZANAN OLMALI DAHA DA CANDAN HOBİSİNİ KUŞ SEVGİSİNİ DEVAM ETTİRMELİDİR BU İŞE YILLARINI VEREN KİŞİ OLARAK TAVİZSİZ PRENSİPLİ KİŞİYE GÖRE DAVRANILMALI BUNCA YILLIK BİRİKİMİ HEBA ETMEMELİ AKSİNE DAHADA ÜZERİNE DÜŞMELİDİR DİYORUM SAYILAR SUNUYORUM

Bazen sırf bu yüzden İçanadolu bölgesinde yaşamadığım için seviniyorum .. Özellikle taklacı kuşun yoğun bakıldığı yörelerde bu iş tamda sizin anlattığınız gibi .. İnsanların aklı laınmışcasına- kuşa taparcasına bağlandığındanmıdır , maddi kaygı ilemidir, garezdenmidir , yada tüm bunların harmanlanmısımırır bilmiyorum .. Bir dönem benzer hikayerleri çokça yaşadım şimdi bulunduğum yerde çok vbu işi yapan yok yanlızkalıyorum iki laf edecek insan yok , biraxzda burada bu özlemimi sizlerle gideriyorum .. Avantajlı yanı ise her kuş kaldırdığımda yakalatma vs endiem yok .. Bende sizlergibi değişik versiyonlarını çok defa yaşadım sıkıntılı zamanlarım çok oldu .. .. Uzun zamandır bu tarz sıkıntım olmuyor Allah çok şükür .. ..
Sadece bir kuşu böyle birine kaptırdım onada üç yıl oldu galiba ..
Olay şöyle gelişmişti.. Bu kuşu kaybolasından birsüre sonra bir festivalde burada meşur birinin sergi yaptığı salması içinde gördüm .. Tabi hemen tanıdım, kendisi ile çok yakın olmadığım için bir ortak tanıdığımızı da vasıta yaparak ,durumu da izah ederek nazikçe( insan gibi ) bedeli mukabil kuşumu geri istedim .. Para olarak bir rakam dahi telaffuz etmedim yani onun söyleyeceği rakama bağlıydı tavrım .. Tahmin ettiğim gibi kuşu bana geri vermedi hoş kuşta ''atla deve'' değildi, ama bir emek vardı üzerinde .. Bu şahısla halen tanışığız , yolda görse meraba da ediyor .. Ama artık benim için onun bir kuşçu olarak zere miktarı değeri kıymeti yok .. Allah selamet versin ..
Ha yaramı EVET YARA ....!! Demekki canım yanmışki bugün hala öfkeliyim ..
Zor durumlar bunlar gerçekten .. Allah herkeze kolaylık versin ..
Size bulunacağım tavsiye ise şu ; bizler bu işi kolay kolay terk edemiyoruz .. Biraz zamanan bırakın ,bu durumu kuşlarınızı uçurmayın yerde kalsın bırakın .. Biraz bir süre geçsin ve SOĞUK KANLILILA tekrardan düşünün herşeyi.. Kimse için değil kendi zevkimiz için çırpınıyoruz damızlıklarınızı da vermeyin kimseye , bırakın yerde kasın .. Günü geldiğinde sıfırdan başlamak çok zor oluyor ... Sonra bu dostlar arkadaşlarda kayış atabiliyor .. Eminim bu tarz olayalrıda yaşamışsınızdır .. Ben çok bekledim emaneti , ''yada emanetlerden boynu dönük tek bir erkeği ''geri alabilmek için ,yaşımdan kendimden utandığım oldu, kapı önünde içeri dahi alınmadan kendi kuşunu beklemek için kedigibi titrediğim oldu .. Lanet olsun bu işe düştüğüm hale bak diye çok hayıflandım .. Ama bırakılmıyor , kuş bırakılmıyor , havadan bir tane geçse insanın boynu ters dönüyor .. El kapısında kuş sahibi ASLA olunmuyor .. Rencidenin kıralını yaşatıyorlar .. Tavsiyemi tekrarlıyorum size ; uçurmasanızda kabuğunuza çekileceksenizde bırakın yerde kalsın kuşlarınız .. Bir avuç yemini verin orad kalsın .. Sonra pişmanlıklar kaçınılmaz .. Kuş kapıdan çıktımı daha sı ASLA YOK::!!
Acizane size önerim bu yönde bir arkadaşınız olarak .. Kolay gelsin Allah kolaylık versin .. selamlarŞEREF

bana öyle bir mesaj gelse alırım bıçağımı giderim yanına.. adam gibi indiriyorsa alır indiremiyorsa çalamaz.

s a şuan kuşlarımdan üç yıla yaklaşıyor ayrıyım selçuk kardeşimin yerinde olmayı çok isterdim ama yok çok güzel müstakil bahçeli evim vardı bilhassa kuşlar için almıştım ama evim kanunen kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılınca kuşculuga ara verdim yarısı sevdigim dostumda yarısı agbeyimde inanın durumlarını bilmiyorum bildigim tek şey kuşlarımın orda burda gezmesinden dolayı streste olduklarından yumurtlamaış olmalarıdır yine selçuk kardeşimiz kuşlarına bakabiliyor deşarz olup stresini atabiliyor ya ben inanın boşluktayım tek tesellim burada ki paylaşımlar tanıştıgım arkadaşlar ve dostluklar buda bana şimdilik yetiyor selçuk kardeşimim sonradan pişman olacagı bir şeyi yapmamasını diliyorum çünkü çok arar bulamaz kimsede kendi gibi kuşlarına bakamaz öylesi daha kötü olur pireye kızıp yorgan yakmak gibi bir şey bir müddet uçurma kafan yerine gelsin hırsla kalkıp zararla oturma makul ol diyor sagılar sunuyorum

eyvallah abi tavsiyelerine uyacağım,benim zoruma giden kuş bildik yerde yok çekiyorlar,olay başka sen biliyon işte..ayrıca arkadaşın biri çekerim bıçağı yazmış biz ne diyoruz sen neden bahsediyosun yaşın genç daha bu ne şiddet bu celal kuş için değermi bıçak mıçak sakin ol öfkeyle kalkan zararla demişler yok böyle birşey...

angaralı' Alıntı:
eyvallah abi tavsiyelerine uyacağım,benim zoruma giden kuş bildik yerde yok çekiyorlar,olay başka sen biliyon işte..ayrıca arkadaşın biri çekerim bıçağı yazmış biz ne diyoruz sen neden bahsediyosun yaşın genç daha bu ne şiddet bu celal kuş için değermi bıçak mıçak sakin ol öfkeyle kalkan zararla demişler yok böyle birşey...

dikkatli oku abi, indiriyorsa adam gibi eyvallah ama diğer türlü hırsızlık olur acımam.

delicem46' Alıntı:
bana öyle bir mesaj gelse alırım bıçağımı giderim yanına.. adam gibi indiriyorsa alır indiremiyorsa çalamaz.
Güzel kardeşim olurmu ne bıçağı !! şusu busu .. ! Bu kuş dediğin '' iki kanat birde kuyruk ''.. Adam öldürecek kadar yada yaralamaya değecek kadar ne var bunda .. Namus cinayetimi bu , Daha soğukklanlı düşünmenizi öneririm .. Kuş için ağıza alacak lakırtı değil bunlar , size ne kazandıracak ? yada kime ne kazandırır ? bu tür tepkiler .. Yapmayın Allahaşkınıza .. selamlarŞEREF

İyi kuş bir şekilde elde edilir ,satın alınır, üretilir, yetiştirilir.. Ancak iyi bir dostu, yine iyi bir dostluktan başka hiçbir şekilde elde edemezsiniz... Ne kuş ne de başka hiç birşey yada başka hiç kimse için dostumdan arkadaşımdan vazgeçmem.. Tabi bu söylediklerim gerçek dost ve arkdaşlar için onlarda zaten insanın hayatında bir elin parmaklarını geçmez..

hiç bi kuş kanı bile bozuk olsa gidip inmez vardır bi sebebi,ben onu demedim zaten çatılardan toplama ekibi var onu kastettim ama bu tiplerle uğraşılmaz konunun başlığı bu zaten kavgaya ne gerek var,kuş için adam vursak nüfus yarıya düşer gerek yok bu işlere,kavgaya gürültüye.sanada tavsiyem sakın böyle bi işe girişme önceki senelerde çok oldu kuş için adam vurdular bizim amacımız adımız çıkmış beşe bu camia nasıl düzelecek taa yüzyıllardan beri bu işler böyle eski zamanlarda kuşcunun nikah şahitliği bile kabül görmezmiş eski adamlar haklıymışta sen ne dersin!!!

SELÇUK BEY,sonunda kuşçuluğun kangreni denebilecek konuya gelmişiz sayenizde.Maalesef büyük sorun,genelde oyun kuşu işini beceremeyen,kendini geliştiremeyen,kişiliği ve karakteri eksik kuşçuların meraklı olduğu bir mevzu bu.bir kuşçu kuşunuzu indirip vermiyorum dese,saygı duyarsınız belki ama çatılardan kuş toplamak bence kuş çalmakla aynı,böyle bir durumda insanın ne tepki vereceği inanın istem dışı oluyor bazen.

Her kuşçu gibi bende bu konuda çok tecrübe yaşadım.abi dediğim insanların kuşumu yakalayıp sakladığını,çoluk çocuğu,çakalları benim kuşlarımın peşinde gezdirdiğini duydum.bu tarz insanlarla ben selamı sabahı kestim,arkadaş çevremde bu tarz insanların olmamasına dikkat ederim.herkesin tavır alması gerektiğini düşünen biriyim.

Ama mallesef ne yaparsak yapalım canımızı yakmaya devam ediyorlar ve edecekler.bu tarz insanların eline altın verseniz tenekeye döner bu yüzden artık kuş kaçırsam bile kimseye söylemiyorum.ama bu tarz insanların kuşlarının kaçtığını duyduğumda yalanda olsa bende diyorum.kümesime yabancı kuş sokmam bunu dememin tek sebebi belki bir gün gerçekten güzel bir kuşlarını yitirirlerde bizim yaşadıklarımızın ne olduğunu anlarlar.

20 metre yanımda 100 metre aşşağımda,100 metre yukarımda etrafımız sarılmış durumda ama iyi kuşçu,iyi seyis bir şekilde bu durumu asgariye indirmeyi bilir.sizinde tecrübeniz ile bu konunun üstesinden geleceğinize eminim.hem hep kötüler yok inanın bir sürü arkadaşımızda var adam gibi adam.önemli olan bir kişide olsa güzellikleri paylaşıp,erdemli olabilmek.

SAYGILAR....

Dostluk tabiki ..
Ama öyle bir zamandayızki dostluğun kavramını bilmeyen insanlar var.. Hayvan sevgisini menfaate dönüştüren ve değişik yollar ile birşeyler elde etmek isteyen.. Eden yada ettiğini sanan insanlar var.. Ama şöyle birşeyi unutuyorlar . Ah edenin kuşundan kimse fayda görmez.. :asla: Zaman bunu gösterecektir ve kuşçuluk bir günden ibaret değildir giden olacaktır giden olduğu gibi gelende olacaktır bunun bilincinde olmak gerek .
Unutmayalım kuşçuluk emek ister ,sabır ister.. :tamam:

Saygılarımla..

s.a. Selçuk abi malesef kuşçuluk devam ettiği müddetce bu tür olaylar hpimizin başına gelmeye devam edecek....kuşçuluk gönül işidir onları yerde gezerken seyretmek,yıkanmaları yavrularına kusmaları yumurtaya yatarken inceliği yuvasında ki eşine çöp taşıması ,oyun yaparken o uzaktan atmaca gibi gelmesi sonra kafasını kaldırıp takla üzerine takla vurup geri gidişi v.s. bunun gibi daha saya bileceğimiz bizi heyecanlandıran gururlandıran sevindiren oloaylar var...
bunlardan ayrı kalmak olmaz.hele birde kurulu düzenin varken...o etrafındaki şerefsizlere inat şerefli bir biçimde aynen yoluna devam etmeni dilerim....
bundan 4 sene öncesi yaklaşık 7 yıl kuşçulağa ara verdim burdan namusum üzerime yemin ederim ki eskiden beslediğim kuşlarımı defalarca rüyalarım da gördüm dile gelip konuşurlardı bana bize bakmıyosun diye sitem ederlerdi.. taki tekrar kuş beslemeye başladım kesildi.
abicim gerçekten kuşun eksikliğini hissedersin onlardan ayrılman kendinden birşeylerin kopuk gittiği demektir ve ne yaparsan yap yeri başka birşeyle dolmuyor....
başlığa gelecek olursak :
kuşmu dostluk mu? tabiki dostluk olması gerekiyor.her ne olursa olsun nihayetinde kuş bir hayvan insanlık daha önemli işte bunun bilincinde olmayan insanlar da hayvandan daha hayvan ..... başımıza bi olay gelse kuşlardan değil insanlardan medet bekleriz...
arkadaşa borç verilir dost ile paylaşılır...
arkadaşa selam veririlir dosta sır verilir...
sır verdiğimiz paylaştığımız insanlarla yola devam diğerlerinin canı cehenneme madik atan varsa zaten bizim dostumuz değildir insanın içini biraz acıtır ama insanoğlu öyle büyük bi kudrete sahiptirki bütün olumsuzlukların üstesin den gelir...
ABİ SEN CANINI SIKMA ŞEREFSİZLERE İNAT,,İNADINA ŞEREFLİCE YOLUNA DEVAM ......
sevgi ve saygılar..

ASIL AZMAZ BAL KOKMAZ KOKARSA YAĞ KOKAR ASLI AYRANDIR kapına gelir ekmeğini yer çayını içer kümesini patlattırır kuşunu indirir bile bile saklar kaydırır yaptıklarına bakarsın çoçuk yapmaz yaşı 60 olmuş adam sanırsın fesatlıktan kalbi si..... miş kuş sahibi olamaz elindekinin kıymetini bilmez o yüzden adama göre kuş adama göre tüy kuşçulukda bu yüzden ilerlemez hep geriye gider sürcüli ihsan ettiysek af ola selamlar

biber06' Alıntı:
ASIL AZMAZ BAL KOKMAZ KOKARSA YAĞ KOKAR ASLI AYRANDIR kapına gelir ekmeğini yer çayını içer kümesini patlattırır kuşunu indirir bile bile saklar kaydırır yaptıklarına bakarsın çoçuk yapmaz yaşı 60 olmuş adam sanırsın fesatlıktan kalbi si..... miş kuş sahibi olamaz elindekinin kıymetini bilmez o yüzden adama göre kuş adama göre tüy kuşçulukda bu yüzden ilerlemez hep geriye gider sürcüli ihsan ettiysek af ola selamlar

daha ne denebilir bu sözler herşeyi net anlatıyor,eyvallah burda yazılan yazılar çok büyük destek oldu bana herkese çok teşekkürler...saygılar...

oncelıkle herkese selamlar.dedıgınız olayın benzerını daha bu pazar gunu yasadım.yenı ucmaya baslamıs bır takım ayna kuyruk arap yavrum vardı makaslı kuslarla beraber catıda guneslenıyolar,havadada bır kusum ucuyor neyse bu yavrular bırden urkdu havalandı yavrunun bırı ucan ın pesınde gezmeye basladı 100m asagımdan anında 20 kus bırden kalkdı yavruda gıtdı dusdu tabıı.gıtdım kus bı yerde beklıyor ordakı kus besleyenlerde hep arkadasım.hepsının kusunu ıade etmısımdır.dedım yavru benım bılgınız olsun,tamam murat lafı olmaz geldımı getırırız.neyse aksam oldu gelen gıden yok gıtdım herkez ınandırıcı olmak ıcın kumesıne cıkarıyor dıyor bak yok ısde.dedım ben cocuk degılım o kus burda bırınızde,kısıyıde tahmın edıyorum ama gozle gormeyınce bıseyde dıyemıyorum yalnız bana ıyı ders oldu daha ne kımsenın kusunu verırım nede benden ıstemeye gelebılırler.hele bırde bırınden cıkarsa daha ona kusda ucurtmıyacam ahdım var.bız enayımız verıyoz elın kusunuda bızımkı cıkmıyor.ayıp ya altı ustu kus.

bu konuda benimde bir kaç çift sözüm olacak.Başımdan geçen olayı kısaca anlatmak isterim;babamın bir arkadaşı,her zaman bize çay içmeye gelen,muhabbet sohbet eden birisi bu.Birgün yine bu bize geldi kuşlara bakıyolar babam ve arkadaşı sonra 1 çift eşli kuşumuz vardı .Erkek dişiyi kovalayınca dişi kalktı ve erkekde peşine kalktı tabi,dişi indi erkekde oyunlu sonra erkek ağaca düştü,erkekde tüyde bunuda belirtiyim.Neyse babam erkeği indirmek için kümesten kuş almaya gitti ve aksilikki babam gittikten sonra kuş yere indi ve babamın arkadaşı da bu kuşun indiğini gördü tabi,fırsattan istifade babam kuş geitmeye gidince bu adam kuşu yakalamış ve arabanın bagajına atmış.Babamda kuşu ağaçta sanıyo ama ağaçda değil tabi sonra adam işim çıktı bahanesiyle kalktı gitti ve kuşuda götürdü.Biz kuşu günlerce bekledik ve çok aradık etrafta ama tabi gitti kuş.Diyeceksiniz ki kuş gittiyse niye arıyosunuz tabi o an insanın aklı onun çaldığı gelmiyo sonra kuş baya bir zaman geçtikten sonra gelmeyince onun çaldığından emin olduk.Düşmedik bu olayın üstüne çünkü bir olay oalcağından başımızın belaya girmesini istemedik ve o adamın yerinide biliyoruz.Bu arada çalınan erkek ve rengi mat sabuni ama rengi mat sabuni olduğuna bakmayın ben o kuşu Erzurum dan getirmiştim çok iyi kuşlar oyunlarını anlatmak yetmez...Abilerim hepiniz benden büyüksünüzdür şuan 18 yaşındayım ama kuşçuluk konusunda inanın çoğu kuşçudan daha iyi kuşçuyumdur tabi babamın sayesinde senelerin emeğini onunla bende öğrendim ve şunu söyleyebilirmki insan kuşundan başka kimseye inanmaması lazım tanıdığı biri olsa bile birgün tanıdığından zarar geleceğine adım gibi eminim.herkese çok selam söylüyorum kazasız belasız kuş uçurun inşallah...

ben şahsen tuttuğum kuş kimin olursa olsun veriyorum. Yazın bir günde 4 kuş yakaladım,3 tanesi arkadaşların çıktı geri verdim.Kendi yavrularımdanda 1 yılda 20 tanesini hediye verdim. Yalnız daha önce benim kuşları tutan ve geri vermeyenlerin kuşunu vermem. Ama kuş kaçıran biz olunca çoğunu parasıyla bile bulamıyorum. Geçen sene açan 5 damızlık kuştan sadece 1 tanesini buldum. Kuşçuluğun cilvesi mi nedir,çoğu yerde bu durum aynı.

bence dostluk arkadaşlar

Herkeze selamlar arkadaslar, ben Almanyadan katiliyorum ve Siteye yeni kayit odum. Almanyada Taklaci Kus besleyenler var ama Türkiyedeki kadar fazla olmadigindan bizim böyle sorunlarimiz olmuyor cok sükür. Simdiye kadar sadece forumdaki yazilari okuyordum ama "Kusmu Dostlukmu" basligi altindaki yazilari okuyunca aklima beni düsündüren bir soru takldi. Peki bu kus calmanin günahi ne olacak?. Kul hakki diye birsey var ve hesabida cok cetindir, kus ister catiya düssün ordan al isterse kendi gelsin kümesine girsin hicbir farki yoktur, eger sahibini biliyorsak vermemiz gerekir, vermeyip gizlersek Allah c.c o emegin karsiligini calandan alip süphesiz hak sahibine verecektir bundan kimsenin süphesi olmasin. Kusu calinan Arkadaslar üzülmesin ve calinan Kuslari kaba kuvvetle geri almaya kalkismasin, onlarin hakkini Allah c.c mutlaka onu memnun edecek sekilde verecektir. Benim haddim olmayarak bütün Türkiyedeki Kuscu arkadaslara tafsiyem: Kusunuzu calan komsu kuscu arkadaslarinizla dostlugunuzu kesmeyin, bilakis onlarla dostlugunuzu pekistirin, kusunuzu caldigini kesin bilsenizde dahi, belli etmeden calana nasihat edin, hesap gününü hatirlatin. Calanla konusurken baska kusu calinan birinin hikayesini anlatin, nasil üzüldügünü, ne kadar emek verdigini, Allahin ondan hesap soracagini filan. "Sana tas atana sen cicek at misali" onun Kalbini yumusatin, insaallah böyle iyilikle bu hirsizlik olaylari azalacaktir. Bütün Kuscu arkadaslara selamlar.

bazı kuscular kusu secsede bende dostluk onde gelır kustur 2 kanattan ıbaret bır canlı ama dostluk bambaska dostluk olursa zaten kusda oluyor benım fıkrım budur.

Geri