kuşta halsizlik, acaba salmonella mı??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bana bir kuş geldi kuş ilk gün iyiydi diğer günde iyidi fakat 2. gün ailevi bir sorun nedeni ile kuşlara biraz geç bakmak zorunda kaldım büyük ihtimalle o gün kuş hastalandı daha yavru ekesi kuşdaki belirtiler pusma kabarma iştahsızlık cok su içme sulu isal ve zayıflık geçen pazartesi başladı biraz araştırma yaptım salmonella gibi ama zaman geçti baya sallabaşa cevirmedi bir arkadaşımda vardı aynıydı durumu 2.5 haftada iyileşti sadece sarımsak yedirmiş o ben nasıl bir ilaç kullanmalıyım kuşu diğer kümese koydum

kuşunda bir çeşit virüs var, yüksek ihtimalle adenocoli rahatsızlığına benziyor, 4 in 1 mix diye bir toz var, beraberinde belgasol diye mineral, vitamin ve elektrolit takviyeli bir sıvı ile veriliyor. çok bulaşıcı bir hastalık olup, diğer kuşlarını çok iyi gözlemlemen gerekmektedir. eğerki aşağıda yazdığım sıraya göre hastalığın gelişmiş ise bu dediğim ilaçları muhakkak kullanman gerekli.

1- Halsizlik
2- ishal
3- Çok su içme
4- iç kuruma
5- uçamama
6- olduğu yerde felçli gibi kalmak ( bu hastalığın son aşaması ve ondan sonra kurtarma şansı maalesef yok)

inşallah bir an önce iyleştirirsin.

Geri