KUŞU DENEMEK..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan filo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

filo

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
filocu
Meslek
.
İlgi Alanı
Arkadaşlar oyun kuşu hakkında kafamda çok şeyler var zaman ile hepsini teker teker paylaşmaya çalışacağım..Bilindiği üzere merak araştırmayı, araştırmakta sonucu getirir..

Tüm büyük,küçük işin bilincinde olan merakçıların ortak bir sorunu olduğunu düşünüyorum.. Bir kuşu bir soyu denemek..
bilindiği üzere kuşlarımız eke ise bir çift kuşu denemek en az 1 yıl,kuşlarımız yavru ise 1,5 yıl demek.. işte kuşun, ekeleşmesini beklemek, tüy dizimi,antrenman,sökmek,eş yapmak,yatırmak,yumurta çekmek,yavru almak,tekrar kaldırmak vs.. vs.. gibi evrelerden geçirmek ve sonunda-- '' tüh 1 yılım ve emeğim boşa gitti, veya al işte kuş çıkarttım çayı hazırlayayım arkadaşları çağırayım'' demek için 1- 1,5 yıl bayağı uzun bir zaman,bilindiği gibi 2 iyiden bir iyi çıkmıyor.. bazen güzel bir dişi ile sünepe bir erkekten güzel hatta 2 sünepe kuştan bir kuş çıkabiliyor.. 10 15 senesini bir soya bağlayıp sonunda çöpe giden nice 10 15 seneler duyuyoruz.. aynı duruma düşmemek için..

Demek istediğim şudur ki; Kuş eşleme yöntemleri nelerdir ? bu eşlemelerde fiziki yapı, bölgesel farklılıklar vs. göz önüne alınmalı mıdır ? bu deneme sürecini kısaltacak yöntemler varmıdır ? çıkan yavruları uçurup neye göre bu soyun tuttuğuna karar veririz ? öte yandan anaçlardan alınan bir yavru mükemmel oynadı diğeri çok kötü çıktı ne yapmak gerek ? veya hiçbir formül uygulamayıp ben kuşu elime alınca bundan yavru gelir bununla bu tutar diyebilen var ise bana bir uğrayabilir mi :)

Bilinçli yetiştirici arkadaşların konu ile ilgili cevaplarını istirham ediyorum.. selamlar..

S A Ahmet kardeşim bilgilenmek ögrenmeye çalışmak tabiki çok güzel ama bu ve benzeri sorular sende biliyorsunki defalarca soruldu cevaplar verildi aynı yemegi ısıtıp ısıtıp yemek gibi bir şey bir şeyler üretmeye çalışman güzel sagolasın daha degişik açılmamış konulara yogunlaşalım yanlış anlama zaten 10 15 senesini bir soya baglayıp beslemişse bir şey bulmuştur çöpe atmaz atanlar ise hatayı yanlışı olmamışı göremeyen fark edmeyendir kuşçu hatasıdır

iş cıkartacak kusu ıyı kuscu anlar ınceledıgınde.iyi ve kotuyu anlar ve hemen ayrıstırır.kotuyu denemez bıle..bakısından anlar..durusundan...terbıyesınden..kafasını oynatmasından bıle...kanadını cırpmasından.belınden anlar..say say bıtmez..saygı ve sevgıler Ahmet kardesım..

ve hatasız da kuş olmaz.ancak hataları kabul edılebılır duzeyde olmak zorundadır..anlamıssındır..

yerıne ınsın baska noktaya oynamasın kanat acmasın yapısmasın ama eke kusum 10 sefer yapsın 50 m den atsın 1,2 dırek oynasın 5,6 takla atsın ınerken bıraz zorlasın 1 takla atsın daha ne ısterım..yok 100,200 m den atacak.3 mınare oynayacak falan bunlar fasa fıso yalan..

FORMULA 1' Alıntı:
ve hatasız da kuş olmaz.ancak hataları kabul edılebılır duzeyde olmak zorundadır..anlamıssındır..
HER SEFERINDE TABAN TAKLA ATMASIN 10 SEFERINDE 4,5 TANE ATSIN MESELA...

Açmış olduğum konu daha önce açılmış veya gündeme gelmiş ise özür, Denenen soyun tutup tutmadığını nasıl anlarız kısmı hariç diğer şıklara hiç denk gelmedim, görmedim, okumadım..

valla sevgili kardeş bede bu aralar soy kurmaya çalışıyom ama inan eskiden bu işler daha kolaydı senede bikere bitane kaçak tutardım yıllarca keyfını surerdım ama şimdi inen kaçakta boş anlıyacan kuşun sonunu goren hemen yatırıyo ben şahsen kuşu buldunmu asla yatırmam direk keyfini çıkarırım ben olaya farklı bakıyom mesala 6 ay once arkadaşımın damızlıklarından çıkan yavru bir gök mavi aldım kardeşi mat sabuni idi ben maviyi aldım mavi şuan son 2 telekte ve fena sertte kardeşi daha sökülmedi bile yani anne baba istedigi kadar guzel olsada altından boş kuş çıkabilir bence en güzeli bu işi ticari degilde keyif için yapmak kuşları fabrika goren zihniyetlere de karşıyım .
ama bi gerçek var bence en kral kuş kırık kale kuşu hem yıllarca oynar bozmadan hemde asla yapışmaz umarım bu tiyomdan bişeyler çıkarım o çok meşur x kuşlarını allıp uzun vadede oyun beklemezsin. sana bol şans.

selam sedat efem..

Aynen katılıyorum,iki iyi kuştan bir iyi kuş çıkmayabiliyor..

ahmet bey selamlar,bu konu aslında o kadar güzel ve değerliki çoklu anlamlar içeriyor.öncelikle hayatta hiç bir şey tesadüf değildir bizler öyle anımsar ve anlarız.kuşda tesadüf çıkmaz kısmette olandır .çoğu arkadaşlarımda diyaloglarda (ÜSTAD)CÜMLESİNİ KURUYORUM.bir hakim bürokrat doktor pilot vs.gibi üst düzey meslek sahibi kişilerden güvercin konusunda deneyim ve tecrübe sahibi olanlardan hiçbir farkı olmadığı düşüncesindeyim,bir kuşbaz 5 10 senede meydana gelmiyor daha uzun zamanlar ve sabır gerektiriyor .yalnızca bir soruna cevap vereyim iyi kuşbaz olmanın yolu sevgi saygı ve höşgörü bu üçü varsa kuş sadece bir alet veya vesiledir .kuşu kuşçudan kıskanan ve önem veren kişilerde iyi kuş olma ihtimali ne kadar düşükse ...kuşu herzaman sadece aracı olarak kullanan zevkten başka bir çıkarı olmayan insandaki düşüncede iyi kuş olma ihtimali okadar yüksektir.kuşa kuş gözü ile bakar anlarsan sorunun bir çoğunu anlamış olursun işin inceliği bu ayrıntıda saklı,bir çok yöreden kalabalık kuşlarla uğrasım olmuştur buda bir tecrübe daha doğrusu arkadaşlar tanıdım birbirlerine benzeyende vardı ayrı zıt olanlarda .ama amaç hemen hemen aynı idi iyi kuş ...ortak fikir ve öneriler oluşuyor derken zamanla meyve vermeye başlıyor zevk tat ve haz almaya başlıyorsun .birde bakmışınki kuş gelip geçmiş asıl baki kalıcı olan dostluk kalmış elimizde işte tek telaşemiz bu olsa gerek .kuş eşlemek bence çok basit yeterki eşliyeceğin kuşları çok iyi tanı .olumlu yada olumsuz sonuçlar aldıkça bilgi ve tecrübe kazanılıyor zamanlada bu bütünleşiyor.hazır pişmişi herkez tadar asıl teşekkür edilecek kişi meslek erbabı ahçıdır öyle deyilmi işte ....bir çok arkadaşımızın yaptığı birşey hazır almak kendinden çıkmış gibi sergilemek emek olmadan ekmek olmaz...mesela ufak bir tecrübemi paylaşıyım kuşun o anki özelliğine bakacaksın yani anne yada babasında şu bu vardı neden kendisinde yok oysa içinde var bu neden yapmıyor beklentisi çok zaman kaybettiriyor unutmamalıyızki bir özellik verirken diğer bir özelliğini kaybettirme olasılığı o denli yüksek oluyor her yavru cücükte farklı nitelikte kuşlar çıkabiliyor.tek kan beslemek bile çok zor belli bir zaman sonunda sıkışmalar oluşabiliyor ayrı kanlar sokmak gerekebiliyor.yani bu konu o kadar hassaki hiç kimse şunu bunu yap 12 den vurursun diyemiyor sadece yorumlara dayalı.yalnız hepimizin çok iyi bildiği tanıdığımız kendi kuşlarımızdır saygılar

filo' Alıntı:
selam sedat efem..

Aynen katılıyorum,iki iyi kuştan bir iyi kuş çıkmayabiliyor..

evet ama iyi kuslarla calismak sansi artirir merdivenin en altindan deyilde bir iki basamak ustunden baslamamizi yardimci olur
saygilarimla

Kuş eşleme yöntemleri nelerdir ? bu eşlemelerde fiziki yapı, bölgesel farklılıklar vs. göz önüne alınmalı mıdır ? bu deneme sürecini kısaltacak yöntemler varmıdır ? çıkan yavruları uçurup neye göre bu soyun tuttuğuna karar veririz ? öte yandan anaçlardan alınan bir yavru mükemmel oynadı diğeri çok kötü çıktı ne yapmak gerek ? veya hiçbir formül uygulamayıp ben kuşu elime alınca bundan yavru gelir bununla bu tutar diyebilen var ise bana bir uğrayabilir mi :)

Bilinçli yetiştirici arkadaşların konu ile ilgili cevaplarını istirham ediyorum.. selamlar..
filo
Üye

Ahmet kardeşim;işin özüne girmişsin.bu sorulara cevap bulup,hayata geçiren usta olur zaten.arkadaşların yorumlarını okudum.mantıklı birşeyler okumadım pek.tabi bana göre.o sorulara cevabı bir kuşçu ancak 10 yılda uygulama ile bulabilir.umarım sitedeki ustalar bu konu hakkında bizi bilgilendirirler.

Ama şunu söylemek istiyorum;oynayan,tutmuş her kuştan iyi yavru çıkar.oyun genini taşıyan her kuşun genini fazlası ile yavruya geçirebiliriz.tabi ki doğru bir deçimle.oda ustalık zaten.banim aslında bu konu hakkında söyleyeceklerim çok fazla ama ustalar daha mantıklı yorumlar yapacaklardır.

.........saygılar......

filo' Alıntı:
Arkadaşlar oyun kuşu hakkında kafamda çok şeyler var zaman ile hepsini teker teker paylaşmaya çalışacağım..Bilindiği üzere merak araştırmayı, araştırmakta sonucu getirir..

Tüm büyük,küçük işin bilincinde olan merakçıların ortak bir sorunu olduğunu düşünüyorum.. Bir kuşu bir soyu denemek..
bilindiği üzere kuşlarımız eke ise bir çift kuşu denemek en az 1 yıl,kuşlarımız yavru ise 1,5 yıl demek.. işte kuşun, ekeleşmesini beklemek, tüy dizimi,antrenman,sökmek,eş yapmak,yatırmak,yumurta çekmek,yavru almak,tekrar kaldırmak vs.. vs.. gibi evrelerden geçirmek ve sonunda-- '' tüh 1 yılım ve emeğim boşa gitti, veya al işte kuş çıkarttım çayı hazırlayayım arkadaşları çağırayım'' demek için 1- 1,5 yıl bayağı uzun bir zaman,bilindiği gibi 2 iyiden bir iyi çıkmıyor.. bazen güzel bir dişi ile sünepe bir erkekten güzel hatta 2 sünepe kuştan bir kuş çıkabiliyor.. 10 15 senesini bir soya bağlayıp sonunda çöpe giden nice 10 15 seneler duyuyoruz.. aynı duruma düşmemek için..

Demek istediğim şudur ki; Kuş eşleme yöntemleri nelerdir ? bu eşlemelerde fiziki yapı, bölgesel farklılıklar vs. göz önüne alınmalı mıdır ? bu deneme sürecini kısaltacak yöntemler varmıdır ? çıkan yavruları uçurup neye göre bu soyun tuttuğuna karar veririz ? öte yandan anaçlardan alınan bir yavru mükemmel oynadı diğeri çok kötü çıktı ne yapmak gerek ? veya hiçbir formül uygulamayıp ben kuşu elime alınca bundan yavru gelir bununla bu tutar diyebilen var ise bana bir uğrayabilir mi :)

s.a

kuş eşlemek aslında çok çok zor bi sanattır bilinçli bir şekilde eşlenecek kuşların bir birlerine sert yada aşırı gevşek olmamasına dikkat etmemiz lazım denge olayı bu işin bence en ince noktası aşırısından ve azını ayarlamamız gerekir.

zaman olayına gelince bu yetiştiriciye kalmıştır kendisini tatmin ettigine inandıgı güne kadar hedefi üzerindeki bütün soru işaretlerine son noktayı koymak zorundadır kendisini kandırmamakla beraber yok bu az eksik gibi eksikler bence en büyük eksiktir baş eksikler bellidir bu eksikleri giderdikten sonra hedefe daha emin adımlarla ilerleye biliriz diye düşünüyorum.

eşleyecegimiz kuşa gelince her kuşçunun aradıgı bagzı krıterler vardır krıteri olmayan kuşçu bence boşa zaman harcar kuşu fizik yapısı kanat kuyruk ayak paça göz gaga tüydeki yumuşaklık vs bunların hepsinin bir arada bulunması gerekir diye düşünüyorum alınan yavrunun tatminligi kadar onun yavrusununun ve hatta onun yavrusununda kendisine yakın bir profil sergilemesi gerekir bire bir aynı olmasada mümkün mertebe yakını olması şarttır.

bölgesel farklılıklar kesinlikle göz önüne alınması gereken bir tedaydır.

alınan 6 yavrunun eger 4 tanesi beni tatmin etmiyorsa bence fazla zaman kaybetmeye değemez derim elden çıkarırım

saygılar

s a konular güzel olunca yorumlarda güzel olmalı diyorum böyle güzel sorulara yapılan yorumlar bu işe gönül vermiş kişilerin yaşayarak birikimleri daha mantıklı olur görüşündeyim bazı gözlemledigim pek çok cevapların o kuşçunun birikimi bilgisi degilde kopya çekimi oldugunu söyleye bilirim ben buradaki yorumuma kendi yetiştiriciligim üzerinden deginecegim kendim 35 yıllık kuşculuk hayatımda hep tek damar kuş besleme taraftarı oldum bu benim kuşu kuşcuyu kuşçulugu anlayış şeklim karar verip tutmuş diyebildigim kuşlarım halen durur 7çeşit renklerdedir her rengin oyun şekli farklı yanı bozdumanlının atışı güzel ise // dumanlı kirlinin gidişi taklası bol ///kirlinin gelişi kapanışı taban taklayı çift vurması var ise //// kara kirlinin gezmesi pikeleri tımanması farklı // yani diyecegim TUTMUŞ KUŞ DERKEN hepsi aynı oyunu aynı standartı yapar demek degildir ama hepsi oynar üreteni ve izleyeni tatmin eder ve etmelidir aynı anne babanın insan olarak bütün çocukları birbirine benzemeyebiliyor ama kan gurupları aynı mesela örnek veriyorum insanların amca çocukları kardeş gibi birbirlerine çok benziyebiliyorlar diyecegim tutmuş kuş ararken bütün yavrular aynı oyunu aynı performansı gösterir zorunlulugu yok hepsi güzel oynar ama kimi taklalı// kimi uzun// kimi kısa daha hareketli ///kimi gezer atışlı bol taklalı /// kimi daha heyacan verir az taklalı /// HA tutmuş kuşta hiç oynamayanda tek tük çıkar ama bu kuşun kötü oldugunu göstermez çünkü o oynamayanın altındanda aynı özellikleri taşıyan yavru çıkar tutmuş kuşlara kan katarken kattıgın iyi dedigin kuşun kendisinin iyi olması yetmez acaba o iyi dedigin nasıl bir kuştan çıktı iyi tarafı ne taraftan geliyor vurdugun kuşun ne kadar iyi kötü tarafı varsa onlarıda vercektir bunun zorlugu kuş katmanın azlıgındaki önem burada yatıyor şu anki kuşlarım 13 yıllık ama bunları hiçbir zaman çogaltmam 20taneyi geçmez takibi zorlaştıgı için daha iç içe sokmamak kanı dahada yakınlaştırmamak gerek çaprazlama devamlı yapılması gereken fakat bir yere kadar olmalı her kuşcu elindekinin daha iyisini arar aramalıdır fakat bildiginede sahip olmalıdır güvercin yetiştiricisinin yaşayarak geldigi nokta ile buralardan duyma netten ögrenip konuşma aynı şey degildir gerçek kuşculugu yaşamak lazım
BENİM GÖZÜMDE KUŞÇU 2ÇEŞİTTİR
1YETİŞTİRİP BESLEYEN
2YETİŞMİŞİ BESLEYEN
YETİŞTİRİP BESLEYEN Sahibi kalitesi orjini belli olmayan kuş ve kuşları bir şekilde elinde bulunduran kişi bu kuşlara bakımını antramanını veren uçuran oynatabilen şansının da yardımı ile seyredilebilir hale getiren olmuş diyebilecek kişi ve kişilerede izlettirebilen kuşların kendisini ekeligini yavru ve yumurtada da izleyen ve bu kuşların yavrularındada aynı performansı gören bir çok kişi ve kesimin de begenisine sunabilen bu kesimin tamam bu kuşlar olmuş beslenir damızlık yapılabilir olurunu saglayan bu belirsiz kuşları bu seviyeye getirebilen böyle her kese ve herkişiye kuşcu denir usta denir takdir edilir alkış tutulur kuşculuk ustalık budur
YETİŞMİŞİ BESLEYEN Yukarda anlattıgım hazır kuşları emekler zamanlar sitresler yaşamadan kalitesi orjini ve en önemlisi SAHİBİ YETİŞTİRENİ VE kimin oldugu belli kuş ve kuşları elinde bulunduran birşekilde sahip olan hatıra veya parası ile alan kişi ve kişilerin kuş üzerinde hiç bir katkısı emegi olmamış hazır kuşları besleyen arkadaşlar YETİŞMİŞİ Besleyen dir bu kişi ve kişlerin bu kuşlar üzerinde düzenli yemini suyunu verip bakımını saglayıp ne yaptıgı ne yapacagı zaten belli olan kuşların oyunlarını seyretme hakkına ve zevkine sahiptirler ne ögünülecek nede gururlanacak bir durumları olmamalıdır diyorum saygılar sunuyorum

kuscu_marik' Alıntı:
s a konular güzel olunca yorumlarda güzel olmalı diyorum böyle güzel sorulara yapılan yorumlar bu işe gönül vermiş kişilerin yaşayarak birikimleri daha mantıklı olur görüşündeyim bazı gözlemledigim pek çok cevapların o kuşçunun birikimi bilgisi degilde kopya çekimi oldugunu söyleye bilirim ben buradaki yorumuma kendi yetiştiriciligim üzerinden deginecegim kendim 35 yıllık kuşculuk hayatımda hep tek damar kuş besleme taraftarı oldum bu benim kuşu kuşcuyu kuşçulugu anlayış şeklim karar verip tutmuş diyebildigim kuşlarım halen durur 7çeşit renklerdedir her rengin oyun şekli farklı yanı bozdumanlının atışı güzel ise // dumanlı kirlinin gidişi taklası bol ///kirlinin gelişi kapanışı taban taklayı çift vurması var ise //// kara kirlinin gezmesi pikeleri tımanması farklı // yani diyecegim TUTMUŞ KUŞ DERKEN hepsi aynı oyunu aynı standartı yapar demek degildir ama hepsi oynar üreteni ve izleyeni tatmin eder ve etmelidir aynı anne babanın insan olarak bütün çocukları birbirine benzemeyebiliyor ama kan gurupları aynı mesela örnek veriyorum insanların amca çocukları kardeş gibi birbirlerine çok benziyebiliyorlar diyecegim tutmuş kuş ararken bütün yavrular aynı oyunu aynı performansı gösterir zorunlulugu yok hepsi güzel oynar ama kimi taklalı// kimi uzun// kimi kısa daha hareketli ///kimi gezer atışlı bol taklalı /// kimi daha heyacan verir az taklalı /// HA tutmuş kuşta hiç oynamayanda tek tük çıkar ama bu kuşun kötü oldugunu göstermez çünkü o oynamayanın altındanda aynı özellikleri taşıyan yavru çıkar tutmuş kuşlara kan katarken kattıgın iyi dedigin kuşun kendisinin iyi olması yetmez acaba o iyi dedigin nasıl bir kuştan çıktı iyi tarafı ne taraftan geliyor vurdugun kuşun ne kadar iyi kötü tarafı varsa onlarıda vercektir bunun zorlugu kuş katmanın azlıgındaki önem burada yatıyor şu anki kuşlarım 13 yıllık ama bunları hiçbir zaman çogaltmam 20taneyi geçmez takibi zorlaştıgı için daha iç içe sokmamak kanı dahada yakınlaştırmamak gerek çaprazlama devamlı yapılması gereken fakat bir yere kadar olmalı her kuşcu elindekinin daha iyisini arar aramalıdır fakat bildiginede sahip olmalıdır güvercin yetiştiricisinin yaşayarak geldigi nokta ile buralardan duyma netten ögrenip konuşma aynı şey degildir gerçek kuşculugu yaşamak lazım
BENİM GÖZÜMDE KUŞÇU 2ÇEŞİTTİR
1YETİŞTİRİP BESLEYEN
2YETİŞMİŞİ BESLEYEN
YETİŞTİRİP BESLEYEN Sahibi kalitesi orjini belli olmayan kuş ve kuşları bir şekilde elinde bulunduran kişi bu kuşlara bakımını antramanını veren uçuran oynatabilen şansının da yardımı ile seyredilebilir hale getiren olmuş diyebilecek kişi ve kişilerede izlettirebilen kuşların kendisini ekeligini yavru ve yumurtada da izleyen ve bu kuşların yavrularındada aynı performansı gören bir çok kişi ve kesimin de begenisine sunabilen bu kesimin tamam bu kuşlar olmuş beslenir damızlık yapılabilir olurunu saglayan bu belirsiz kuşları bu seviyeye getirebilen böyle her kese ve herkişiye kuşcu denir usta denir takdir edilir alkış tutulur kuşculuk ustalık budur
YETİŞMİŞİ BESLEYEN Yukarda anlattıgım hazır kuşları emekler zamanlar sitresler yaşamadan kalitesi orjini ve en önemlisi SAHİBİ YETİŞTİRENİ VE kimin oldugu belli kuş ve kuşları elinde bulunduran birşekilde sahip olan hatıra veya parası ile alan kişi ve kişilerin kuş üzerinde hiç bir katkısı emegi olmamış hazır kuşları besleyen arkadaşlar YETİŞMİŞİ Besleyen dir bu kişi ve kişlerin bu kuşlar üzerinde düzenli yemini suyunu verip bakımını saglayıp ne yaptıgı ne yapacagı zaten belli olan kuşların oyunlarını seyretme hakkına ve zevkine sahiptirler ne ögünülecek nede gururlanacak bir durumları olmamalıdır diyorum saygılar sunuyorum
evet arkadaşlar elinizdeki bildiginiz kuşların performansın daha yukarılara nasıl çekebiliriz eşleme ve renk seçiminin önemi varmıdır varsa nasıl uygulanabilir performans nedir uzun oyun yapıp bol taklalımı yoksa : devamlılıgı olanmı hangisi sizi tatmin eder görüşlerinizibilgi paylaşımı açısından açıklarmısınız

keşke eşleme konusunda bilgilerimi paylaşabilsydim ama daha çırak vasfındayız. şu kısacık güvercin geçmişimde şimdiden şunu öğrendim . öğrendim demeyim aslında uğraştığım hayvanlar bana bunu mecburi kıldı desek daha iyi olur şöyle ki:
kuş bir geliyo 1 minare yada 2 direk üç direk 15 takla . eskiden olsa aklımı alırdı ama artık yok . çalışan kuş benim için en iyi kuştur. çalışan kuştan kastım şudur. kaldırdığın zaman yükselecek açılacak yuvanın etrafında fır dönüp ben uçmak istemiyorum diye avaz avaz bağarmıycak. fazla bekletmeden öyle bi gelecek ki ben şimdi geliyorum hırslıyım deparlı bir şekilde fişek yapıp geri gidecem diycek hareketleriyle. ve bunu 1.5 2 saatte 20 yakın sefer yapacam diyerek yapacak. gerisi hiç önemli değil kaç taklayla gitmiş çok uzun gitmiş hiç aramıyorum artık . ineceği zamanda yerine inecek ya perdahlı ya da taklalı . yani abim devamlılığı olcak . tabi bunlar benim nacizane hayallerim . hayallerim diyorum çünkü bana artık hayal geliyor
saygılar...

maskeler' Alıntı:
keşke eşleme konusunda bilgilerimi paylaşabilsydim ama daha çırak vasfındayız. şu kısacık güvercin geçmişimde şimdiden şunu öğrendim . öğrendim demeyim aslında uğraştığım hayvanlar bana bunu mecburi kıldı desek daha iyi olur şöyle ki:
kuş bir geliyo 1 minare yada 2 direk üç direk 15 takla . eskiden olsa aklımı alırdı ama artık yok . çalışan kuş benim için en iyi kuştur. çalışan kuştan kastım şudur. kaldırdığın zaman yükselecek açılacak yuvanın etrafında fır dönüp ben uçmak istemiyorum diye avaz avaz bağarmıycak. fazla bekletmeden öyle bi gelecek ki ben şimdi geliyorum hırslıyım deparlı bir şekilde fişek yapıp geri gidecem diycek hareketleriyle. ve bunu 1.5 2 saatte 20 yakın sefer yapacam diyerek yapacak. gerisi hiç önemli değil kaç taklayla gitmiş çok uzun gitmiş hiç aramıyorum artık . ineceği zamanda yerine inecek ya perdahlı ya da taklalı . yani abim devamlılığı olcak . tabi bunlar benim nacizane hayallerim . hayallerim diyorum çünkü bana artık hayal geliyor
saygılar...

SİNAN KARDEŞ; ''GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI HERÇEKLEŞTİR'' DİYE BİR SÖZ SÖYLEMİŞTİR ÇOK SEVDİĞİM BİR LİDER.EN AZINDAN MASA BAŞINDA ATIP TUTANLAR KADAR HAYALPEREST DEĞİLSİN.SENİN KENDİNİ ELEŞTİREBİLMEN BİLE BU İŞİ BAŞARACAĞINI GÖSTERİYOR.ASLINDA BU İŞİN PÜF NOKTASI ÇOK BASİT.EĞER HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYECEK KUŞLARA HİZMET EDİYORSAN,O YANLIŞTAN HEMEN DÖNECEKSİN.HİZMET EDECEĞİN KUŞ SANA UMUT VERMELİ Kİ BU İŞTEN ZEVK ALASIN.
AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM EĞER BİR KUŞ 1 Mİ,NARE YADA 20 METRE 15 TAKLA İLE OYNUYORSA O KUŞA HİZMET ET BENCE.ÇÜNKÜ HAYALİNDEKİ 20 SEFER YAPAN 1,5 ,2 SAAT UÇACAK KUŞU O KUŞTAN RAHATLIKLA ÇIKARABİLİRSİN.

SAYGILAR ARDEŞİM.....

hüseyin abi teşekkür ederim . sizin sevdiğiniz lidere benim de saygım çok büyüktür.
kuşlara gelince artık ne yapmam gerektiğini açıkçası artık bilmiyorum.yavru zamanlarında çok iyiler fakat tüğden çıkınca ne yaptıklarını ben de anlamıyorum . bazı özellikleri çok iyi sağolsun bi abimizin kuşları soyu belli kuşlar . örneğin havayı başta 22 takla ile giden bir kuşum vardı sefere başladı 17 18 takla ile 2.5 direk oynamaya başladı . benim aklımı alıyodu fakat şimdi bunlar bana güzel gelmiyor . çünkü kuşlarda tembellik var . boş geçmeler yer yapıp esneyşp geçmeler . çalışkan değiller . arada bir gelip güzel oynuo fakat 2 saat uçup 10 seferbile yapmıyolar . ne yapmam gerekli bilmiyorum artık gerçekten. ha bir de kanat elleme problemleri var . farklı özellikleri olan kuşları birbirine vurup deniyorum şu an . hoşuma giden bir çift yavru var . taklaları ve yer hakimiyetleri çok iyi şu an yatırdım bakalım tüyden sonra ne yapacaklar

SİNAN KARDEŞ;

SORUNLU KUŞUN ES GEÇMESİ OYUNDAN KAÇMASI GAYET DOĞAL.KUŞUN KANAT AÇTIĞINI SÖYLÜYORSUN,BU KUŞTAKİ BÜYÜK SORUN.LAKİN BOL TAKLALI KUŞLAR TÜY PROBLEMİ YAŞADIĞI DÖNEMLERDE KANAT PROBLEMİ YAŞATABİLİRLER.BAZEN DİRSEKSİZ KUŞTA YAVRUDA İKEN KANAT KANATA BİLİYOR.DİRSEKLİ KUŞ ZATEN DEDİĞİN TARZDA OYUN YAPAMAZ.BENCE YAVULARI BİRAZ GEÇ KALDIR.OYUNU TÜYDEN SONRA TAMAMLAMAYA ÇALIŞ.YADA İYİ BİR USTADAN YARDIM AL.KUŞLARI GÖRMEK LAZIM.(HAVADA).
BİRDE ÇOK AÇ UÇUR.İYİCE DOYURDUKTAN SONRA İKİ GÜN AÇ BIRAKIP KALDIR.YER HAKİMİYETİ GÜÇLENİR,TAKLAYIDA BİRAZ AZALTIR.KUŞ HAVADA RAHATLAR.
AMA DEDİĞİM GİBİ İYİ BİR USTANIN KUŞLARI HAVADA GÖRMESİ LAZIM.DEDİĞİN GİBİ İSE KUŞLARIN BOŞ DEĞİL.DEĞERİNİ BİL.

SAYGILAR.....

S A KUSUN ES GEÇMESİ OYUNDAN KAÇMASI KANAT AÇTIGI İÇİN CANININ YANMASINDANDIR TEKERİ PATLAK BİR ARAÇ YOLUNA NE KADAR DEVAM EDEBİLİR KANAT AÇMA DİRSEKLE BOL TAKLA İLE SESLE ALAKALI BİR HADİSE DEGİLDİR TÜYÜNÜ DİZMEMİŞ TÜYDE BİR YAVRUNUN FİLİZİNİ PATLATMASI FARKLI ŞEY TÜYÜNÜ DİZMİŞ SEYREDİLİR HALE GELMİŞ BİR KUŞUN KANAT AÇMASI ZATEN KABUL EDİLİR DEGİL BEN KENDİM OLARAK İLKEM KANAT AÇAN YER YAPAN YAPIŞAN KUŞLAR A HİZMET ETMEK BİR ŞEY BEKLEMEK KUŞÇU OLACAKLAR İÇİN SADECE ZAMAN KAYBIDIR O TÜR KUŞLAR HER ZAMAN ANLATMAYA ÇALIŞTIGIM GİBİ ARANILANI BULAMAMANIN TEK SEBEBİDİR KUŞÇULUGUN DAHA İLERİ GÖTÜRÜLMESİNE ENGEL TAKOZDUR MAKBUL DEGİLDİR AMA BESLEYENE YETİNENE DE SAYGI DUYARIM KUSÇU OLACAKLAR KARŞILIGINI GÖRMEYECEGİ KUŞTAKİ HANDİKAPLARA EMEK HARCAMAMALI ZAMANIN KIYMETİNİ BİLMELİDİRLER DİYOR SAYGILARIMI SUNUYORUM

arkadaşlarının güzel yorumları için hepsine tek tek tşk ediyorum...bu konu hakkında çok kısa bişey söyleyecem..

''nasıl ki her insan hayata kendi penceresinden bakar;her kuşçu da bu işe kendi penceresinden bakmalıdır''

hedef ortaktır,tıpkı yaşadığımız hayatın aynı olması gibi ama yollar ayrıdır ve kişiye özeldir,tıpkı her insanın kendi kişiliği gibi...saygılarımla..yaşa,yaşayarak öğren ve yaşayarak başar...

Sanırım başka bir yöntem yok gibi.. Deneme-Yanılma yöntemine devam..

s a bilinen kuş yeterli tecrübe gözlem takip bolca sabır çünkü bazen sabıra da sabretmek gerekiyor zaman elverdigince düzenli antreman vede bilinçli tamamlayıcı eşleme birazda sans la aranılanın bulunabilmesi mümkün olabilir diyorum
SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
s a bilinen kuş yeterli tecrübe gözlem takip bolca sabır çünkü bazen sabıra da sabretmek gerekiyor zaman elverdigince düzenli antreman vede bilinçli tamamlayıcı eşleme birazda sans la aranılanın bulunabilmesi mümkün olabilir diyorum
SAYGILAR...

Arkadaslar anlamadim nokta. Yillarca kus besliyorsunuz,neden halen arayistasiniz aklim almiyor. Acaba kusun ozelliklerini istedigimiz gibimi olmasini istiyoruz. Kanimca takla kusunun ozelliklerini abartiyorsunuz. Bu is bir hobby ve zevktir. Yaris ati yada post kusu degildir.
Baba polis olamadigi icin cocugunu polis olmasini tesvik eder ve baskici bir tavirla o yone yonlendirir. Kusu dogal haline birakmak yerine,istedigimiz gibi olmasini istiyoruz. Bu hayvan makine degilki programiyla oynayalim.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

Geri