Kuşu Kaçırdıgınızda ne hissediyorsun^

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tr-ance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Tr-ance

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emre Baskan
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Hemen hemen hepimizin kaçırdıgı kuşlar vardır.
Ben kaçırdıgımda güvercinlerden soguyorum bir daha beslemecim diyorum. :asla:

Olur arasıra ,hepimiz kaçırırız, daha dün festivalden aldığım arap bir dişimi arkadaş uçurmaya çalışmış ve kuş kaçmış... Oluyor napalım dikkatli davranmak lazım yeni kuş varken dikkat etmezsek benim'kiler gibi lüzumsuz kuştan anlamayan arkadaşlarında rasgele kurcalarsa kuşları oluyor böylee ,üzülüyoruz azıcık.... selamlarŞEREF

selamunaleykum
bende biseyler yazmak isterim cok kus yakaladim cok kus kaybettim hep yakaladim kusu bilmek istedim nedir kimindir diye ve kaybettiklerimin sonunuda merak ettim kiymet bilenin anlayanin eline gecmesini umit ettim cunku biliyorum gecmis zamanlarda bende yaptim kuslar soyu sopu bilinmeden es ediliyor cogaltiliyor bence kanatli kuslarin kunyelenmesi kaybedenede yakalayanada faydasi olacak kisaca kusculuga faydasi olacak diye dusunuyorum ii irki kotuden koruyalim ve bozmayalim
saygilarimla ferhat
ve kus kaybeden arkadaslar buraya kaybettigi kus hakinda bilgi verirse belki kusunu bulur yada yakalayan yakaladigi kus hakinda bilgi sahibi olur

Gidecek Kuş Yuvamda Hiç Durmasın , Kuş Beslemekte kaçırmakta var yakalamakta :)

güvercinim gittiğinde arkasından bakarken ben geri kalanları düşünürüm dişiveya erkek kaçmış kalan cinsiyeti ne se ona göre aklımdan sorular geçer acaba yavrusuylamı eşlesem.?Arkadaşta vardı verirmi acaba eşe atsam? gibi sorular

:) giden kusla benim isim olmaz.. Ahlkali olsun.. oyle saga sola sarmasin.. her gerci benim durum farkli... yillardir kendi bildigim irk kuslarini beslerim ve bu yuzden kus kacmas:) ve oyle dusuncelere kapilmam..

daha bugün 2 haftadır bende duran 2 tane paçalı kırmızı kafa tip kuşum daha yavru yeni uçmaya başlamış kuşlarım vardı kuşlarım sabahtan akşama kadar burdaydılar akşam kargalar filan geçti bir havalandı tüm kuşlar o arada kuşlar kayboldu bide hafif rüzgar vardı tabi büyük kuşlar geldi ama yavrular rüzgardan yönünü bulamadı heralde umarım yarın gelirler ve kuş kaybetmekte çok kötü bir his önemli olan kuşu kaçırmak değilde dışarıda bişey olup olmaması ve işi bilmeyen anlamayan kişilerin yakalaması umarım yakalansalar bile iyi bakılcakları yere yakalanmalarını dilerim ama önceliğim geri gelmeleri insan üzülüyor... acayip bir his.

selamunaleykum
Her kuş besleyen ister istemez kuş kaçtığı zaman üzülür çünkü onun için bi emek sarfediyoruz gidecek kuş belli eder zaten kendini önemli olan onun gitmemesini sağlamak giden gitsin kalan sağlar bizimdir her zaman :D kaçanın yerine yenisi gelir

valla ne yalan söyleyeyim ilk etapta kuşa kalayı basarım biraz zaman geçince de aklım başıma gelir kendime hatamdan olayı kızarım ve içimden soğuma gelir kuşlarla ilgilenmek gelmez taki yem vermeden hemen önce kuşları uçurana kadar sonrasında canım sağolsun derim kafama takmam

Gecen sene ,cikolata kuyruk ,kendi yetiştirdiğim bango ,hava şartlarından dolayı kaçtığı için cok üzülmüştüm.Kuş bir kaç gün dolandı üstümden geçmesine rağmen kümese inmiyordu,aptal kuş, damarsız kuş diye ısyan etmiştim.Yaklaşık bir hafta sonra yakın bir bölgeden, kuştan anlamayan sade bir vatandaş ,kuşumun ayağındaki künye numarasından aradı.
Ben şu bölgede esnafım.dükkanımın önunde ölü bir kuş var.Cocukların elinde oynuyolardı.Ayagındaki parlak kırmızı halka dikkatimi cekti.Dikkatlice incelediğimde ustunde sizin numaranız vardı.Kuş ölmüş haberiniz olsun, bölge yakın olduğu için isterseniz gelip görebilirsiniz dedi.Bende bunun üstüne ilgilendiğiniz için teşekkür ederim dedim.Bir hafta gezen kuş hiçbir kuşcuya inmemiş ,açlıktan veya martı vb. saldırısından ölmüştü.
Sonuç olarak alışık bir kuş kaçtıysa kümesten, mutlaka bir nedeni vardır veya başına birşeyler gelmiştir.Giden gitsin, kalan sağlar bizimdir.

Merhabalar.
Kuşların iç dünyalarını bilmiyoruz.Bu nedenle çeşitli
davranışlarına bir anlam veremeyiz. Bilhassa alışık kuşların
geri gelmemesinin( Kaçmasının değil) mutlaka bir sebebi vardır.
Nizam'a katılıyorum.Kuşlardan soğumak veya onları cezalandırmak bir
yöntem olmamalıdır.

İstanbuldan Neco.

daha bugun basıma geldı arkadaslar dun aldıgım bir kus beyaz ust ve on tepeli cok begendıgım bir kusum var. kanadını baglamadımkı bozulmasın dıer kuslarım alıstırır dedım ama bi an içeri girdim cıktım kus kaybolmus napcamı sasırdım catıya cıktım baya uzuldum ama geri gelmıs canını yedıgım =)su ana kadar kus kacırmadım allaha sukur umarım bundan sorada kacırmam..

bende şöyle bir yorum getireyim bende zamnında çok kuş kacırdım fakat insan tecrübe kazandıkca kusun yerde durusundan kacıp kacmayacagını anlayabilir ona göre davranır ama yavruda hersey değişir gücsüz oldukşarı için ve yuvasını bilmedikleri için anlayamazsın sansına kalmıstır yavru kuştada yavas yavas ilerleyerek alıstırmayı tercih ederim sygılarımla..........

valla 4 - 5 kez kuş kaçırdım ama en çok tepeli süt beyazlarıma üzüldüm kuşlar tam bir makinaydılar erkek dişiyi göremedi uçtu gitti dişiyiyse tuttular ama iyi ki gitmiş çünkü belki başka türlü gitseler daha çok üzülürdüm kuşun kanı bozuk olunca tabi bizlerinde hatasıyla gidiyor ne yapalm canımız saolsn inşallah değer bilen kişilere gitmişlerdir :)

Kaçış sebebi önemli bence... Eğer yeni bir kuş aldınız ve kuş yerinde durmuyor, direk kümesin telli bölme gibi dışarıyı gösteren kısmından dışarıya çıkmaya çalışıyorsa mutlaka o kuşun çok sevdiği bir yuvası ve eşi vardır. Öyle kuş alırsam durumuna üzülürüm ve direk saldığımda oldu, hiçte üzülmedim. Gerçi yine satarlar ama en azından ben o çaresizliğini görmeye dayanamıyorum.
Kendi kuşlarımın yavruları, ilk uçuş zamanlarında farklı kümslere inerse (korku faktörünü gerektirecek şeyler olmadan) o yavruya da üzülmem, zaten kümesime yakışmaz o kuş diye düşünürüm ama itiraf etmeliyim ki yıllardır böyle bişey yaşamadım.
Eke olsun, alışkın yavru olsun, kuşu uçurduktan sonra kendi isteği dışında rüzgar, atmaca, karanlıkta inememe gibi durumlarda kendini başka yüksek yerlere atabiliyor. Takip eden açlar oluyor ve damdan tutuyorlar. Daha bir hafta önce 3 aydır kayıp eke kuşum geri geldi. Kendi istemi dışında kaybolan ve kendini yıllarca ispatlamış kuşum gidince işte bu durum evlat acısı gibi içime oturuyor. :)))

gidene ne üzülürüm nede geri alır beslerim kaçacak kuş bian önce kaçsın yavru falan çıkarıpta kaçmasın bence.geleni de besleyip uçurmaya çalışmam bana tutulan başkasınada tutulur.3-4 gün gezip kendiliğinden yanaşan kuşu beslerim sadece

Allaha şükür alıştırdıkdan sonra hiç bir kuşum kaçmadı alıştırmadan kaçan oldu tabi aldıktan 1 gün sonra felan 3 kuşum kaçtı

Aslında bu sorunun cevabı kuştan kuşa değişir.. Kümesime yeni gelmiş, yeni alıştırmaya çalıştığım kuşsa kaçan napalım hayırlısı der geçerim.. Ama uzun süredir beslediğim kuşum kaçtıysa sorgularım acaba noldu da kaçtı diye.. Bakarım acaba fiziki şartlarım uygun değil mi yoksa diye.. YAda acaba ben görmeden atmaca mı yakaladı diye..
Hatta o bazen rüyama bile girer..

............SİNAN ÖZTEKİN..............

valla arkadaşlar ben hep kacan kuşum birgün geri gelir diye ümit ediyorum. bazen geri gelenlerde oluyor gelmeyenlerde. ama geri geldiklerinde cok güzel oluyor. hatta bir keresinde selanik ırkı kuşum vardı bir gün bunu martı kovaladı ve gözden kayboldular. daha kümesime getireli iki veya üc gün olmuştu. daha yeni geldiği icin cevreyi de bilmiyordu. ama o kuş tam 4 gün sonra geri geldi. alıp elime öpmüştüm. daha yeni kuş olmasına rağmen nasıl 4 gün sonra yine bana geliyor hayret ettim. evvelki gün yine martı kovaladı yine kayboldu ve 3 gündür piyasada yok ama geri geleceğine eminim :heyo:

arkadaşlar ben kuş kaçırınca acaip oluyorum böle arkasından bakarken başımdan aşşağı kaynar sular dökülüyor çok üzülüyorum o günün akşamında kesin birileriyle kavga ediyorum tabi giden kuşada bağlı ama bi acaip oluyrum işte

Geçenlerde bi konu açmıştım miski eş olmuyor die abilerimizde daha yavru demişti..

Dün kümesi açık bırakıp yarım saatliğine biyere gittim kuşların hepsi gelmiş o yoktu..Kaçtıgını sanmıorum çünkü 1 haftadır uçuruodum zaten..Kim vurduya gitti hayvan..:(:(

CONTAYI YAKIYORUM..!! ESKİDEN ÇOK KAYBEDERDİM AMA DAMARI SAĞLAMA BİNDİRDİK ALLAHA ŞÜKÜR KAÇAN GÖCEN OLMUYOR,)

Geri