KUŞU, KUŞCUYU, KUŞCULUGU, //YORUMLAMA YADA ELESTİRİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
S A EVET ARKADASLAR YENİ YETİŞEN GENÇ KARDESLERİMİZE YOL GÖSTEREBİLMEK ADINA

KUSU KUSCUYU KUSCULUGU YORUMLARKEN YADA ELESTİRİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

KİŞİLERİ KIRMADAN SEVKLENDİREREK İYİ YADA DEGİL KUSU YORUMLARKEN ELESTİR NASIL OLMALI

KUSCULUGUMUZ GERİYE BAKTIGIMIZDA GELDİGİMİZ NOKTA NERESİDİR HEPİMİZ OLARAK BİLGİ VE TECRÜBELERİMİZ DOGRULTUSUN DA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ

SAYGILAR

Hani Eskiler derya nerde o eski bayramlar . Kusculukta onun gibi ilerleyen yillara dogru bu kusculugun yozlasacagini dusunuyorum yozlasmak derken siradanlasmak anlaminda.cogumuz bu zevkli hareketli yorucu huzurlu maceraya bir sekilde basladik .Ya onumuze bir guvercin gorup onu eve goturerek yada mahalle de oturan bir dedenin hediye ettigi bir guvercinle yada babadan kalan bir kumes ve guvercinle . Arkama bakinca mutlu yillar gecirmis kusu kacinca aglamis kus alinca gulmus kimi zaman kuslari sayesinde boburlenmis .Biz serserilik yapmadik sadece guvercin besledik su yillarda guvercin beslemeyi serseri olarak tanitmaya basladilar yazima burada son veriyorum hepinizi seviyorum abilerim kardeslerimsiniz

Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum.Herkesin kendince bilgi birikimi yada tarzı vardır.Kuşçuluğu herkes kendine göre yorumlayabilir.Lakin, kuşu yorumlarken kuşun eksiklerini özellikle belirtmek gerekir.Kuşun eksikliklerini belirtmekte gösterilen hassasiyeti kuşun olumlu artılarında da göstermek gerekir.

Kısacası kuşu yorumlarken doğruları söylemek gerekli.Sonuçta en iyisini bulmak adına insanları yönlendirmemiz lazım.Bunun için bir kuşta bulunan tüm eksileri ve artıları açıkça belirtmemiz lazım.Bu gün yorumum dan kırılmasa yarın daha uzun bir süre sonra daha çok üzülecek.Bunca ay, yıl bu kuşları boşuna besledim dememesi lazım kuşçunun.

Şahsen etrafımda kötü kuşa beni üzmemek için iyi diyen arkadaşlarımdan dolayı 8 aydır boşuna yem verdiğim hayvanları besledim.3 gün önce 4 çift hayvan hediye gönderdim.Hoş arkadaşlarımın hayvanlarından iyi oynuyorlardı lakin nadide kuşlar değildi.Temizleri şimdi ayırdım yolum devam ediyorum.

Bence doğru söylenen sözde hata olmaz.

sibersahne' Alıntı:
Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum.Herkesin kendince bilgi birikimi yada tarzı vardır.Kuşçuluğu herkes kendine göre yorumlayabilir.Lakin, kuşu yorumlarken kuşun eksiklerini özellikle belirtmek gerekir.Kuşun eksikliklerini belirtmekte gösterilen hassasiyeti kuşun olumlu artılarında da göstermek gerekir.

Kısacası kuşu yorumlarken doğruları söylemek gerekli.Sonuçta en iyisini bulmak adına insanları yönlendirmemiz lazım.Bunun için bir kuşta bulunan tüm eksileri ve artıları açıkça belirtmemiz lazım.Bu gün yorumum dan kırılmasa yarın daha uzun bir süre sonra daha çok üzülecek.Bunca ay, yıl bu kuşları boşuna besledim dememesi lazım kuşçunun.

Şahsen etrafımda kötü kuşa beni üzmemek için iyi diyen arkadaşlarımdan dolayı 8 aydır boşuna yem verdiğim hayvanları besledim.3 gün önce 4 çift hayvan hediye gönderdim.Hoş arkadaşlarımın hayvanlarından iyi oynuyorlardı lakin nadide kuşlar değildi.Temizleri şimdi ayırdım yolum devam ediyorum.

SENELERDİR BUNU DİYORUM. En büyük ayıp aslında söylenen doğru sözde hata aramak . KUŞ YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KENDİNİ HANGİ DERECEDE GÖRÜYORSUN BİLMİYORUM AMA BU YAZI BENİM GÖZÜMDE KENDİNİ ÜST KADEMELERE TAŞIYA BİLMİŞ BİR YETİŞTİRİCİ SÖZLERİ. Beslediğin hayvanlar hep gönlünce olur İNŞALLAH.

Kuş ;'' İki kanat bir kuyruk '' .. Mahiyetinden çok Sevenin Gönlüne göre Değeri Güzelliği Anlamı değişen Masum Günahsız bir yaratılmış.
Mecnunun Gözünden Leylaya bir bakış , Anlamını sadece Mecnunda bulan bir ulaşılmaz , kimi zaman bir hayal yada uzaklarda yüksek bir ideğal ..

Kuşçu ; Hayatında hiçbir şeyle mukayese edilemeyecek oranda bu masuma meyleden , gününün hiç bir dakikasını kuşsuz geçirmemek için zaman kovalayan , kuş bakamasada hayali ile yatan kalkan . Kimi zaman Felsefi olarakta kuştan Feyz alabilmiş onu ideğalleştire bilmiş , her birisi Nevi şahsına münhasır Dışarıdan anlaşılması bazen çok güç Sevdalı insan ..

Kuşbaz ; Kuş ilmini öğrenmiş , nüanslarını yakalmış, iyiyi kötüyü az çok ayırt edbilen , kıvrak zekaya sahip , kuşu kullana bilen yöneten , Duygudan çok realite ile haşırneşir , ortamın ve zamanenin kokusunu çabuk çözüp tedbir alabilen , çoğunlukla , reel kazanım peşinde odaklı bir ruh ve bilince sahip , kuşu kullanan , bazen kazanç kapısı yapan , bazen bir borsa spekülatörü gibi ortam yaratabilen , Maddesel manada ileri gitmiş kuş tüccarı .
Kendi görüşlüme göre değinmeye çalıştım . selamlarŞEREF

sibersahne' Alıntı:

kuscuyu yorumlamak da elestirmekde daha dogru düşünenlerin haddi olmalı ne demissin sırf üzülmemen için iyi diyen arkadasların oldugunu ama bosa ugrasdıgını elinden çıkardıgını demissin sana onu diyenlerde arkadas da olsa kuscu degilmiydiler

simdi mesela sırf çıkarını düşünerek kötüyü iyi göstererek bir sekilde sizi kandırarak 3 kurusluk kusu size çok iyi diye satmaya çalısanda kuscu degilmi bu ve benzeri kişileri elestirmek yorumlamak kişileri aydınlatmak uyarmak adına neden haddimiz olmasın hatta bu anlayısa sahip kişileri bırakın yorumlamayı elestirmeyi her zaman teshir edilmeliki kişiler aydınlansın tanısınlar aldatılanların durumuna düşmesinler yanlıs olan her sey elestirilmeli elestiri yoksa iyide yok dogruda işte bunun içindirki her zaman dile
,

getirdigimiz elestirilere katlananlar vede en önemlisi tahammül edebilenler aranılana dogrulara iyilere ulasırlar

burası kuscular org olarak daima akan bir pınar bu pınardan susayan her kes istedigi kadar içebilirler kimi eliyle içer kimi tas ile içer kimileri destilerini doldurur kimileri sadece serinlemek isterler yani her kes istedigi kadar alabildigi kadar ını alırlar yıllar gecerde arkalarına baktıklarında kazananlar kaybedenler ah vah edenler tesekkür edenler beddua edenler sevinenler üzülenler belli olurlar yani anlama alma bilebilme tecrübe edinme en önemliside uygulayabilmedir bilmek yetmez uygulayabilme yoksa bilebilmeninde hiç bir önemi yok

saygılar

kuscu_marik' Alıntı:
sibersahne' Alıntı:

kuscuyu yorumlamak da elestirmekde daha dogru düşünenlerin haddi olmalı ne demissin sırf üzülmemen için iyi diyen arkadasların oldugunu ama bosa ugrasdıgını elinden çıkardıgını demissin sana onu diyenlerde arkadas da olsa kuscu degilmiydiler

simdi mesela sırf çıkarını düşünerek kötüyü iyi göstererek bir sekilde sizi kandırarak 3 kurusluk kusu size çok iyi diye satmaya çalısanda kuscu degilmi bu ve benzeri kişileri elestirmek yorumlamak kişileri aydınlatmak uyarmak adına neden haddimiz olmasın hatta bu anlayısa sahip kişileri bırakın yorumlamayı elestirmeyi her zaman teshir edilmeliki kişiler aydınlansın tanısınlar aldatılanların durumuna düşmesinler yanlıs olan her sey elestirilmeli elestiri yoksa iyide yok dogruda işte bunun içindirki her zaman dile
,

getirdigimiz elestirilere katlananlar vede en önemlisi tahammül edebilenler aranılana dogrulara iyilere ulasırlar

burası kuscular org olarak daima akan bir pınar bu pınardan susayan her kes istedigi kadar içebilirler kimi eliyle içer kimi tas ile içer kimileri destilerini doldurur kimileri sadece serinlemek isterler yani her kes istedigi kadar alabildigi kadar ını alırlar yıllar gecerde arkalarına baktıklarında kazananlar kaybedenler ah vah edenler tesekkür edenler beddua edenler sevinenler üzülenler belli olurlar yani anlama alma bilebilme tecrübe edinme en önemliside uygulayabilmedir bilmek yetmez uygulayabilme yoksa bilebilmeninde hiç bir önemi yok

saygılar

Marik abi ben farklı bir boyuttan yazdım.Ben kötü niyetli insanlar eleştirilmesin demedim.Bana iyi kuş diyenler beni kırmamak için söylemişlerdir.Yanlış yapmışlardır.

Benim demek istediğim şu ; herkesin kendince bir tarzı vardır.Kendince bir merakı vardır.Sen kuşuna günde 2 kez yem verirsin ben kuşuma 2 günde bir yem veririm.Ben hayvan sadece su içsin yemden ölmez derim.Sen hayvan suda içsin yemde yesin ben o kuşu uçururum dersin.Ben hayvanımı sabah saat 5'de uçururum sen hayvanını saat 14.00'da uçurursun.Yani kuşçunun kuşçuluğunu eleştirmemek gerekir.Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.Kuş bana göre her zaman eleştiriye açıktır.Aynı şekilde övgüye de. Kısacası kuşçunun kuşçuluğu eleştirilemez.Eleştirilse dahi mesafe kat edilemez.İnsanlar kendince doğru olanı yapıyorlar.Senin söylemenle düzeltmiyorlar.Taki yanlışı bizzat görene kadar.

Sen bugün bana kalkıp ne kadar söylersen söyle, ben tarzımı değiştirmem.İsterse 100 yıllık kuş besleyicisi dahi ol.Lakin, ne zaman ki işlerin yolunda gitmediğini gördüğümde hımm tarzım demek ki yanlışmış derim ve sana uyarım.Yorumumu çok iyi tahlil etmekte fayda var.Benim işim kuşçu ile değil.Ben kuşa bakarım.Kuşu yorumlarım.Karşımda ki kişide yorumuma göre yanlışta yada doğruda olduğunu anlayacaktır.

Ortada bir hayvan vardır.Herkes yorum yazar ama doğruları.Bu yorumların sayısı eksi yönde fazla oldukça kuş sahibide zaten ister istemez ikna olacaktır.Doğruya yönelecektir.Aynı şekil benim hayvanım kötü olmasına rağmen birileri övüyorsa ben aynı şekil o yanlışa devam edeceğimdir.

KİŞİLERİ KIRMADAN SEVKLENDİREREK İYİ YADA DEGİL KUSU YORUMLARKEN ELESTİR NASIL OLMALI

dediniz.Zaten insanların kuşçuluğunu eleştirirseniz kırarsınız.Lakin kuşu eleştirirseniz ve daha iyisini bulabilmesi için yol gösterirseniz insanlar ikna olacaktır.

Umarım yorumum yanlış anlaşılmamıştır.

Sadece " Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum. " olarak almışsınız.Bu şekilde alırsanız tabii eleştiri yapabilirsiniz.. Oysaki cümlemin tamamı " Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum.Herkesin kendince bilgi birikimi yada tarzı vardır. Kuşçuluğu herkes kendine göre yorumlayabilir" Herkesin kendince olan bilgi birikimi ve tarzı eleştirilemez. Öyle olsaydı fikir ayrılıkları olmazdı.Örneğin yukarıda örnek verdiğim gibi siz günde 2 kez yem verirsiniz ben 2 günde 1 veririm.Bu her iki fikride benimseyen olur.Yada daha farklı bir tarzda ortaya çıkabilir.

Lakin, bir hayvan yere boş iniyorsa buna kimse kötü diyemez.Yanı fikir ayrılığı olamaz.Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.

sibersahne' Alıntı:
Sadece " Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum. " olarak almışsınız.Bu şekilde alırsanız tabii eleştiri yapabilirsiniz.. Oysaki cümlemin tamamı " Kuşçuyu yorumlamak kimsenin haddine düşmez diye düşünüyorum.Herkesin kendince bilgi birikimi yada tarzı vardır. Kuşçuluğu herkes kendine göre yorumlayabilir" Herkesin kendince olan bilgi birikimi ve tarzı eleştirilemez. Öyle olsaydı fikir ayrılıkları olmazdı.Örneğin yukarıda örnek verdiğim gibi siz günde 2 kez yem verirsiniz ben 2 günde 1 veririm.Bu her iki fikride benimseyen olur.Yada daha farklı bir tarzda ortaya çıkabilir.

Lakin, bir hayvan yere boş iniyorsa buna kimse kötü diyemez.Yanı fikir ayrılığı olamaz.Umarım ne demek istediğimi ifade edebilmişimdir.

yapısan bos inen her kusa ben kuscuyum yetiştiriciyim diyen her kes kötü der kus beslemekle kuscu olmak farkı bu demekki sen kus besleyensin kuscu da tabiki elestirilir senin yukardaki su söylemin kusculukda gecerli bir sey degil sen gibi düşünenler böyle söylerlerse yetişeceklerde dogru bulurlar yanlıs bi,lgilenirler neyse senle fazla tartısmak gerekmiyor çünkü geriye dönük iletilerine bakarsan kuscunun elestirilip elestirilmeyecegini oradakilerle vede buradaki söylemlerinle anlayabilmek zor olmasa gerek elestirmeden yorumlarda bulunmadan egri dogru nasıl bulunacak bahsi gecen taklacı oyun kusu ve diger dallar hatalar kusdaki yanlıslar benimsenirse işte beslenir denilirse dogrulara nasıl ulasılacak

yapısan kusa nasıl kötü denmez nasıl fikir ayrılıgı olmaz oyun kusunda makbulmü bu

benim kusum oynasın gelsin konsun diyenler
kanat açan kus iyi kus diyenler
kus besleyenlerdir çünkü kus besleyenle kuscu olmak ayrı sey kuscu olmanın kriterleri yaptırımları bedeller,i var her kes kus beslerler ama kuscu olamazlar

saygılar

kusculugun elestirilmesinin dogru olmadigini dusunuyorum bu gibi tartismalar cok.mesela kimi pop kimi turku kimi rap sever.kopeklerde oyledir bazilari golden bazilari av kopegi bazilari da kangal besler herkesin fikirleri dusuncesi gorusu degisebilir.bunun elestirisinin mumkun olmayacagini dusunuyorum cunku her insan farkli dusunur.ben de hem oyun kusu hem de oynamayan odunlardan besliyorum.ikisinden de vazgecemiyorum.

yanlıs yonlendirmelere vesile oldugundan kilitli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri